Atmosférický tlak - Ještěd Zpracovala: Adéla Smetanová Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Smykové tření a valivý odpor
Advertisements

Pokud balónek opřeme o jeden hřebík - praskne.
- tlak. Stav kapaliny v klidu v určitém místě určuje veličina Tlaková síla F je způsobená nárazy částic na plochu S, která je v styku s kapalinou.
Zpracovala Iva Potáčková
ATMOSFERICKÝ TLAK AUTOR: Natálie Svobodová Vlll. třída.
MECHANIKA KAPALIN A PLYNŮ
POČASÍ KOLEM NÁS POČASÍ A METEOROLOGIE.
Mechanika tekutin tekutina = látka, která teče
Tlak Každý předmět má svou specifickou hmotnost a vlastní hmotnost. Tato tíhová síla působí na plochy, na nichž předmět leží. Tlak je podíl síly předmětu.
8. Hydrostatika.
TLAKOVÁ SÍLA. TLAK aneb Proč mají tanky pásy? PaedDr. Jozef Beňuška
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A NAPĚTÍ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_03  
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Název úlohy: 5.16 Atmosférický tlak.
Určování polohy těžiště stabilometrickou plošinou
Fyzika.
Třecí síly Třecí síly působí při libovolném pohybu dvou dotýkajících se těles. Zejména je můžeme pozorovat při libovolném druhu pohybu po povrchu země.
Plyny Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od sebe, pohybují se v celém objemu a nepůsobí na.
Co jsou ekvipotenciální plochy
Mechanické vlastnosti plynů
Vypracovala: Bc. SLEZÁKOVÁ Gabriela Predmet: HE18 Diplomový seminár
GRAVITAČNÍ POLE.
Název materiálu: ATMOSFÉRICKÝ TLAK – výklad učiva.
- jsou obsaženy v atmosféře
Atmosférický tlak a jeho měření
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Plyny.
Plyny.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
STRUKTURA A VLASTNOSTI KAPALIN
Deformační účinky síly Tlak, tlaková síla
Mechanika kapalin a plynů
Tlak – výroba barometru Pracovní činnosti 6. třída
Skupina(A) David Pazourek David Krýsl Jakub Tůma Magda Eva.
Tlak.
Přetlak, podtlak, vakuum
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Název úlohy: 2.6 Povrchové napětí
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Počasí L. Hronová, 8. K 2014.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_inovace _660 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám.
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL ELEKTRICKÉ NAPĚTÍ.
Název úlohy: 5.7 Smykové tření
INTENZITA ELEKTRICKÉHO POLE
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A ELEKTRICKÉ NAPĚTÍ
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2010/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PLYNY Vlastnosti látek plynných Tlak vzduchu Torricelliho pokus
Mechanické vlastnosti plynů
 malé síly mezi molekulami + velké vzdálenosti,  neustálý a neuspořádaný pohyb částic,  tekuté,  rozpínavé,  stlačitelné,  nemají stálý tvar, nemají.
Vytápění Atmosférický tlak. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Mechanické vlastnosti plynů. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
Tlak v tekutinách Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Ing.Mirjam Civínová NÁZEV:VY_32_INOVACE_10B_11_Křivka_deformace TEMA:Molekulová.
T LAKOVÁ SÍLA, TLAK Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Atmosférický tlak AEROSTATIKA nauka o vzduchu v klidu.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Přípravný kurz Jan Zeman
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL ELEKTRICKÉ NAPĚTÍ.
Tlak v kapalině Pascalův zákon.
Jediná obyvatelná planeta naší sluneční soustavy.
Hydrostatický tlak Hydrostatický tlak je tlak v kapalině způsobený tíhovou silou Značíme jej ph Jednotkou je 1 Pa (Pascal), je to stejná jednotka, jako.
2. Centrální gravitační pole
Transkript prezentace:

Atmosférický tlak - Ještěd Zpracovala: Adéla Smetanová Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace

Tlak je fyzikální veličina, obvykle označovaná symbolem p nebo P (z latinského pressura), vyjadřující poměr velikosti síly F, působící kolmo na rovinnou plochu a rovnoměrně spojitě rozloženou po této ploše, a obsahu této plochy S, tedy

Atmosférický tlak (barometrický tlak) dosahuje nejvyšších hodnot při hladině moře (popř. povrchu planety) a s rostoucí výškou klesá. Barometrický tlak není stálý, ale kolísá na určitém místě zemského povrchu kolem určité hodnoty. Tlak menší než barometrický tlak se nazývá podtlak, tlak větší než barometrický tlak se nazývá přetlak. Prostor s takřka nulovým tlakem se nazývá vakuum. Atmosférický tlak má velký význam v meteorologii.

DĚKUJI ZA POZORNOST, ADÉLA SMETANOVÁ.