Lektion 12 Hobbys mit Problemen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zápor.
Advertisements

Množné číslo podstatných jmen
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Člen určitý a neurčitý, 1. a 4. pád podstatných jmen
Německý jazyk příslovce tázací Wer. Wie. Was. Wo. Warum
Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Německý jazyk příslovce tázací Wer. Wie. Was. Wo. Warum
Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu.
Lektion 11 Österreich (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Opozita – podstatná jména Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Autor obrázků Tomasz Nogol souhlasí.
Lektion 9 Die Polizei – dein Freund und Helfer (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva.
Koncovky přídavných jmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jolana Ronková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Anotace Materiál je určen pro studijní obory k výuce předmětu německý jazyk, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názornými obrázky.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 12: Eine eigene Firma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 4: Wo ich wohne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
DEUTSCH MIT MAX 2 LEKTION 1. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_VII_Nj3_5 AutorMgr.
Deutsch mit Max II. Lektion 3
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 11: Wie bleibe ich fit? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_34_Německý jazyk_podstatná jména Číslo projektu:
Lektion 5 Eine Woche in Trier (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 8: Was ziehe ich an? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 8 Reiseland Tschechien (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaVedlejší.
Lektion 7 Lebenslauf (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Party Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Deutsch Vokabular Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nikola Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Deutsch mit max lektion 1
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Pavla Študentová NÁZEV: VY_32_INOVACE_14, člen určitý TÉMATICKÝ CELEK:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Zápor v německé větě VY_32_INOVACE_02-03 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Gramatické.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Lektion 2 Gleiche Eltern – unterschiedliche Kinder (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Orientovaný úhel Goniometrie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Mastíková. Dostupné z Metodického portálu
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUMu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NĚMECKÝ JAZYK ZÁPOR Projekt POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Němčina pro jazykové školy nově 1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
Lidské tělo – hlava Bogdan Nogol
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Lektion 12 Hobbys mit Problemen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (1. část): 1.s Abzeichen 2.e Münze 3.r Bierdeckel 4.e Lust 5.sportlich 6.r Werbespot 7.tauschen 8.e Schachtel a)sportovní b)pivní tácek c)reklamní spot d)krabice e)mince f)vyměnit si g)odznak h)chuť

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (1. část): 1g, 2e, 3b, 4h, 5a, 6c, 7f, 8d

Slovní zásoba – Vokabeln Přiřaďte správně české a německé výrazy (2. část): 1.e Laune 2.e Nachricht 3.sich streiten 4.s Besteck 5.endlos 6.e Beziehung 7.dumm 8.e Schulden a)vztah b)nálada c)dluhy d)hloupý e)zpráva f)příbor g)hádat se h)nekonečný

Slovní zásoba – Vokabeln Řešení (2. část): 1b, 2e, 3g, 4f, 5h, 6a, 7d, 8c

Hobbys Odpovězte na otázky:  Was ist dein Lieblingshobby und warum? …………………………………………………..  Was machst du gern im Sommer? …………………………………………………..  Was machst du in Freizeit nicht gern? ………………………………………………….  Welche Sportarten hast du gern? ………………………………………………….

Vyjádření „už + zápor“ Přeložte věty: a)Alex už není mladý. b)Už nemám hlad. c)Ve škole už nikdo není. d)Slunce už nesvítí.

Vyjádření „už + zápor“ – řešení: a)Alex ist nicht mehr jung. b)Ich habe Hunger nicht mehr. c)In der Schule ist niemand mehr. d)Die Sonne scheint nicht mehr.

Množné číslo podst. jmen (1. skupina - koncovka 0) Doplňte: Jednotné číslo:  der Koffer  der Apfel  der Garten  der Bruder  die Tochter  das Mädchen Množné číslo: …………………….…………………….…………………….…………………….…………………….…………………….

Množné číslo podst. jmen (1. skupina – koncovka 0) – řešení: Jednotné číslo:  der Koffer  der Apfel  der Garten  der Bruder  die Tochter  das Mädchen Množné číslo:  die Koffer  die Äpfel  die Gärten  die Brüder  die Töchter  die Mädchen

Množné číslo podst. jmen (2. skupina – koncová -e) Doplňte: Jednotné číslo:  der Tag  der Bus  der Sohn  der Gast  der Plan  das Geschäft Množné číslo: …………………..…………………..…………………..…………………..…………………..…………………..

Množné číslo podst. jmen (2. skupina – koncovka -e) – řešení: Jednotné číslo:  der Tag  der Bus  der Sohn  der Gast  der Plan  das Geschäft Množné číslo:  die Tage  die Busse  die Söhne  die Gäste  die Pläne  die Geschäfte

Množné číslo podst. jmen (3. skupina – koncovka -er) Doplňte: Jednotné číslo:  das Kleid  das Kind  das Haus  das Buch  der Mann  der Wald Množné číslo: …………………..…………………..…………………..…………………..…………………..…………………..

Množné číslo podst. jmen (3. skupina – koncovka -er) – řešení: Jednotné číslo:  das Kleid  das Kind  das Haus  das Buch  der Mann  der Wald Množné číslo:  die Kleider  die Kinder  die Häuser  die Bücher  die Männer  die Wälder

Množné číslo podst. jmen (4. skupina – koncovka -(e)n) Doplňte: Jednotné číslo:  die Straβe  die Kollegin  der Herr  der Nachbar  der Student  die Übung Množné číslo: ……………………………………………………………………………………………

Množné číslo podst. jmen (4. skupina – koncovka -(e)n) – řešení: Jednotné číslo:  die Straβe  die Kollegin  der Herr  der Nachbar  der Student  die Übung Množné číslo:  die Straβen  die Kolleginnen  die Herren  die Nachbarn  die Studenten  die Übungen

Množné číslo podst. jmen (5. skupina – skupina -s) Doplňte: Jednotné číslo:  das Foto  der Park  der Pulli Množné číslo: ………………………………………………………

Množné číslo podst. jmen (5. skupina – skupina -s) – řešení: Jednotné číslo:  das Foto  der Park  der Pulli Množné číslo:  die Fotos  die Parks  die Pullis

Superlativní tvary příslovcí Přeložte:  většinou  alespoň  nejméně  nejpozději  nejvýše  nejdříve  dávno …………………………………………………………………………………………………………………………………

Superlativní tvary příslovcí – řešení:  většinou  alespoň  nejméně  nejpozději  nejvýše  nejdříve  dávno  meistens (meist)  wenigstens  mindestens  spätestens  höchstens  frühestens  längst

Použitá literatura: Prof. PhDr. HÖPPNEROVÁ, V. DrSc. Němčina pro jazykové školy – nově, 2. díl. Plzeň: Nakladatelství Fraus, ISBN Lekce 12.