BEZPEČNOST PŘI VÝUCE LYŽOVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyzika 7. ročník Tlak, tlaková síla Anotace
Advertisements

Metodický list  Jedním z cílů sportovní činnosti je upevňování zdraví sportujících. Naplňování tohoto cíle klade nemalé požadavky na trenéry, učitele.
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
LYŽOVÁNÍ BEZPEČNÝ POHYB NA LYŽÍCH
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Tato prezentace byla vytvořena
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Deset pravidel pro lyžaře a snowboardisty
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Motocyklisté. Řidiči ostatních motorových vozidel by si měli uvědomit že:  motocyklisté jezdí velmi často vyšší než dovolenou rychlostí.  často předjíždějí.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
< < < < < < < <<< <<<
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Orientační sporty a jejich aplikace
Petr s Pavlem byli na lyžařském výcviku. Oba si pěkně zalyžovali a navíc měli hezké počasí. Sjezdovky byly upravené a mimo ně bylo až 60 cm sněhu. Však.
Každý se musí chovat tak, aby neohrozil jinou osobu a nezpůsobil škodu.
Lyžařský výcvikový kurz
Běžecké lyže Běžecké lyže se od sebe navzájem liší vzhledem, tvarem, hmotností, a jízdními vlastnostmi Jízdní vlastnosti lyží vyplývají z jejich vlastností.
Bezpečnost na lyžích.
Lyžařské zájezdy s výukou na sjezdových lyžích a snowboardu
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ
Tato prezentace byla vytvořena
Lyžařská výzbroj Výběr lyží Jak jsem schopný lyžař ? - začátečník
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní sporty.
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní výcvikový kurz Zadov – Zahájení: ve 12:00 Ubytování: Chata Mládí – Zadov, 4 – 6 lůžkové pokoje  Stravování: snídaně.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Ročník:1. a 2. Vzdělávací obor:Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh:Obrábění - soustružení Téma:Bezpečnostní předpisy pro OS na kov Jméno autora:FÜRST.
Technika jízdy skupiny. Technika jízdy skupiny Technika jízdy Technika jízdy pravidla příprava signalizace technika střídání a jízdy v háku Organizace.
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Technika řízení LH Přednáška 2 Vladimír Mana. Vybavení a výstroj rozhodčího Brusle Přilba a chránič očí Ostatní chrániče Dres a kalhoty Píšťalka Ostatní.
VÝCVIK JEZDCE.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Tereza Bělochová, 2009 Prezentace Lyžařské školy Informatika-projekt 2009.
Instruktor lyžování praktikant © 2008 jen pro vnitřní potřebu Metodická komise ÚZL SL ČR.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
SMĚR A ZPŮSOB JÍZDY Směr a způsob jízdy - na pozemních komunikacích se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji -na krajnici.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_15_Vědomostní soutěž TÉMA.
BĚŽECKÉ LYŽOVÁNÍ. 1. ZOH V CHAMONIX (1924) 1. LYŽAŘSKÝ ZÁVOD ŽEN V ČESKÝCH ZEMÍCH (1904)
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
Kurz snowboardingu (KTS/SNO) Garant: PhDr. Radek Vobr, Ph.D.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_13_Nebezpečí hor TÉMA SADY:
Lyžařský výcvik 2011 ZŠ Buzulucká
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
jen pro vnitřní potřebu
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Chemie Téma : Názvosloví a chemická reakce Název : Bezpečnost práce s kyselinami.
Instruktor lyžování (150) jen pro vnitřní potřebu
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Instruktor sjezdového lyžování (50) jen pro vnitřní potřebu
Autorem fotografií, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Luboš Veselý.
Instruktor lyžování (150) jen pro vnitřní potřebu
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
LYŽAŘSKÉ DESATERO 1. Ohleduplnost k jiným - Každý lyžař se musí chovat tak, aby neohrozil jinou osobu a nezpůsobil škodu. 2. Přiměřená rychlost - Každý.
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování praktikant jen pro vnitřní potřebu
Didaktika TV; Martina Matúšková
Kurz snowboardingu (KTS/SNO)
Test lyžařských dovedností
Transkript prezentace:

BEZPEČNOST PŘI VÝUCE LYŽOVÁNÍ Kontrola výzbroje a výstroje (důležité hlavně u začátečníků) lyže – vysvětlit a zkontrolovat správnou délku lyží s ohledem na dnešní dělení hole – kontrola délky, vysvětlit správné uchopení holí obuv – seznámit žáky s funkcemi lyžařské boty, vysvětlit správný postup při zapínání vázání – zkontrolovat nastavení vypínacích sil u všech žáků v družstvu, vysvětlit funkci bezpečnostního vázání, názorně ukázat postup při zapínání a vypínání oblečení a další ochranné doplňky – zkontrolovat a vysvětlit nutnost používání vhodného lyžařského oblečení a dalších ochranných pomůcek (čepice, rukavice, brýle, ochranný krém)

Organizace výcviku před zahájením výcviku je nutné vždy provést rozcvičení výcvik (volba cvičení) musí být přizpůsoben nejslabšímu členu družstva cvičení je nutné volit s ohledem na terén, počasí, sněhové podmínky a lyžařské dovednosti žáků doba trvání výuky musí odpovídat fyzické úrovni žáků

Chování na sjezdovce družstvo musí stát vždy na takovém místě, aby nepřekáželo ostatním lyžařům při dojíždění do skupiny musí lyžař zastavit pod posledním členem skupiny zastavit je možné vždy jen na okraji sjezdovky, na místě, které je dobře viditelné (nikdy ne pod terénní nerovností) pokud učitel nejede jako první, musí určit vhodné místo pro zastavení žák, který vjíždí na sjezdovku, se musí přesvědčit, že má volnou trať

PRAVIDLA BEZPEČNÉHO CHOVÁNÍ (desatero FIS) Ohleduplnost Kontrola rychlosti a způsobu jízdy Volba stopy Předjíždění Vjíždění do sjezdovky a opětovné rozjíždění na sjezdovce Zastavení Výstup a sestup Respektování značek Chování při nehodách Identifikace