Obvod a obsah trojúhelníku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trojúhelník – I.část Mgr. Dalibor Kudela
Advertisements

Obvod a obsah rovnoběžníků
Rovnoběžník a lichoběžník
Matematika Obsahy obrazců.
ROVINNÉ ÚTVARY OPAKOVÁNÍ Jana Kubíčková Anna Szymeczková Ročník: 4.
Trojúhelník – II.část Mgr. Dalibor Kudela
EUKLIDOVY VĚTY A PYTHAGOROVA VĚTA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
PYTHAGOROVA VĚTA příklady
Vlastnosti čtyřúhelníků v příkladech
Pythagorova věta užití v prostoru
Výpočet obsahu rovnoběžníku
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Úsečky v trojúhelníku 2 Výšky trojúhelníku
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Pythagorova věta autor.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_568_OBVOD_TROJÚHELNÍKU_ČT VERCE_OBDÉLNÍKU Téma:
Obvod, obsah – 1 Čtverec, obdélník, pravoúhlý trojúhelník
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Obsahy základních obrazců
Planimetrie ČTYŘÚHELNÍKY.
IV/ Obvody a obsahy geometrických obrazců
Obrazce – obvod, obsah Matematika 7. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v.
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
* Pythagorova věta Matematika – 8. ročník *
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Matematika Opakovat geometrické tvary Čtverec Obdélník Trojúhelník
Obvody základních obrazců
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_20.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Obvody a obsahy rovinných obrazců
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_476_Obvod obdélníku a čtverce AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
Opakování před 1. pís. prací Pythagorova věta, mocniny, číselné výrazy
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jehlan výpočet povrchu
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Goniometrické funkce autor.
Vzorce pro goniometrické funkce v pravoúhlém trojúhelníku
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Goniometrické funkce autor.
Obvody a obsahy rovinných útvarů.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
Vyjádření neznámé ze vzorce
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pythagorova věta Pythagoras 570 př.n.l. – 510 př.n.l.
PLOCHY OBSAHY. S = a. b ROVNOBĚŽNÍK 10 m 3 m 4,6 m.
Povrch hranolu – příklady – 1
Pravoúhlý trojúhelník (procvičování)
OBVOD ROVNOBĚŽNÍKU: Obvod rovnoběžníku vypočítáme jako součet délek všech jeho stran: a)obvod čtverce a kosočtverce (mají všechny strany stejně dlouhé)
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Matematika pro 6. ročník Trojúhelník – obvod a obsah Projekt: Hledání nové cestičky k výuce matematiky Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Autor: Mgr.
Obvod a obsah trojúhelníku Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_069_Obvod a obsah trojúhelníku.
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
PYTHAGOROVA VĚTA Věta k ní obrácená
Rovnoběžník 1 čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné rovnoběžník čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Název: VY_32_INOVACE_MA_8A_12I Škola:
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Pravoúhlý trojúhelník, Pythagorova věta, přepona, odvěsna
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
PYTHAGOROVA VĚTA Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Opakování na 2.písemnou práci
Thaletova kružnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
EUKLIDOVA VĚTA O VÝŠCE:
VY_32_INOVACE_Mil_II_11 Obvod čtverce
Transkript prezentace:

Obvod a obsah trojúhelníku * 16. 7. 1996 Obvod a obsah trojúhelníku Matematika – 7. ročník *

Obvod a obsah čtverce a obdélníku * 16. 7. 1996 Obvod a obsah čtverce a obdélníku D c C D c C d b d b A a B a A B o = 4 · a o = 2 · (a + b) S = a · a S = a · b *

Obvod a obsah pravoúhlého trojúhelníku * 16. 7. 1996 Obvod a obsah pravoúhlého trojúhelníku A c b B a C 𝐨=𝐚+𝐛+𝐜 𝐒= 𝐚∙𝐛 𝟐 *

Obvod a obsah rovnoběžníku * 16. 7. 1996 Obvod a obsah rovnoběžníku D c C va d b A a B o = 2 · (a + b) S = a · va *

Obvod a obsah trojúhelníku * 16. 7. 1996 Obvod a obsah trojúhelníku A C´ c b va vb vc 𝐒= 𝐳∙𝐯 𝟐 B a C S = b · vb S = c · vc S = a · va 𝐨=𝐚+𝐛+𝐜 𝐒= 𝐚∙ 𝐯 𝐚 𝟐 𝐒= 𝐛∙ 𝐯 𝐛 𝟐 𝐒= 𝐜∙ 𝐯 𝐜 𝟐 ∆𝐀𝐁𝐂≅∆𝐁𝐀𝐂´ *

Obsah trojúhelníku Vypočítejte obsah trojúhelníku ABC, ve kterém je: * 16. 7. 1996 Obsah trojúhelníku Vypočítejte obsah trojúhelníku ABC, ve kterém je: 1) a = 75 cm; va= 21 cm 2) b = 4,8 m; vb = 8,6 m 3) c = 6 m; vc = 37 dm a = 75 cm b = 4,8 m c = 6 m = 60 dm va = 21 cm vb = 8,6 m vc = 37 dm S = … cm2 S = … m2 S = … dm2 𝐒= 𝐚∙ 𝐯 𝐚 𝟐 𝐒= 𝐛∙ 𝐯 𝐛 𝟐 𝐒= 𝐜∙ 𝐯 𝐜 𝟐 𝑺= 𝟕𝟓∙𝟐𝟏 𝟐 𝑺= 𝟒,𝟖∙𝟖,𝟔 𝟐 𝑺= 𝟔𝟎∙𝟑𝟕 𝟐 𝑺= 𝟏 𝟓𝟕𝟓 𝟐 𝑺= 𝟒𝟏,𝟐𝟖 𝟐 𝑺= 𝟐 𝟐𝟐𝟎 𝟐 𝐒=𝟕𝟖𝟕,𝟓 𝐒=𝟐𝟎,𝟔𝟒 𝐒=𝟏 𝟏𝟏𝟎 𝐒=𝟕𝟖𝟕,𝟓 𝐜𝐦 𝟐 𝐒=𝟐𝟎,𝟔𝟒 𝒎 𝟐 𝐒=𝟏 𝟏𝟏𝟎 𝐝 𝒎 𝟐 *

𝑺 ∆𝑨𝑬𝑫 =𝟔 𝒄𝒎 𝟐 ; 𝑺 ∆𝑪𝑫𝑬 =𝟏𝟖 𝒄𝒎 𝟐 ; 𝑺 ∆𝑪𝑬𝑭 =𝟔 𝒄𝒎 𝟐 ; 𝑺 ∆𝑩𝑪𝑭 =𝟔 𝒄𝒎 𝟐 * 16. 7. 1996 Obsah trojúhelníku Vypočítejte obsah trojúhelníků AED, CDE, CEF, BCF, je-li 𝑨𝑬 = 𝑬𝑭 = 𝑭𝑩 . 9 cm D C 4 cm A E F B 𝑺 ∆𝑨𝑬𝑫 =𝟔 𝒄𝒎 𝟐 ; 𝑺 ∆𝑪𝑫𝑬 =𝟏𝟖 𝒄𝒎 𝟐 ; 𝑺 ∆𝑪𝑬𝑭 =𝟔 𝒄𝒎 𝟐 ; 𝑺 ∆𝑩𝑪𝑭 =𝟔 𝒄𝒎 𝟐 *