Německo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo Jarmila Kovářová. Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357.
Advertisements

Itálie.
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Eliška Pokorná.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo 23. listopadu 2005.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK N ě mecko.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
SLOVENSKO.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
RUSKO Jan Vaněk.
REGIONY EVROPY STŘEDNÍ EVROPA.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
SLOVINSKO.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Německo Z_128_Evropa_Německo
RUMUNSKO.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Nejmocnější státy Evropy
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Lotyšsko.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_267_Belgie Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Guten Tag - dobrý den Auf Wiedersehen – na shledanou Danke - děkuji Bitte - prosím.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NĚMECKO
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Antonín Košíček Sára Šobková
Švédsko Open Presentation.
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Západní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Střední Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola, Hradec Králové
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Střední Evropa.
Spolková republika Německo
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Německo Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Česká republika
Transkript prezentace:

Německo

Informace Rozloha : 357 000 km Počet obyvatel : 83 miliónů Hlavní město : Berlín Úřední jazyk : němčina Měna : euro Státní zřízení : republika Německo patří do Evropské Unie

Poloha Nachází se mezi Alpami na jihu a členitým pobřežím Severního a Baltského moře na severu Západní hranici tvoří řeka Rýn a na východě Odra a Nisa Německo je počtem obyvatel 2.nejvetší zemí v Evropě hned po Rusku Většinu obyvatel tvoří Němci ( 91%)

Hospodářství Německo patří k hospodářsky nejvyspělejším státům světa a největší hospodářskou mocností Evropy V zemědelství převažuje živočišná výroba chová se nejvyšší počet prasat v Evropě. Významná je těžba dřeva

Průmysl Jsou tady bohatá ložiska hnědého uhlí,v těžbě hnědého uhlí je země na 1.místě na světě Nejvýznamějším odvětvím je strojírenství např. Výroba automobilů(např.BMW , Wolksvagen , Opel) K významným odvětvím průmyslu patří výroba elektrotechniky,chemický průmysl ,hutnictví, spotřební průmysl

Obrázky aut

Berlín