Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/01.0194 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Advertisements

Moje volba – moje budoucnost CZ.1.07/1.1.02/
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŘEMESLO OČIMA ŽÁKŮ Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel ZÁVĚRĚČNÝ SEMINÁŘ 20.LEDNA 2011 V RCO V OLOMOUCI CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 5.workshop
POHLED PODNIKATELSKÉ SFÉRY NA SOUČASNOU SITUACI V OBLASTI ŘEMESEL
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Činnost Bílého kruhu bezpečí, o.s. Péče o zvlášť zranitelné oběti trestné činnosti Bc. Irena Sedláčková Projekt „KRUH bezpečí zvlášť zranitelným obětem.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
Základní škola Loštice:
Představení klubu manažerů
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel 7.workshop
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Realizace : – Všechno v mém životě.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Projekty na podporu technického vzdělávání na ZŠ v MSK Kateřina Klapcová.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vysoké učení technické v Brně
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1

2 Logo projektu 2

3 Vrátit řemeslu jeho ztracenou prestiž! „Aktivní motivace žáků základních škol = jistota pro budoucnost řemesel“. Řešení potřeb firem s různým zaměřením pro získávání kvalitních zaměstnanců. Řešení nedostatku technických a řemeslných pracovníků. Investice do současných žáků druhého stupně základních škol je budoucností průmyslových podniků a řemeslníků nejen v Olomouckém kraji. 3

4 Partneři projektu  Svaz průmyslu a dopravy České republiky SPČR je dobrovolná organizace sdružující zaměstnavatele a podnikatele v České republice z oblasti průmyslu a dopravy. V rámci projektu zastává akviziční roli zejména při zapojování zaměstnavatelů, komunikace a prezentace technických profesí.  Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání „AEV“ AEV je profesní organizací pracující na zajištění specifických potřeb odborného vzdělávání pro energetiku a elektrotechniku. V rámci projektu zastává zejména komunikaci a prezentace technických profesí.  Asistenční centrum a.s. Asistenční centrum, a.s. je poradenskou společností v oblastech ekonomických, projektových a marketingových. Disponuje různými stupni akreditací od MPSV, MPO, MSMT. Aktivně působí již od roku V rámci projektu je hlavním nositelem a řešitelem. 4

5 Časový rámec realizace: V rámci UDRŽITELNOSTI projektu probíhají aktivity do roku

6 Aktivity projektu v době udržitelnosti, tzn. období 2011 – 2016  schůzky realizačního týmu, setkávání výchovných poradců  exkurze žáků ve výrobních podnicích a na středních školách technického zaměření  exkurze výchovných poradkyň ve výrobních podnicích a na středních školách  besedy na základních školách, ukázkové dny za účasti profesních odborníků na středních školách  workshopy, publicita a propagace výstupů projektu 6

7 V rámci UDRŽITELNOSTI projektu: aktivity na základě návrhů cílové skupiny projektu – žáků 7. – 9. tříd ZŠ Exkurze do výrobního podniku SIEMENS Elektromotory Mohelnice Keramický kroužek v ZŠ Hlavní, Hanušovice 7

V rámci UDRŽITELNOSTI projektu: Workshop v Olomouci 8

9 V rámci UDRŽITELNOSTI projektu: aktivity na základě návrhů cílové skupiny projektu – výchovných poradců/poradkyň Workshop v SOŠ a SOU Jeseník 9

10 V rámci UDRŽITELNOSTI projektu: aktivity na základě návrhů členů realizačního týmu Propagace projektu na prezentační výstavě oborů vzdělávání středních a vyšších odborných škol v říjnu

V rámci UDRŽITELNOSTI projektu: 11 Propagace projektu a jeho hodnocení v Olomouckém deníku v únoru 2014

12 V rámci UDRŽITELNOSTI projektu:  je projevován cílovou skupinou i veřejností zájem především o Katalog řemesel (dostupné v elektronické podobě nebo na webu projektu)  je projevován cílovou skupinou i veřejností zájem o „Filmy o řemeslech“ (dostupné na webu projektu)  je projevován cílovou skupinou i veřejností zájem o fotodokumentaci z besed a exkurzí ve výrobních provozech firem (dostupné na webu projektu) 12

13 WEBOVÝ PORTÁL PROJEKTU JE STÁLE ŽIVÝ… Unikátní návštěvy Počet návštěv portálu celkem Počet navštívených stránek portálu (do 31.7.)

14 Asistenční centrum, a.s. Regionální kancelář Olomouc Kosmonautů Olomouc Ing. Hana Houšťová mobil: , Sídlo a centrála společnosti: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most Jméno: Ing.František Jochman Mgr. Helena Malíková Tel./fax: Regionální kanceláře: Most, Chomutov, Cheb, Plzeň, Praha, Hradec Králové, Liberec, Jihlava, České Budějovice, Brno, Hodonín, Olomouc, Ostrava, Děkujeme za pozornost 14