Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Aktivita je součást Individuálního.
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
ohroženým domácím násilím
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Sdružení Podané ruce, o.s.
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Sociální služba jako podpora při řešení skrytého záškoláctví Komunitní centrum Amaro Phurd – Pražská, Občanské sdružení Salinger Bc. Marie Janečková Mgr.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
SPOLEČNOST TADY A TEĎ o.p.s. Michaela Hirtová, Hana Moravcová.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Individuální projekt Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji Novobydžovsko Průzkum v novobydžovské romské komunitě 2010.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Lenka Herčíková,
Sociálně vyloučení jako cílová skupina terénních sociálních služeb
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Občanské sdružení ProCit, z. s
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Tisková konference
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Š A B L O N Y II.
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská Mgr. Miroslava Pávková

Občanské sdružení Salinger „Dáváme šanci začít znovu, usilujeme o fungující rodinné prostředí, podporujeme při těžkých životních událostech.“ nezisková organizace pracující s dětmi, mládeží a rodinami v Královéhradeckém kraji od roku 1997 Střediska NZDM Modrý pomeranč - děti a mládež ve věku 7-21 let z HK KC Amaro Phurd- Pražská, KC ZIP – rodiny sociálně vyloučené nebo sociálním vyloučením ohrožené Stopa čápa - náhradní rodiny z Královéhradeckého kraje Triangl - rodiny s dětmi (ve věku 0-18let) v obtížných životních situacích Budulínek - prorodinné centrum Další aktivity Letní rekreačně výchovný tábor, Sociální byty, „Pojďte do školky“

KC Amaro Phurd - Pražská - založeno 3. 3. 2003 Od 1. 7. 2007 Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi. Cílová skupina Rodiny nacházející se v obtížné životní situaci (nedůstojné bytové podmínky, problémy s dluhy, nezaměstnaností, řeší vzdělávací či výchovné problémy, jsou závislé na sociálních dávkách, patří k minoritním skupinám apod.) Pracujeme s rodinou jako celkem i jednotlivými členy ve věku od 3let. Kde působíme Hradec Králové Třebechovice pod Orebem (od března 2014)

Cíle služby Předávat pravidla, normy a hranice, které fungují ve společnosti - prevence sociálně patologických jevů Posílení vlastních možností a zdrojů - kompetence důležité pro obstání v každodenním životě, např. orientace ve společnosti, v institucích, domluvit se telefonem, dovednosti potřebné k ovládání PC, psaní životopisu, hledání bydlení, podpora specifických dovedností Umožnit vzájemné poznávání kultur pro odstranění předsudků - práce s předsudky, které panují na straně majoritní společnosti i Romů, pořádáním společných akcí

Co nabízíme Podporu a pomoc rodinám v situacích, v nichž si sami nevědí rady Základní poradenství Podporu integrace do většinové společnosti Posilování vlastních kompetencí Sociální bydlení Využití prvků artefiletiky a bajkoterapie Spolupráci s dalšími odborníky (základní i střední školy, lékaři, OSPOD, ÚP, sociální služby, terénní pracovníci MmHK atd.) Preventivní aktivity v rámci všech programů (přednášky, besedy, osvěta v oblasti finanční gramotnosti apod.)

Programy Práce s celou rodinou – zastřešující CIKNE (PO až ČT 8.30 – 11.30h), předškolní děti od 3 let - program zajišťuje speciální pedagog BARE (PO, ST 13 – 16h, ÚT, ČT 13 - 16.30h) - pro děti plnící si povinnou školní docházku DOUČOVÁNÍ V RODINÁCH - pomoc se vzděláváním v přirozeném prostředí GOĎAVER ( PO 14 – 16.30h, ÚT,ČT 8 – 11.30h, 13 – 15h) - pro starší 15let Terénní forma programů PO 8:00 – 17:00 ÚT 14:00 – 19:00 doučování v rodinách ST 8:00 – 17:00 ČT 13:00 – 19:00 doučování v rodinách

Další aktivity Komunitní práce „Sociální byty“ Aktivizace členů místní komunity Snaha o spolupráci s místní samosprávou Pravidelné schůzky s komunitou „Sociální byty“ Čtyři bytové jednotky Pevně nastavená kritéria výběru a pravidla podnájmu Maximální doba podnájmu 2 roky Cíl: pomoci rodinám získat potřebné návyky spojené s péčí o domácnost, aby byly schopné se posunout dál a osamostatnit se ve vlastním bydlení Aktivní spolupráce se sociální pracovníky Praxe, stáže, dobrovolnictví

Pojďte do školky Předškolní klub „U Piškota“ - pro děti od 3let –po nástup do první třídy z HK a okolí, pocházející ze sociálně znevýhodněného prostředí, které nejsou zapojeny do žádného předškolního vzdělávání Kluby pro rodiče - vzdělávací i volnočasové aktivity Předškolní příprava v domácím prostředí Individuální konzultace Vzdělávání pedagogických pracovníků nabídka bezplatných kurzů Pracovní skupina k předškolnímu vzdělávání

Komunitní centrum v číslech Rok 2014 - 118 nových klientů - podpořeno 84 rodin (237osob) - poskytnuto 10310 služeb - 10 dětí u zápisů do prvních tříd – 10 dětí nástup do 1. třídy běžné ZŠ - 15 rodin (22 dětí) využívajících přípravu do školy v rodině - 50 dětí pravidelně účastných přípravě do školy - 46 akcí pro klienty …

E-mail: kc.prazska@salinger.cz Děkuji za pozornost Mgr. Miroslava Pávková Tel. 777 807 051 E-mail: kc.prazska@salinger.cz www.salinger.cz