Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Chemie Téma : Názvosloví a chemická reakce Název : Bezpečnost práce s kyselinami.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Chemie Téma : Názvosloví a chemická reakce Název : Bezpečnost práce s kyselinami."— Transkript prezentace:

1 Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Chemie Téma : Názvosloví a chemická reakce Název : Bezpečnost práce s kyselinami a hydroxidy Zdroje a použité materiály : vlastní obrázky z office.mocrosoft.com Anotace : V tištěné či elektronické formě žáci opakují, procvičují a upevňují získané znalosti a dovednosti v tématu kyselin a hydroxidů. VY_32_INOVACE_32_BEZPECNOST_PRACE_KYSELINY_A_HYDROXIDY Vytvořeno jako DUM do předmětu chemie pro 9. Ročník na ZŠ Studentská Mnichovo Hradiště dne

2 Bezpečnost práce s kyselinami a zásadami

3 Doplň bezpečnostní informace k obrázku :

4 Doplň bezpečnostní informace k obrázku :

5 Doplň bezpečnostní informace k obrázku :

6 Doplň bezpečnostní informace k obrázku :

7 Doplň bezpečnostní informace k obrázku :

8 Vyber správnou odpověď :
Kyseliny ředíme : a) nalitím vody do kyseliny b) nalitím kyseliny do vody Žíraviny označuje piktogram : a) lebka se zkříženými hnáty b) kapající zkumavka na ruku Mezi ochranné pracovní pomůcky patří : a) brýle, rukavice, plášť b) rouška, brýle, staré tričko 4. Základní pravidlo PP při styku s žíravinami je : a) dojít/zavolat lékaře b) vložit pod proud vody


Stáhnout ppt "Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Chemie Téma : Názvosloví a chemická reakce Název : Bezpečnost práce s kyselinami."

Podobné prezentace


Reklamy Google