Lenka Neoralová, Marina Karpovich

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyskytuje se ve třech rovinách:
Advertisements

Průmyslové využití sítí
Úvodní studie pro Q&X Trading (Technica Solutions)
I NTERNETOVÉ OBCHODY - PRODEJCI SPOTŘEBNÍ ELEKTROTECHNIKY Zdeněk Doležel.
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Úvodní studie pro Q&X Trading (Tomáš Klinský, Technica Solutions)
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
Význam informací v podnikání
MALOOBCHOD - VYMEZENÍ SPECIFICKÉ FUNKCE MALOOBCHODU:
Integrace v řízení (fúze, akvizice, holding) Jiří Řezáč.
Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_15_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
KDM s.r.o. Majitel firmy - Dominik Mašík. Základní informace o firmě: Založení společnosti KDM s.r.o. v dubnu 2014 Sídlo společnosti: Ždírec nad Doubravou.
Podnikatelské koncepce
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
Střední škola informatiky a služeb LCA Dvůr Králové nad Labem.
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. ČLENOVÉ TÝMU Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Příběh jedné úspěšné akciové investice. 2 ISČS Top Stocks - prezentace pro DIK 14. dubna 2015 Nejdříve trochu teorie...  %výnos = Δ% EPS + Δ% P/E + %
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
Akio Morita Zakladatel Sony Jakub Stejskal Teorie řízení.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
MARKETINGOVÝ MIX.
Bill gates (William Henry Gates III.)
13. dubna září JEDEN Z NEJVLIVNĚJŠÍCH SVĚTOVÝCH AUTORŮ V OBORU PODNIKOVÉHO MANAGEMENTU A PRŮKOPNÍK VÝZNAMNÝCH MANAŽERSKÝCH INOVACÍ.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Marketing inovací Inovace 2 1. CO JE MARKETING Obecně o marketingu a jeho podstatě Rozbor případové studie - příloha Základní úkol marketingu vyplývá.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Supermarket Informační Systém Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
Lawrence Joseph Ellison
-Vznik ve 20. letech minulého století
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_77 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
Práva spotřebitele.
8. Marketing.
Apple Michaela Vodičková 5. A.
Model strategie marketingového mixu
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
KAŽDÝ Z VÁS SE NARODIL JAKO VÍTĚZ! VZPOMEŇTE SI NA SVÉ SNY, NIC NEBYLO NEMOŽNÉ!
Podnikatelský záměr Název prodejny: Sweet Cupcakes
Franchising VY_62_INOVACE_ ledna 2014
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza marketingového mixu firmy Agrotec a. s. Bakalářská práce Zuzana Schwarzová.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
PRODEJNÍ CENA, SLEVA NA ZBOŽÍ PRODEJNÍ CENA - je určována tím, kolik je zákazník ochoten vydat ( jakou užitnou hodnotu přisuzuje výrobku či službě),
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
Jsme Smiths Medical Pracujeme s nejmodernějšími technologiemi v oblasti výroby zdravotnického materiálu za použití špičkového technologického zázemí a.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Prezentace technologie MLA Od konfigurace počítače přes funkci až k aplikaci.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Strategická analýza společnosti TIBBIS, s. r. o.
Soudobý svět Ekonomický pohled
Profil společnosti Nový Dvůr
Doc. Ing. Zdeněk Linhart, CSc.
Internet - historie.
Youtube (Marek Haškovec)
Velkoobchod. Velkoobchod Velkoobchod nakupuje od výrobců a prodává firmám a maloobchodům není určen pro konečné spotřebitele přebírá některé funkce.
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Informace o společnosti
Informace o společnosti
Lukáš Kozák A1
Transkript prezentace:

Lenka Neoralová, Marina Karpovich Michael Dell Lenka Neoralová, Marina Karpovich

Michael Dell Podnikatel Investor Filantrop Autor

Biografie 23. února 1965- narodil se Otec - stomatolog Matka - makléřka

Michael Dell – podnikatel v 12 letech Sbíral známky, Začal se s nimi obchodovat Vydělal– 2000 dolarů

Michael Dell – podnikatel v 16 letech Prodával předplatné novin Vybral dvě skupiny osob novomanžele lidi, kteří se právě přistěhovali Přímo je kontaktoval

