Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Středisko podpory poradenských služeb
Kariérové poradenství
PŘIJETÍ KE STUDIU NA STŘEDNÍ ŠKOLE
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Pracovněprávní vztahy v organizaci
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
PORADENSTVÍ K VOLBĚ POVOLÁNÍ VE SLUŽBÁCH ZAMĚSTNANOSTI
Určeno rodičům Odkazy na informační zdroje VOLBA POVOLÁNÍ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo a název.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Webový portál Budoucnost profesí Ing. Marta Salavová Mgr. Hana Žáčková Národní observatoř zaměstnanosti.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Příprava na výkon povolání
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Šaratice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Personální plán pro podnikatelský plán
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Volba povolání = volba studijní cesty. PŘÍPRAVA NA PŘÍJÍMACÍ ZKOUŠKY ŽŠ –KROUŽEK M A ČJ
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Říjen  Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad.
(pro nástup ve škol. roce 2017/2018). JAK ŽÁKŮM POMŮŽE NAŠE ŠKOLA v rámci předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI témata: volba profesní orientace, zaměstnání, trh.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Informační a vzdělávací
Přijímání zaměstnanců
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
Setkání kariérových poradců
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2

ISA

ISA informační systém ISA je výchozím internetovým zdrojem pro žáky, rodiče i poradenské pracovníky poskytuje efektivní pomoc při hledání vzdělávací a kariérové cesty Najít zde můžeme nabídku středních škol a oborů vzdělávání, profesionálně zpracované informace o aktuálním stavu a potřebách trhu práce multimediální průvodce, který žákům základních škol pomůže s jednotlivými kroky volby povolání a vzdělávací dráhy

Databáze NÚOV

Databáze NÚOV Možnost hledání škol podle: lokace (kraj, obec a název); oborové struktury (stupeň vzdělání a požadovaný obor); fulltextově. Uživatelé zde naleznou ke konkrétním školám údaje o oborech, délce studia, počtech přihlášených a přijatých uchazečů o studium a o přijímacích zkouškách.

Adresář škol ÚIV

Adresář škol ÚIV Databázový server Ústavu pro informace ve vzdělávání umožňuje vyhledávání škol podle zadaných kritérií: název školy adresa území druh a typ školy zřizovatel, výše vzdělání, obor atd.)

Atlas školství - TIP

Atlas školství - TIP internetový Atlas školství přináší přehled škol a jejich studijní nabídky obsahuje informace o základních, středních, vyšších odborných, vysokých a jazykových školách, přijímacím řízení aj. vyhledávání středních škol a oborů, školy dle regionů, přijímací řízení

IS BraillNet

IS BraillNet na tomto serveru je provozována databáze speciálních mateřských, základních a středních škol pro zdravotně postižené a databáze SPC informace lze vyhledávat podle názvu školy, adresy, typu postižení, typu školy a dalších kritérií

Průvodce světem povolání

Průvodce světem povolání informace o více než 600 povoláních formou textu, fotografií a zvukových nahrávek dotazníky zájmů, dovedností, databázi povolání s výběrem podle různých podmínek (oblíbené vyučovací předměty, oblečení používané při práci, charakter pracovní činnosti, předmět práce, pracoviště, stupeň vzdělání)

ISTP Integrovaný systém typových pozic

ISTP – Kartotéka typových pozic kartotéka obsahuje kolem 1900 profilů pracovních pozic → KARTOTÉKA TYPOVÝCH POZIC jejich obecnou charakteristiku, informace o pracovních činnostech, charakteru a předmětu práce, pracovních prostředcích a podmínkách, zdravotních, osobnostních a kvalifikačních požadavcích nechybí ani informace o poptávce na trhu práce a průměrném výdělku v regionálním členění.

Charakteristiky povolání

Charakteristiky povolání charakteristiky 300 povolání rozdělených do profesních skupin informace o pracovních činnostech, prostředcích a podmínkách jednotlivých povolání, potřebných znalostech a dovednostech, onemocněních, která vylučují výkon povolání, osobnostních požadavcích, potřebném vzdělání a příbuzných povoláních.

Letáky povolání letáky povolání mají podobnou strukturou jako charakteristiky povolání, ale jsou stručnější popisují obsah dané profese, pracovní činnosti, pracovní prostředí, pracovní prostředky, výhody a nevýhody daného povolání, možnosti uplatnění, požadavky na vzdělání, vlastnosti a schopnosti, znalosti a dovednosti, příp. nežádoucí zdravotní následky při výkonu daného povolání