Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_401 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:Technika obsluhy a stolničení Tematická oblast:Barmanství Téma:Barman a historie barů Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která slouží k předvedení činností barmana a seznámení se všemi informacemi, které barman potřebuje. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ3.B
Barmanství
Barman specialista na práci za barem a míchané nápoje velký důraz je kladen na KOMUNIKACI s hostem důležitá je i znalost receptur a surovin (absolventi nejslavnějších barmanských škol na Kubě se museli zpaměti naučit receptury 600 drinků!!!) barman musí být rychlý, usměvavý, diskrétní...
Historie bary vznikly v USA - pult odděloval výčep od hostů první definice slova COCKTAIL v časopisu "Balance and Columbian Repository" prohibiční zákon v USA (1919) odstartoval zlatý věk míchaných nápojů Legenda: při kohoutích zápasech připravili majiteli vítěze nápoj v barvách kohoutího ocasu – COCK TAIL
Historie Barmanské asociace: 1951 založení INTERNATIONAL BARTENDER´S ASSOCIATION – IBA 1987 vznik ČESKOSLOVENSKÉ BARMANSKÉ ASOCIACE - CBA 1990 CBA přijata do IBA za 36. člena současným prezidentem CBA je Aleš Svojanovský, CBA pořádá v r mistrovství světa barmanů v Praze
Křížovka
Řešení křížovky
Zdroje Literatura:BAR, Alexander Mikšovic, ISBN Obrázky:v každém obrázku je hypertextový odkaz na jeho zdroj Pozadí: