Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
Advertisements

Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
DHM – degresivní odpisy
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Great Britain – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Souvislý příklad na zásoby
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Great Britain – England Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
English breakfast Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Carmechanic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Odvzdušnění palivových okruhů vznětových motorů
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-21-Jídlo a nápoje Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Tableware Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Použití zeleniny v kuchyni
Řízení – diagnostika závad, opravy
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_15. AT THE RESTAURANT Téma: At the restaurant Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. Food and meals Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina:
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Describing photos. Food
Digitální učební materiál
British Typical Meals and Meal Times
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /1 AutorIng. Renata Vondráková Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-AJ/2-AJ-1/17 Název DUMRestaurants and meals Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP65-51-H/01 Obor vzděláváníKuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmětAnglický jazyk Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený k osvojení a procvičení slovní zásoby pro učební obor kuchař-číšník. Kladením otázek motivuje učitel žáky ke konverzaci. Náplň: základní slovní zásoba v anglickém jazyce pro obor kuchař-číšník. Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaUčební obor, zedník, angličtina, slovní zásoba, procvičování. Datum

Restaurants and meals Contents Restaurants Types of restaurants Restaurant´s employees Mealtimes Breakfast Tea A multicourse meal Questions

Restaurants A restaurant is an establishment which prepares and serves food and drinks and customers pay for it. Restaurants offer regular meals such as breakfast, lunch and dinner or special meals at occasions as weddding, birthday and graduation. Obr. 1

Types of restaurants Restaurants often specialize in certain types of food. We can go and eat in ethnic restaurants : French, Asian, Indian, Mexican etc., seafood restaurant : they sell food taken from the sea, vegetarian restaurants : they sell food not including meat, fast food restaurants : they sell hamburgers, pizzas, fried chicken. Obr. 2

Restaurant´s employees and staff The waiter or waitress takes the orders and serves meals. The maitre d´ welcome customers and seats them. The bartender (barman) prepares and serves drinks at the bar. The head chef is responsible for food. The sommelier is wine professional. Obr. 3

Mealtimes Meal is prepared food that takes place at a specific time. Common meals are: Breakfast Brunch Lunch Tea Dinner Supper Obr. 4 Brunch is a late-morning meal, usually larger than a breakfast and usually replacing both breakfast and lunch; it is most common on Sundays.

Breakfast Breakfast is a meal eaten in the morning. Classic breakfast in England is called „full English breakfast“ and consist of fried, scrambled or poached eggs bacon and sausages mushrooms tomatoes beans bread or toast Toast with marmalade or jam and cereals with youghurt are now more common breakfast in England. Obr. 5

Tea Afternoon tea is a small meal snack typically eaten between 4pm and 6pm. Afternoon tea is accompanied by cucumber and ham sandwiches, scones with clotted cream and jam and usually cakes and pastries (such as fruit cakes). Tea can refer to any of several different meals or mealtimes. High tea is the evening meal or dinner of the working class, typically eaten between 5pm and 7pm. High tea typically consists of a hot dish such as fish and chips, cheese, followed by cakes and bread, butter and jam. Obr. 6

A multicourse meal 1.The meal begins with starter. It is usually small and light. 2.Next comes a soup. 3.The main course is the most important and is the largest meal. 4.Next comes the salad course and cheese course. 5.The meal often culminate with a dessert. In a restaurant a multicourse meal has a following order : Obr. 7

Questions What special meals does a restaurant offer? Name some types of restaurants. What does a waitress do in a restaurant? Name the common meals. What is the afternoon tea? Describe full English breakfast.

Seznam obrázků: Obr. 1: Microsoft klipart, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=restaurant&ex=2#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=restaurant&ex=2#ai:MC | Obr. 2: Microsoft klipart, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=food&ex=1#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=food&ex=1#ai:MC | Obr. 3: Microsoft klipart, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=waiter&ex=1#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=waiter&ex=1#ai:MC | Obr. 4: Microsoft klipart, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=1#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=1#ai:MC | Obr. 5: Microsoft klipart, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=1#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=breakfast&ex=1#ai:MC | Obr. 6: Microsoft klipart, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=tea&ex=1#ai:MC http://office.microsoft.com/en- us/images/results.aspx?qu=tea&ex=1#ai:MC Obr. 7: Microsoft klipart, [vid ], dostupné z: us/images/results.aspx?qu=dinner&ex=1#ai:MC | us/images/results.aspx?qu=dinner&ex=1#ai:MC |

Seznam použité literatury:

Děkuji za pozornost