Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Mapování probíhalo od ledna do března 2013  Bylo zaměřeno na naplňování kritéria Pravidla ve třídách.
Advertisements

ZŠ T.G.MASARYKA ŠKOLNÍ PARLAMENT 2011/2012.
Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
HLASOVÁNÍ O SESTAVENÍ ŠKOLNÍHO PARLAMENTU pro školní rok 2010/2011.
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Etický kodex I. Pedagogický pracovník jedná a rozhoduje se na základě principů humanity a demokracie, a to podle svých nejlepších dosažených znalostí.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Politika a politické strany
Program BeatBullying: Bojuj proti šikaně!. Projekt BeatBullying je spolufinancován Evropskou komisí a programem Daphne. Veškerý obsah tohoto materiálu.
ADAPTAČNÍ KURZ 1. ROČNÍKŮ 2013 Gymnázium, Slov. nám. Podmitrov.cz.
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Projekt vznikl dřív e n e ž tvorba ŠVP Samostatná akce Studentské rady (žákovského orgánu na škole ) Pokrývá průřezové téma osobní a sociální výchova.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Školní poradenské pracoviště
Aneb co může říci školní psycholog
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_12 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
Dolní Břežany dětí v mateřské škole - 80 dětí v základní škole (ve věku 6-15) - 20 zaměstnanců dětí v mateřské škole - 9 dětí v základní.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
Psychologie II Sociální psychologie
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
ZEMĚ NAŠE PLANETA Dílna 4 SKUPINOVÁ PRÁCE V CENTRECH AKTIVIT PŘI ZÍSKÁVÁNÍ POZNATKŮ PRACUJEME SPOLEČNĚ A UČÍME SE: -ROZDĚLIT SI MEZI SEBOU ÚKOLY -ZAPOJIT.
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
ADAPTAČNÍ KURZ 1. ROČNÍKŮ 2012 – Podmitrov.cz. Po 3.9. – pa Areál penzionu PODMITROV (Vysočina) Doprava busem Ubytování v pokojích a chatkách.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Třídní schůzky 8. prosince A
Každodenní chod školy S čím za kým. Struktura školy Vedení školy (ředitel, zástupci ředitele) Sekretářka (hospodářka) školy Vedoucí předmětových sekcí.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
ZŠ Školní náměstí 100/5.
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
Odevzdáno 23 dotazníků Struktura posluchačů: - 19 základní školy, 2 střední školy, 2 speciální školy a zařízení - 11 začínajících výchovných poradců -
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
Školní parlament ZŠ Březová Jiří Bešťák Iva Kubelková Martina Zitková Koordinátor : Mgr. Jana Adéeová.
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Žákovský parlament…. Několik žáků Zdroj obrázku: deti-mladeze/
Školní řád 2016 – 2017 stručný výpisek. Povinnosti žáků bod 2 řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat plnit pokyny pedagogických pracovníků nosit.
ZŠ 28. října, turnov Náš Parlament.
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Aktuální informace o stavu
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Třídní schůzka 3.A
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Žákovský parlament 1.stupeň
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
Studentský parlament Gymnázia Uničov
Současné pojetí školní TV Zážitková pedagogika
PARLAMENT NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE A MATEŘSKÉ ŠKOLE ANGEL V PRAZE 12
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
PROFESNÍ KOMORA SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ, Z.S.
Školní parlament ZŠ Písnická
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Příprava pěstounů a sociální zabezpečení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Žákovský parlament

Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Zástupci pomáhají svému třídnímu Zástupci pomáhají svému třídnímu Komunikuje, organizuje, informuje Komunikuje, organizuje, informuje Realizuje projekty, organizuje akce pro své spolužáky, podílí se na rozhodování o běhu školy, diskutuje o problémech školy se spolužáky i učiteli, informuje o svém dění (časopis, nástěnka, školní rozhlas, třídnické hodiny) Realizuje projekty, organizuje akce pro své spolužáky, podílí se na rozhodování o běhu školy, diskutuje o problémech školy se spolužáky i učiteli, informuje o svém dění (časopis, nástěnka, školní rozhlas, třídnické hodiny)

Složení a fungování ŽP 1 zástupce z každé třídy 1 zástupce z každé třídy třída třída volby ve třídách: třídní kolektiv vybírá z kandidujících spolužáka, který podle něj bude nejlépe reprezentovat třídu a její zájmy volby ve třídách: třídní kolektiv vybírá z kandidujících spolužáka, který podle něj bude nejlépe reprezentovat třídu a její zájmy pravidelná setkání 1 za měsíc (případně podle potřeby) pravidelná setkání 1 za měsíc (případně podle potřeby) účast zástupců ŽP na pedagogických poradách, jednání s vedením školy účast zástupců ŽP na pedagogických poradách, jednání s vedením školy

Člen ŽP Dobrovolná účast, nadšení pro věc Dobrovolná účast, nadšení pro věc Aktivita, asertivita, zdravé sebevědomí Aktivita, asertivita, zdravé sebevědomí Přirozená autorita Přirozená autorita Sociální zdatnost Sociální zdatnost Organizační schopnosti Organizační schopnosti Kreativita Kreativita Zodpovědnost Zodpovědnost Ochota věnovat svůj čas a zastávat názory většiny ne svoje Ochota věnovat svůj čas a zastávat názory většiny ne svoje Komunikační zdatnost Komunikační zdatnost