FUNKCE 16. Nepřímá úměrnost – zadání funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Advertisements

Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_08B01 AutorRNDr. Marcela Kepáková Období vytvořeníŘíjen.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
MATEMATIKA Pro tříletý učební obor Číšník – servírka
Lineární lomená funkce
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vyvození a procvičení učiva
Druhy pohybu – rovnoměrný, nerovnoměrný
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
* Nepřímá úměrnost Matematika – 7. ročník *
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením rychlosti Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Trojčlenka v nepřímé úměrnosti Tento digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není-li uvedeno.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Přímá a nepřímá úměrnost - opakování
Milan Hanuš TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Výuka anglického, německého jazyka a matematiky na středních.
Vyvození a procvičení učiva
Graf nepřímé úměrnosti
Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_148 Jméno autora: Mgr. Tomáš FULÍN Třída/ročník: PS2 / 2.ročník Datum vytvoření: Vzdělávací oblast:Matematika.
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem páka, rameno.
Dráha při rovnoměrném pohybu tělesa
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Téma: Slovní úlohy (trojčlenka)
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_703.
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Poměr, přímá a nepřímá úměrnost Prezentace_11
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
FUNKCE 13. Zápis funkční závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
12. Průsečíky se souřadnými osami
FUNKCE 17. Mocninná funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Nep ř ímá úm ě rnost Pojem nep ř ímá úm ě rnost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
FUNKCE 19. Logaritmická funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
6. Graf funkce – kvadratická funkce
FUNKCE 2. Pojem funkce – příklady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák FUNKCE – lineární Co znamená lineární? Jak souvisí lineární funkce s přímou.
Lineární funkce v praxi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
FUNKCE 18. Exponenciální funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
VY_32_INOVACE_Pel_II_18 Soustavy rovnic – slovní úlohy6
FUNKCE 15. Nepřímá úměrnost
5. Graf funkce – konstantní, lineární (s abs. hodnotou)
Funkce Lineární funkce
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Základní škola Čelákovice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Funkce Lineární funkce
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
8. Vlastnosti funkcí – monotónnost funkce
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_115.MAT.02 Posunutá hyperbola.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Slovní úlohy I. – o pohybu a řešené soustavami rovnic - procvičování
FUNKCE 4. Graf funkce - úvod
Transkript prezentace:

FUNKCE 16. Nepřímá úměrnost – zadání funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z Provozuje OA a SZeŠ Bruntál.

1.Studenti jedné třídy gymnázia se rozhodli vysadit 150 mladých stromků v části zničeného lesa. Kolik stromků musí každý z nich průměrně vysadit, bude-li pracovat a)10; b)19; c)všech 32 studentů. 2.Určete funkci vyjadřující funkční závislost počtu stromků, které musí vysadit průměrně jeden student na počtu přítomných studentů.

1.Řešení a) počet stromků ……………………………..… 150 počet studentů ……………………….……… 10 počet stromků na jednoho studenta ………. n Jeden student musí vysázet 15 stromků.

1.Řešení b) obdobné jako řešení a) a stejně tak i řešení pro c).

2. Řešení počet stromků ……………………………..… 150 počet studentů (proměnná).……….……… x počet stromků na jednoho studenta ………. n

3. Vzdálenost mezi dvěma městy je 560 km. Za jak dlouho urazí tuto vzdálenost auto, které jede průměrnou rychlostí 85 km/h? 4. Najděte funkci, která udává, jak závisí doba jízdy auta mezi dvěma městy na jeho průměrné rychlosti a sestrojte graf.

3. vzdálenost ……………………………. 560 km rychlost ……………………………….. 85 km/h doba jízdy …………………………….. t Auto urazí danou vzdálenost za 6 hodin a 36 minut.

3. vzdálenost ……………………………. 560 km rychlost (proměnná).……………….. v doba jízdy …………………………….. t

v t Zápornou větev nerýsujeme, čas ani rychlost nedosahují záporných hodnot.

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Šablona číslo: III/2/1/MAT/56 Předmět: Matematika Anotace: Prezentace je zaměřena na nepřímou úměrnost Autor: Mgr. Jitka Kusendová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: napíše předpis funkce Klíčová slova: nepřímá úměrnost Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: střední odborná škola Typická věková skupina: 16 – 18 let Celková velikost: 740 kB