Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
Advertisements

KOPANÁ.
Hry třetího tisíciletí
ŠVÉDSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás
FLORBAL.
Kružnice, kruh, koule.
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
Dominik nedzbala Svět TECHNIKY A JÁ Můj pohled na věc
1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
SEVERNÍ EVROPA EU – OP VK – III/2 ICT DUM 13
Je kolektivní halový sport…
Export jako šance pro růst České republiky Václav Kubata, poslanec, člen Hospodářského a Zahraničního výboru.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Zpracovaly:Veronika Jandová,Dominika Bolomová
Vzhůru Jakub Dybowicz. -K aždý den se najde člověk který je k počítači, televizi nebo podobným přístrojům, připojen imaginárním řetězem. Každý takoví.
Zimní sporty.
ATLETIKA.
KOLIK STUPŇŮ MAJÍ POLÁRNÍ KRUHY?
Jak vznikly počítače ? Fakta a technologie Kdykoliv něčemu nebudete rozumět tak se přihlaste a pokusím se vám to vysvětlit. Autor: Jan Papik 8.A 2008 Prezentace.
obrázek je licencován za podmínek public domain
Propojení informatiky s přírodopisem
Norsko, Švédsko III2-Z7-III-11
ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Florbal Jiří Plic.
Švédsko.
Vznik pevnin Pohyby pevnin.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Lyžařské sjezdové boty
Západní náboženství.
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
KARLŮV MOST.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Znečištění hydrosféry Lukáš Tureček,Lucie Tomečková A.
Spustit hru Výukový materiál pro 6.ročník Autor materiálu: Mgr. Martin Holý Další šíření materiálu je možné pouze se souhlasem autora Jak hrát Velká vánoční.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale basebalisté. Plastový děrovaný míček podobných.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
Odčítání desetinných čísel Pexeso Spustit hru Výukový materiál pro 6.ročník Autor materiálu: Mgr. Martin Holý Další šíření materiálu je možné pouze se.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
AZ KVÍZ Převody jednotek
ŠVÉDSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Stockholm rozloha: km 2 počet obyvatel: jazyk: švédština náboženství: křesťanství HDI=0,885 (velmi.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Švédsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Zeměpis.
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FLORBAL.
Švédsko Open Presentation.
Hokej Patrik Bařica 5.B.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
VY_32_INOVACE_ČaJS.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Člověk a jeho svět, Lidé a čas. Název.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Digitální učební materiál:
Informatika v devítce přehled. Úvodní povídání ● Co znamená pro koho informatika ● Cíle pro první půlrok ○ Rozumět principům komunikace (historie, vývoj,
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
História a súčasnosť florbalu.
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Gary.
Člověk a jeho svět Vlastivěda Evropa – poloostrovy
Nauru Dostupné z :
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“. Finové jí říkali „saalibandy“. S rozdílnými názvy se také mírně lišila pravidla. Švédsko udává směr ve vývoji dnešního florbalu a má nejvíce registrovaných florbalistů na světě (Česká florbalová unie je na třetím místě za druhými Finy a před čtvrtými Švýcary.) Florbalový míček Zajímavostí je, že děrovaný míček nevynalezli Švédové, Finové ani Švýcaři, ale Američané, kteří používali plastový děrovaný míček ke trénování baseballu; tento míček byl původně přibližně dvakrát větší.

Co je nutné k výbavě Florbalová hůl Dres Míček

Obrázky