Anotace Cyklus přírody a kalendáře Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí postup, jakým vznikaly kalendáře na základě sledování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Plán města, významná místa města
Advertisements

Liturgický rok.
Průlet liturgickým rokem
Vypracoval: Michal Klaus
Krátký film TRUTNOV a.s. Uvádí.
Co je Masopust?.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Anotace Život ve škole, umění se učit 1. Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí znalosti o tom, jak funguje škola, jaké.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
MASOPUST.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Průlet liturgickým rokem
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Rok v jeho proměnách IV. -
Identifikátor materiálu: EU –
Velikonoce v Kunovicích
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/48 Anotace Přemyslovské království – Obrázky z našich dějin – žák popisuje jednotlivé obrázky, uvědomuje si.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Kalendář - únor Petr Machala. Únor bílý – pole sílí 2.2. – Na Hromnice o hodinu více – Sv. Valentýnek – jara tatínek Víte, kolik má únor dnů? Znáte.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceCyril a Metoděj Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Sloh - pohádky Hádej pohádku
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Tradice Velikonoc.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace: Podzim – viditelné proměny, co dělá člověk na podzim Autor: Mgr. Renata Hacaperková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Očekávaný.
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Rok – významné dny VY_32_INOVACE_4A_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Velikonoce.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zvyky a tradice Čechů.
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
Věcné učení pro nižší stupeň ZŠS
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Anotace Cyklus přírody a kalendáře Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci si osvojí postup, jakým vznikaly kalendáře na základě sledování cyklů přírody Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Kalendář, rok, roční období, Juliánský a Gregoriánský kalendář Druh učebního materiálu Pracovní list / Prezentace / Test / Laboratorní práce / … Druh interaktivity Aktivita / Výklad / Test / Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina let Celková velikost 2869 kB IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU

ROK VE SVÁTCÍCH A SLAVNOSTECH jsou ovlivněny křesťanskými tradicemi, uctívají se svatí, Ježíš Kristus i příroda. Každý měsíc najdeme v kalendáři svátky či slavnosti. Největšími svátky v ČR jsou Vánoce , pro křesťany Velikonoce na počest Zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Co je symbolem Vánoc? (zakresli)

LEDEN 1.1. Nový rok 6.1. Tři Králové (obvykle se odzdobuje vánoční stromek) ÚNOR 3.2. Hromnice (svěcení svící) Sv. Valentýn (svátek zamilovaných) Masopust (co je to?)(co je to?)BŘEZEN Sv. Řehoř (první jarní svátek, patron školáků, průvody) DUBEN Velikonoce (vzpomínka na Ježíše Krista …více o VelikonocíchVelikonocích

MASOPUST Masopust neboli karnevalové období bylo v minulosti období od Tří králů do Popeleční středy. Popeleční středou začíná postní období před Velikonocemi. Maškarní zábava, která probíhala zpravidla na masopustní úterý, tedy v úterý před Popeleční středou, byla vyvrcholením masopustu. Název karneval je synonymem masopustu (z italského carnevale, vlastně "maso pryč"). Dnes se jako masopust označuje zejména toto masopustní veselí (nářečně fašank, ostatky aj.). Zpět

VELIKONOCE Velikonoce či pascha jsou nejvýznamnější křesťanský svátek. Je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po jeho ukřižování. Kristovo ukřižování se událo kolem roku 30 či 33 v blízkosti významného židovského svátku pesach, který je památkou vysvobození Izraelitů Mojžíšem z egyptského otroctví. V západní křesťan- ské tradici Velikonoce připa- dají na neděli po prvním jarním úplňku, tedy na měsíc březen či duben. Slovanský název svátku, Velikonoce, se vztahuje na "velkou noc", v níž byl Kristus vzkříšen.

TEST 1) 1)Co jsou to svátky? …………………………………………………………… …………………………………………………………… 2) 2)Kdy a proč se slaví Vánoce? …………………………………………………………… …………………………………………………………… 3) 3)Co je to pascha? …………………………………………………………… ……………………………………………………………

Obrázky: C3%AD_vaj%C3%AD%C4%8Dka_malovan%C3%A1_voskem.jpg Archiv autora Citace: Text: Vlastní text z archivu autora