Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
Letní turistická sezóna 2007 Cestování Čechů po českých regionech Rostislav Vondruška Ředitel CzechTourism.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Mediální komunikace ČD
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Destinační management TO Jeseníky-východ
Prezentace turistické oblasti
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Spolupráce Středočeského kraje s mikroregiony Mgr. Kateřina Štětinová Odbor regionálního rozvoje
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Rekordní počet přihlášených obcí v Královéhradeckém kraji - 50 Hodnotitelská komise10 členů Termín návštěv obcí – Čas na jednu obec90.
Regionální konference v MSK
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Destinační management TO Těšínské Slezsko
Jana Kočová Jana Vítková.  Přilákání turistů do města  Karta zlevní pobyt turistům  Rozšíří možnosti pobytu  Zvedne návštěvnost památek.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Základní škola Lednice Břeclavská 510. Cestovní ruch v ČR.
Členění území naší vlasti
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Program rozvoje cestovního ruchu Jihomoravského kraje na období 2014–2020.
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Turistické informační centrum Poděbrady Nám. Jiřího 19, Poděbrady Tel.: V TURISTICKÉ SEZONĚ duben -
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
 Hrady, zámky, zříceniny ▪ Spolupráce s NPÚ – francouzský rok kultury  Technické památky ▪ Zejména Ještěd – 40 let od otevření ▪ Spolupráce – Hotel.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
 Multimediální prezentace  Portály  Film  Spoty  Propagační materiály  Veletrhy, prezentační akce  Printová prezentace  Křehká krása, vybroušená.
Poznejte regiony České republiky 2016 střední Čechy.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
statutární náměstkyně hejtmana
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
ŽIVÝ KRAJ – DESTINAČNÍ AGENTURA PRO KARLOVARSKÝ KRAJ, Z.S.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Společnost pro destinační management Broumovska o. p. s.
turistická oblast v srdci Čech
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
215. Žofínské fórum „Středočeský kraj a rozvoj cestovního ruchu“
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje

Podpora cestovního ruchu v krajích 1) Finanční – krajské dotační tituly 2) Marketingová – veletrhy cestovního ruchu – propagační materiály o atraktivních lokalitách kraje – spolupráce s destinačními managementy 3) Metodická – zpracovávání strategických dokumentů na podporu a rozvoj cestovního ruchu

Památky v SČ kraji Ve Středočeském kraji jsou desítky kulturních, technických a historických památek včetně dvou památek na Seznamu světového dědictví UNESCO (Kutná Hora, Průhonický park) Několik památek kraj přímo vlastní (např. Jezuitská kolej v Kutné Hoře, skanzen v Přerově n. Labem, zámek v Roztokách u Prahy, doly v Příbrami a Vinařicích u Kladna apod.)

Podpora cestovního ruchu v SČ kraji Středočeský fond cestovního ruchu (letos 3,5 mil. Kč) Spolupráce s destinačními managementy (na území kraje jsou čtyři DM a dva DM s překryvem do sousedních krajů) Provozování speciálního portálu cestovního ruchu Příprava nového strategického dokumentu rozvoje cestovního ruchu

Podpora cestovního ruchu v SČ kraji Vydávání a distribuce poznávacích a tematických brožur a dalších propagačních materiálů (např. v roce 2014 sada brožur s mapami Cyklistické výlety po Středočeském kraji) Účast kraje na veletrzích cestovního ruchu (v roce 2015 celkem sedm akcí: Regiontour v Brně, Vakantiesalon v Bruselu, Holiday World v Praze, MIPIM v Cannes, Infotour & Cykloturistika v Hradci Králové, Euroregiontour v Jablonci nad Nisou, FOR Bikes v Praze) Podpora regionálních akcí (např. Mělnický hrozen, Slavnosti mistra Jana Husa, Gastrofestival v Lysé nad Labem, Svatomartinské hody apod.)

Záměry do budoucna Dokončit nového strategického dokumentu Program rozvoje cestovního ruchu na území Středočeského kraje (přelom 2015/2016) Zvýšit návštěvnost kraje, prodloužit dobu pobytu turistů na jeho území Přispět v rámci možností ke zvýšení kvality poskytovaných služeb Rozšířit nabídku turisticky atraktivních akcí (např. první ročník Středočeského hudebního léta v GASK Kutná Hora) Lépe využívat potenciálu blízkosti Hlavního města Prahy