Michael Dell – podnikatel Po střední škole nastoupil na Texaskou univerzitu v Austinu. Obor – medicína Na kolejích montoval počítače pro kamarády a známé V 19 letech založil si firmu PC's Limited se základním kapitálem 1000 dolarů Opustil školu

Situace v 80. létech pří nákupu počítačů Zákazník měl vyrazit do prodejny s elektronikou Pak si vybíral ze zboží, které bylo na skladě Větší odběratelé mohli nakupovat výpočetní techniku ve velkoskladech Nákup bez prostředníků byl výjimkou

Co udělal Dell? Prodával počítače přímo koncovým zákazníkům Zboží vyráběl na základě předchozí objednávky

Následky Odpadlo riziko hromadění zásob Volnost v konfiguraci sestavy Měsíční záruka na vrácení peněz

Loni DELL byla třetím největším prodejcem osobních počítačů na světě

Michael Dell- Investor Hotelový komplex na Havaji Síť restaurací Steak n Shake

Michael Dell- Filantrop 1999 - Michael and Susan Dell Foundation Sociální a zdravotnickou pomoc dětem

Michael Dell- Filantrop dotace ve výši 50 milionů USD, směřovala Texaské Univerzitě v Austinu

Michael Dell- Autor 1999- ve spolupráci s Catherinou Fredmanovou Přímo od Dellu   

Dell založil Michael Dell americká nadnárodní společnost, působící v informačních technologiích  sídlo Round Rock, Texas Zaměstnává více než 108 800 zaměstnanců

Dell 3. května 2010 Fortune označil Dell jako 38. největší společnost ve Spojených státech a 5. největší v Texasu (podle příjmů). Je to druhá největší neropná společnost v Texasu (za AT&T) a největší v Austinu. Zařízení Dellu ve Spojených státech jsou ve městech Austin, Nashville, Oklahoma City, Peoria (Illinois), Winston- Salem (Severní Karolína) a Miami. V zahraničí jsou např. ve městech Bengalúru, Hajdarábád, Čandígarh, Dillí, Manila, Čennaj a  Lodž.

Dell Společnost prodává osobní počítače, servery, datová média, switche, software a periferie. Také prodává HDTV, fotoaparáty, tiskárny,MP3 přehrávače a další elektroniku od jiných výrobců.

Historie společnosti 1984 - založení PC's Limited 1985 - společnost vytvořila první počítač s vlastním designem — „Turbo PC“  1987 – dceřiná společnost v Anglii

Historie společnosti 1988 - hodnota společnosti se zvýšila na 85 milionů $ 1989 - první laptop 1990 - Otevření výrobního centra v irském Limericku, aby lépe mohlo sloužit zákazníkům v Evropě, na Středním východě a v Africe.

Historie společnosti 1992 -  ji časopis Fortune zařadil do svého žebříčku 500 největších společností světa 1993 – mezi pěti nejobdivovanějšími počítačovými společnostmi 1994 – network server 1995 – Evropa, Asie, Japonsko, Amerika

Historie společnosti 1996 - začal Dell prodávat počítače přes internet a od roku 2002 prodává i televizory, handheldy, MP přehrávače a tiskárny 1999 - Do konce tohoto roku, Dell se zařadil číslo 1 v PC v USA, No. 1 na celém světě v PC pro velké a střední podniky a číslem 1 v celém světě pracovní stanice zásilek.

Historie společnosti 2003 se společnost přejmenovala pouze na „Dell Inc.“, protože její působení se rozšířilo i mimo počítače 

Historie společnosti Mezi lety 2004 a 2007 odstoupil Michael Dell z pozice CEO a přenechal vedení Kevinu Rollinsovi. V roce2006 Dell koupil společnost Alienware Na začátku roku 2007 se Michael Dell vrátil do pozice CEO. Dne 5. února 2013 společnost Dell oznámila prostřednictvím svého oficiálnho webu, že skupina investorů sdružená kolem fondu Silver Lake Partners převezme slavnou firmu zpět do soukromého vlastnictví

Základní strategické prvky Přímé slevy Řízení zásob Integrace dodavatele Segmentace trhu Zákaznický servis Zásoby jen aktuálních produktů

DĚKUJEME ZA POZORNOST