STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Jesle Řásnovka Řásnovka 2, č. p. 784, k. ú. Staré Město
TZ 21 – navrhování otopných soustav
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Bytové domy ČSN Obytne budovy ČSN Zařizování bytů
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Tepelné čerpadlo 3.
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
Mezinárodní konference DOPRAVA BEZ BARIÉR
Antický dům - Pompeje.
Návrh a konstrukce otopných ploch II
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_.
Základní zadání POPR (2009 ZS) 1.základní informace k sestavení modelu objektu 2.pro model použijte stávající projekt z výuky nebo jiný dostupný projekt.
Speciální konstrukce průmyslových staveb
PROSTORY PRO HYGIENU (ČÁST 1).
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
STAVEBNICTVÍ Zdravotechnika Příprava teplé vody I (STA56)
Úspory energie a regenerace
STUŽKONOSKA ŠTRAMBERSKÉ KOUPELE. MĚSTO ŠTRAMBERK.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Riziková zpráva Bytový komplex Sluneční vršek
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Rodinné domy.
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_REVITALIZACE PANELOVÝCH DOMŮ_S4
Studie: Podnikové domy
KONCEPCE NAVRHOVÁNÍ NÍZKOENERGETICKÝCH A PASIVNÍCH BUDOV Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ Panel Program revitalizace bytového fondu Seminář k 16. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech“ 6. ledna 2016,
Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální.
Projekt byl podpořen částkou ve výši 100% vynaložených uznatelných nákladů Reg. č.: CZ.1.10/4.1.00/
SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Komplexní hodnocení stavebních detailů Dvourozměrné vedení tepla a vodní páry Ing. Petr Kapička ČVUT v Praze, fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
Umístění Věznice Nové Sedlo V současné době realizuje Vězeňská služba ČR ve Věznici Nové Sedlo projekt, který je financován z EHP a Norských fondů 2009.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Účel a přehled přestaveb budov
Projekt zástavby řadovými rodinnými domky Louny – Hrnčířská ulice
UNA – závěrečné shrnutí – příprava ke zkoušce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Tepelný výpočet budovy příklad
Rekonstrukce ZŠ Mosty u Jablunkova -1.PP spojovací krček II
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství
Projekt novostavby zadaného objektu v rozsahu projektu
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Naše škola ZŠ T.G. Masaryka.
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Název: ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA Vypracovala: Olga Merendová - VB 304
Staveniště a zařízení staveniště
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
Ateliérová tvorba I. Název projektu : Dům s pečovatelskou službou
Mapování přístupnosti a pražská Mapa přístupnosti
ZVVZ NEMOVITOSTI, s.r.o. člen skupiny ZVVZ GROUP Ruce podané ekologii.
Transkript prezentace:

STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005

Historie Štramberských koupelí.  V třicátých letech minulého století byly v prostoru léčivých pramenů na jižním okraji města vybudovány sluneční lázně se studenými a teplými koupelemi.

Zadání firmy REDITUS o.p.s.  Společnost REDITUS má zájem na využívání komplexu budov bývalé oční školy ve Štramberku.  Záměrem společnosti je vybudování Domova důchodců s osobní asistencí.  Základním předpokladem je zřízení cca 35 garsoniér a 10 apartmanů.  Zařízení zajistí kvalitní servis a obsluhu po celou dobu pobytu.

Zadání pro stavební konstrukce  Změna užívání areálu znamená vytvořit v celém areálu bezbariérové prostředí pro ubytované.  Dobré pracovní podmínky pro personál  Ekonomicky únosný provoz zařízení, při zachování hygienických a bezpečnostních zásad hromadného ubytování.  Stavební objekty musí odpovídat současným požadavkům norem a energetickým předpisům.

Situace širších vztahů 01 02,03,04

Uživatelé areálu  Uživatelé –1966 OUNZ N.Jičín oční oddělení –1992 soukromá ordinace

Objekty umístěné uvnitř areálu  01 Internát  02 Jídelna, kuchyň, učebny  03 Ordinace a byt domovníka  04 Kotelna a herna  05 Spojovací chodba  06 Garáže  07 Vodárna  08 Bazén  09 Oplocení  10 Komunikace  11 Parkové úpravy  12 Kanalizace s čistírnami

SO 01 - internát

 Objekt sloužil pro ubytování a vyučování pacientů oční školy.  Podle dokumentace z roku 1974 byla při rekonstrukci vyměněna stropní konstrukce dispozice byla doplněna o stolní výtah a spojovací chodbu k objektu ordinací a jídelny.

Základní údaje o objektu 01

SO 01- internát stávající stav  Budova není užívána cca tři roky. Omezení údržby na minimum nemělo dobrý vliv na celkový stav objektu.  Konstrukce budovy je zachovalá s drobnými statickými poruchami. –Popraskaná schodišťová zeď –V 1.NP v místě napojení spojovací chodby závažnější porucha v důsledku rozdílu sedání obou staveb. Pravděpodobně dochází k změnám kvality základové spáry v souvislosti s jejím vysycháním. Tato domněnka je potvrzena ztrátou vody v blízkém prameni.  Okenní otvory jsou osazeny zdvojenými okny.Kvalita je odvislá od rozměru a zastaralé konstrukce.  Dveře jsou převážně dřevěné do ocelových zárubní. Životnost dveřních křídel brzy skončí.  Vstupní dveře potřebují generální údržbu nebo výměnu, neplní svou funkci.

SO 01- internát Technické zařízení budovy  Stávající technické zařízení donedávna sloužilo svému účelu  Původní ústřední vytápění z kotelny v suterénu bylo zajišťováno centrální kotelnou.  V roce 1974 byl v rámci rekonstrukce zřízen septik pro splaškové vody.

SO 01- internát -Povrchové úpravy  Vnitřní i venkovní omítky jsou v dobrém stavu Podlahy obytných místností jsou pokryty PVC v dobrém stavu. Některé podlahy jsou u vstupu do místnosti propadlé. V hygienických zařízeních je položena ne příliš kvalitní dlažba.

SO 01- internát Posouzení použitelnosti objektu  Po stránce dispozice je nutno řešit: –Pohyb imobilních osob – zřízení výtahu –Dispozice tříd nutno nahradit bytovými buňkami komplexním hygienickým zařízením pro dospělé obyvatele –Energetická kvalita konstrukce objektu neodpovídá současným normám. Je nutno vyměnit okna a zajistit větrání vnitřních prostor. –UT ze zastaralé plynové kotelny bude vhodné nahradit topným zdrojem umístěným přímo v místě spotřeby. Samostatnost objektu bude vhodná při etapové přestavbě celého areálu.

SO 01 Detaily exteriéru budovy

SO 01 Vstup a příchod od bazénu