Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Milan Babický Štěpán Barák
Advertisements

Formy veřejného stravování
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Společné stravování Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti posloupností
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Vaření – rozdělení, způsoby
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Otevřený systém Střední odborná škola Otrokovice
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Bankovní systém ČR Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Základy psychologie – úvod
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Dřezy Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Uzavírací armatury Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Vstřikovače vznětových a zážehových motorů
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Statistika – základní pojmy, diagramy
Odvzdušnění palivových okruhů vznětových motorů
Komíny Střední odborná škola Otrokovice
Použití zeleniny v kuchyni
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Objekty na tepelných sítích
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Receptury Střední odborná škola Otrokovice
Brzdy se vzduchotlakým ovládáním
Skladba – základní skladební dvojice Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Transkript prezentace:

Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena Michnová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /1 Autor Bc. Milena Michnová Označení DUM VY_32_INOVACE-SOSOTR-KC-Ek/1-EK-2/20 Název DUM Ubytovací zařízení Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 65-51-H/01 Obor vzdělávání Kuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmět Ekonomika Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem, náplň: charakteristika a členění cestovního ruchu. Výukový materiál lze použít při vyučování dané látky a zároveň může sloužit při samostudiu. Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Ubytovací zařízení, rozdělení ubytovacího zařízení, administrativní část ubytovacího zařízení Datum 21. 5. 2013

Ubytovací zařízení Náplň výuky Charakteristika ubytovací zařízení Rozdělení ubytovacího zařízení Charakteristika jednotlivých zařízení Administrativní část ubytovacího zařízení

Ubytovací zařízení – charakteristika S trvalým rozvojem domácího a zahraničního cestovního ruchu roste význam a důležitost komplexu služeb poskytovaných jeho účastníkům. Vedle stravovací a společensko-zábavní služby patří k nejvýznamnější a nejnáročnější ubytovací služby. Ubytovací služba je založena na komerčním základě. Podle charakteru, rozsahu a úrovně poskytovaných služeb rozlišujeme různé druhy ubytovacích zařízení. Obr. 1

Rozdělení ubytovacích zařízení Rozdělujeme podle typu ubytovacích služeb a dělíme je na kategorie. Podle vybavení a rozsahu a úrovně poskytovaných služeb je zařazujeme do tříd. Třídy označujeme hvězdičkami. Toto označení je mezinárodní. Obr. 2

Patří sem: Hotel – ubytovací zařízení, které má nejméně deset pokojů. Jednotlivé pokoje jsou vybaveny jedním, maximálně třemi lůžky. V rámci hotelu musí být zřízeno odbytové středisko s možností celodenní stravy. Hotel garni – obdobné jako hotel, nezajišťuje však celodenní stravu. Motel – ubytovací zařízení pro motoristy, počet parkovacích míst musí odpovídat počtu pokojů. Botel – poskytuje ubytovací, stravovací a společensko-zábavní služby na trvale zakotvené lodi. Ubytovací hostinec – jen pro méně náročné hosty. V jedné místnosti nesmí být ale více než čtyři lůžka. Turistická ubytovna – v pokoji může být šest až dvanáct lůžek. Slouží k ubytování turistů. Autokempink – ubytovací zařízení pro přechodné ubytování motoristů. Může být doplněno i sruby. Veřejné tábořiště – vyhrazený prostor pro postavení vlastních stanů nebo jiných ubytovacích prostředků.

Vnitřní část: Ubytovací část se dělí na lůžkovou část a recepční. Do recepční části patří: recepce směnárna hotelová vrátnice rezervační část sekretářské služby Obr. 3

domovní kniha – zapisují se do ní údaje o hostovi Základní administrativu hotelu zabezpečuje recepce a rezervační oddělení. Vede se zde: domovní kniha – zapisují se do ní údaje o hostovi denní list – barevně jsou zde vedeni hosté, kteří jsou ubytováni, kteří odjíždí a kteří nastupují pokladní deník – podklad pro sledování hotovosti na recepci kniha buzení – napojena na PC budí automaticky rezervační kniha objednávek pokladní deník Obr. 4

Kontrolní otázky Jaká je funkce ubytovacích služeb? Charakterizuj jednotlivé ubytovací zařízení. V čem se liší hotel a hotel garni? Jaká je kapacita hotelu? K čemu slouží domovní kniha? Obr. 5

Seznam obrázků: Obr. 1: [vid. 21. 11. 2012] dostupné z klipart Microsoft Office 00439536.jpg Obr. 2: [vid. 21. 11. 2012] dostupné z klipart Microsoft Office 00423029.jpg Obr. 3: [vid. 21. 11. 2012] dostupné z klipart Microsoft Office 00431745.jpg Obr. 4: [vid. 21. 11. 2012] dostupné z klipart Microsoft Office 00422385.jpg Obr. 5: [vid. 21. 11. 2012] dostupné z klipart Microsoft Office 00439536.jpg

Seznam použité literatury: [1] ing. Josef Mach, CSc., Ekonomika pro střední odborná učiliště, Praha, nakladatelství FORTUNA, 2000, ISBN 80-7168-728-6

Děkuji za pozornost