Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Koncovky přídavných jmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jolana Ronková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Koncovky přídavných jmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jolana Ronková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN."— Transkript prezentace:

1 Koncovky přídavných jmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jolana Ronková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Fotbalov_ fanoušci Fotbaloví fanoušci (mladí) Ciz_ žena Cizí žena (jarní) Opravdov_ poklad Opravdový poklad (mladý) Siv_ holub Sivý holub (mladý) Světov_ zpěváci Světoví zpěváci (mladí)

3 Bíl_ tygr Bílý tygr (mladý) Zvědav_ psi Zvědaví psi (mladí) Hus_ pero Husí pero (jarní) Sípav_ hlas Sípavý hlas (mladý) Kovov_ panáčci Kovoví panáčci (mladí)

4 Pěnkav_ mládě Pěnkaví mládě (jarní) Hol_ stromek Holý stromek (mladý) Poctiv_ obchodník Poctivý obchodník (mladý) Usměvav_ prodavači Usměvaví prodavači (mladí) Motýl_ křídla Motýlí křídla (jarní)

5 Výborně! Odvedli jste velký kus práce!


Stáhnout ppt "Koncovky přídavných jmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jolana Ronková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN."

Podobné prezentace


Reklamy Google