Účetní doklady III Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

Účetní zápisy, účetní knihy, kontrola v účetnictví
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
METODICKÉ PRVKY ÚČETNICTVÍ
DOKUMENTACE V ÚČETNICTVÍ
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Účetní dokumentace Didaktický rozbor 2. tematického celku.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE134 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
Účtování materiálových zásob, způsob B
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070104
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
VÝRAZ OBLIČEJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ÚVĚRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Příprava na lomené výrazy
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Účetní doklady Druhá část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Účetnictví – dlouhodobý majetek
Účetnictví – účetní doklady
Účetní doklady III.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Účetní dokumentace a její náležitosti
Interaktivní třídění domovního odpadu.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Třídíme podle dvou kritérií
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Převody jednotek objemu − 2. část
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Orofacionální cvičení III.
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Převody jednotek času – 2. část
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Účetní doklady III Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Miloslava Schránilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Třetí část

Schéma oběhu účet. dokladů Vyhotovení Třídění Přezkoušení Zaúčtování Archivace Skartace Zapamatovat!!!

Vyhotovení účetních dokladů NNáležitosti a obsah účetních dokladů: 1.Označení účetního dokladu. 2.Popis obsahu účetního dokladu. 3.Označení účastníků. 4.Peněžní částka a vyjádření množství. 5.Okamžik vyhotovení účetního dokladu. 6.Okamžik uskutečněného účetního případu. 7.Podpis.

Třídění Třídění Dle druhu dokladu Dle chronologického hlediska

Přezkoušení správnosti Věcná stránka Formální stránka

Zaúčtování účetních dokladů v daňové evidenci Daňová evidence Peněžní deník Kniha pohledávek a závazků

Zaúčtování účetních dokladů v účetnictví Účetní knihy Hlavní kniha Knihy analytických účtů Deník

Archivace PPříruční archiv založení do pořadačů. AArchiv účetní jednotky Pečlivé a dlouhodobé uschování.

Archivace Doba Účetní záznam 10 let Účetní závěrka Výroční zpráva 5 let Účetní doklady Účetní knihy Odpisové plány Inventurní soupisy Účtový rozvrh

Otázky pro vás ZZ jakého důvodu je nutné pečlivě uchovávat účetní doklady? VV jakém zákoně se dočteme o archivaci účetních dokladů? (Pokud nevíte odpověď, najdete ji v první části teorie k účetním dokladům.)

Správná odpověď Účetní doklady slouží jako důkazní materiál a účetnictví je na nich založeno. Zákon o účetnictví

Skartace VVyřazení a likvidace účetních dokladů po uplynutí archivační doby. SSkartace – fyzické zničení.

Zopakujme si oběh účet. dokladů VVyhotovení PPřezkoušení PPříprava k zaúčtování ZZaúčtování AArchivace SSkartace

Zdroje  ŠTOHL, Pavel. Učebnice účetnictví 2006 pro střední školy a veřejnost – I.díl. Znojmo : Vzdělávací středisko ing. Pavel Štohl,  RUBÁKOVÁ, V.; ŠLEZÁROVÁ, D. Praktické účetnictví pro střední školy I. Kralice na Hané : Computer Media, ISBN  Grafy: Bc. Miloslava Schránilová

Seznam odkazů na použité obrázky  Snímek 3 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 8 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 10 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 12 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.  Snímek 13 - [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW:.