Váhy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sklízecí řezačky.
Advertisements

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Montážní pracoviště Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Založeno 2009 Výroba vah a vážicích zařízení Spolehlivost, kvalita a moderní řešení zaručeny.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
Šálková linka.
Návěští NÁVĚŠTÍ (AVÍZO) - písemnost, kterou dodavatel oznamuje odběrateli, že zboží je připraveno k přepravě (používá se při dodávkách většího množství.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1
Autoři:Jakub Janisch a Tereza Krsková
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rozmetadla statkových hnojiv
VÝROBA KONZUMNÍHO CHLEBA
Parametrizace procesů – Výroba sterilních injekcí
Možnosti průmyslového využití nízkoteplotního zplynování biomasy v praxi © D.S.K. spol. s r.o Projekt energetického zpracování biomasy Jiří Vacek,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s postupem při zpracování vápence.
VÝROBA A ZPRACOVÁNÍ LISTOVÉHO TĚSTA
Dopravníky bez tažného elementu impulsní dopravníky
Technika kolem nás Kolo.
Číslo v digitálním archivu školy
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
ROVER-CZECH S.R.O.. Výroba Údržba Zásobníky materiálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor: Ing.Holenda Jiří
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/
VÝROBA LÁMANKOVÉHO CHLEBA
VÝROBA TOUSTOVÉHO CHLEBA
Stroje na zpracování těst a hmot
Pneumatická doprava Nejčastěji se používá pro dopravu sypkých materiálů U výroby oplatek Výhodou je, že se mouka současně provzdušňuje Podtlaková doprava.
CD mechanika Simona Kužmová 7.A.
LINKA NA VÝROBU ZMRZLINY
Měření síly vytvoř si vlastní siloměr
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI VE SKLADECH.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_ Vlastnosti látek Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu:
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: S jakou přesností měří váhy ( Látka a těleso) Předmět: Fyzika Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina:
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
MSA ALS PTO MSA ALS R Označení stroje Power Take-Off
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Části roku Mgr. Lenka Stará
Tato prezentace byla vytvořena
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Logická organizace paměti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Hmotnost.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Zpracovatelský průmysl
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_10 Síla a její měření-test
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07Délka,hmotnost-test
Chladící a mrazící zařízení, zařízení pro měření množství zboží
Autor: Ing. Sikorová Renata
Ovládání dopravního pásu s bezpečnostním
Animace bezpečného ovládání lisu
Vliv rizika práce na pracovní úrazovost a na celkový stav pracovníků v zemědělství z pohledu BOZP Ing. Jaroslav Hotový, Praha 2019.
Transkript prezentace:

Váhy

Váhy mají široké použití již od základní hmotnosti při kontrole příjmu surovin dále při zpracování surovin a v neposlední řadě pro váhovou kontrolu hotových výrobků v expedici

Základními znaky každé váhy jsou stabilita citlivost rychlost přesnost

Druhy vah 1. mechanické: sklonné – především na vážení těst závažové – nejstarší typ váhy běhounové – pro velká auta, při příjezdu se zváží plná cisterna najetím vozidla na plošinu mostu a po vyprázdnění se při odjezdu opět zváží, vyjde nám váha suroviny například mouky, cukru, mléka

2. Elektronické neboli elektromechanické

S každou váhou se musí zacházet velmi opatrně a to nejen při vážení surovin, ale i při mytí váhy a okolí (stůl). Ještě dnes se setkáváme s dvoumiskovou váhou (pracoviště Uran). U každé váhy je důležité cejchování, toto cejchování dělá osoba tím pověřená. Je to kontrola váhy zda správně váží a jestli nemá odchylky váhy. Toto je důležité pro správnou váhu surovin a výrobků. Bez kontroly a nálepky na váze nelze váhu používat k vážení.

Běhounová váha

Sklonná váha dvoumisková

Další druhy vah Plošinové Můstkové Rybářské Osobní Jeřábové Paletové Laboratorní Lékárenské Kapesní A mnoho dalších

MUZEUM KUCHYŇSKÝCH VAH V HUMPOLCI

decimálka

Domácí úkol Vyberte si jakýkoliv druh váhy, nakreslete, vyfoťte nebo okopírujte a popište ji. Jaké má hlavní znaky, k čemu se používá a co vás především zaujalo. U kluků ocením, když si vyberou druh váhy, která se používá pro cisterny nebo železniční dopravu. Domácí úkol bude formou projektu Každý z vás sám popíše svůj projekt a z něj dostane známku. Kdo nepřinese projekt na příští hodinu (za 14 dní) ten dostane 5. Omluvou je pouze nemoc nebo neúčast na hodinu z jiných důvodů

VÁHOVÉ DÁVKOVAČE SYPKÝCH SUROVIN Slouží k odměřování dávek mouky a jiných sypkých surovin, při výrobě těst , hmot a náplní Využití mají zejména ve velkých průmyslových cukrárnách

Váhové dávkovače mají tyto hlavní části: - podávací dopravník - nejčastější šnekový - odvažovací zásobník - váhový mechanismus - ovládací zařízení (spínače, uzávěry)

Dávkovací váha s dvojím plněním Slouží k dávkování dvou druhů materiálu a jejich navážení do díže Plnění se provádí dvěma šneky umístěnými vedle sebe v dopravním žlabu, které se po naplnění automaticky vypnou a současně se zapne menší šnek dovažovací, ten se taktéž vypne při dosažení správné váhy

Dávkovače s dvojím plněním

DÁVKOVACÍ ZAŘÍZENÍ – PROGRAMOVÝ POČÍTAČ

Váhové dávkovací zařízení

Vibrační dávkovací váha

Digitální dávkovací váha

Pneumatická míchačka s elektronickou váhou Používá se zejména pro kontinuální provoz s pneumatickou dopravou Většinou tyto provozy mají dvě míchačky a to proto, že jedna míchačka se vyprazdňuje a druhá míchačka se naplňuje a míchá suroviny.