Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Interreg IIIA Česká republika - Svobodný stát Bavorsko v Plzeňském kraji Plzeň,
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje Strategie jako dlouhodobý koncepční dokument Strategie jako společný konsensus rozvoje území Tvorba.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
statutární náměstkyně hejtmana
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2010
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Zasedání RSK
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Dotační program pro rok 2019
Průvodce dotačními programy PK
Transkript prezentace:

seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury

Dotační priority a oblasti Královéhradeckého kraje Dotační priority a oblasti Královéhradeckého kraje Cestovní ruch a kultura Regionální rozvoj a venkov Volnočasové aktivity a sport Vzdělávání a prevence rizikového chování Životní prostředí a zemědělství Celkový objem finančních prostředků, který je každý rok vyčleněn pro krajské dotační programy dosahuje částky ve výši 60 mil. Kč. Ve všech dotačních oblastech je každoročně uzavřeno cca smluv o poskytnutí dotace.

Informace o dotačních programech, přehled schválených dotací a další důležité dokumenty související s poskytováním dotací jsou umístěny na dotačním portále KHK: Přes tento portál jsou podávány žádosti o dotaci a jejich vyúčtování.

Dotační oblast kultura a památková péče - aktuální dotační programy

16KPG01 – Podpora a rozvoj profesionálních i neprofesionálních kulturních aktivit Zaměření: projekty, které svým obsahem obohatí kulturní dění v regionu (především oblast divadel, hudby, tradiční lidové kultury a folkloru, programy muzeí a galerií) Uznatelné výdaje: osobní výdaje (DPP, DPČ), materiálové výdaje, služby – honoráře, propagace, nájemné Rozsah a podíl požadované dotace: Kč – Kč, max. 70 % z CUN Každý rok podáno cca 170 projektů – cca 110 podpořeno - rozděleno 2 mil. Kč.

16KPG02 – Obnova památkového fondu Zaměření: zachování nebo obnova kulturních památek a NKP, objektů v památkových rezervacích a zónách a movitých památek Lze přispět na: obnovy střech, statiky objektů, obnovu oken, vitráží a dveří, obnovu venkovních omítek, restaurování kulturních památek nebo jejich částí, které jsou díly výtvarných umění nebo uměleckořemeslnými pracemi Rozsah a podíl dotace: – Kč (NKP Kč), max. 70% (FO), resp. 50% (PO) z uznatelných nákladů Každý rok je podáno cca 100 žádostí - cca 40 podpořeno – rozděleno 6,5 mil.Kč

16KPG03 – Podpora publikační činnosti a literatury Zaměření: hodnotné publikační práce, které se dotýkají historie, přírodních věd, uměleckých a jiných oborů, včetně vlastivědných publikací Uznatelné výdaje projektu: osobní náklady (DPP, DPČ), materiálové výdaje, nemateriálové výdaje – služby – honoráře, tisk, propagace Rozsah a podíl dotace: Kč – Kč, max. 50 % z CUN. Každý rok podáno cca 14 žádosti – cca 10 podpořeno – rozděleno – Kč

16KPG04 – Obnova historických varhan Zaměření: obnova varhan, které se nacházejí na území KHK a mají historickou i uměleckou hodnotu – není rozhodné, zda se jedná o kulturní památku Lze přispět na: restaurátorské, konzervátorské a další odborné práce Rozsah a podíl dotace: – Kč, max. 50% z uznatelných nákladů Každý rok cca žádostí – cca 10 příjemcům podpořeno - rozděleno 1,25 mil.Kč

Děkujeme za pozornost. Děkujeme za pozornost. Andrea Mazurová Mgr. Petr Kamenický oddělení krajských dotací KÚ KHK tel.: ,