SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Jihomoravský kraj.
RAKOUSKO.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SLOVENSKO Střední vnitrozemský stát střední Evropy ze S a SZ ohraničen Karpatským obloukem k J se postupně sklání k úrodným nížinám Dunaje a Tise, kde.
Střední Evropa.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Slovenská republika Sousední stát ČR.
Základní fakta Hl. město: Bratislava Státní zřízení: republika
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
SLOVENSKO.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
SLOVENSKÁ REPUBLIKA.
Finsko Suomen tasavalta.
MAĎARSKO.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
SLOVINSKO.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SLOVENSKO U: s. 58 – 61 Chalupa, P.: Světový oceán. Evropa. Práce, Praha ISBN
MAKEDONIE.
Švédsko.
RUMUNSKO.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Slovenská republika 5. ročník
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
MAĎARSKÁ REPUBLIKA.
DÁNSKO.
Německo.
Švédsko Vít Kolaja.
Bulharsko България / Bălgarija
Slovensko (Střední Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , prosinec.
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_03_Slovensko Téma:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
V4 Patří sem: Slovensko Polsko Maďarsko ČR Východního bloku SSSR.
Polsko Jakub Masár 8.A Vytvořeno: :18 Vytvořeno opět s láskou a odhodláním. =)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Bolívie
Česká republika
Kuvajt
Transkript prezentace:

SLOVENSKO VLAJKA ZNAK

OBECNĚ Hlavní město: Bratislava Rozloha: 49 035 km² (126. na světě) Počet obyvatel: 5 396 168 Jazyk: Slovenština Nejvyšší bod: Gerlachovský štít Měna: Slovenská koruna Státní zřízení: republika

GEOGRAFIE Od roku 1996 rozděleno na osm samosprávných krajů a ty se dělí ještě na okresy Na jihu nížinná krajina přechází v pahorkatinu a vrchovinu na severním okraji pak až ve velehory s četnými dolinami Hranice: s Českem, Rakouskem,Maďarskem,Ukrajinou a Polskem

OBYVATELSTVO Slováci (86%),Maďaři (9,5%),Romové (1,8%) Další etnické skupiny: Češi,Rusíni,Ukrajinci,Poláci a Němci Náboženství: římští katolíci (68,9 %),bez vyznání (13 %),evangelíci (6,9 %)

HISTORIE 1.1.1969: byla ustanovena Slovenská socialistická republika 1993 : samostatný stát 29.3.2004 : se stává členem Nato 1.5.2004 : členem Evropské unie

POLITIKA Parlamentní republika a unitární stát (má jedinou vládu,jediné zákony a jediné občanství platné na celém území státu) Prezident: Ivan Gašparovič Premiér: Robert Fico

HOSPODÁŘSTVÍ Hlavním článkem je průmysl Nové výrobní obory: petrochemie, automobilový průmysl, výroba televizorů, výpočetní techniky atd strojírenství a chemickogumárenský průmysl jsou s potravinářstvím nejsilnější na Slovensku Hlavním centrem hutnictví železa a oceli je kombinát Východoslovenských železáren v Košicích Malá těžba hnědého uhlí a lignitu je v okolí (Nováky) a u Levic (Modrý Kameň). Nepatrná je i těžba ropy a zemního plynu na jihozápadním Slovensku.

… Jaderné elektrárny – Jaslovské Bohunice u Trnavy a Mochovce u Levic Zemědělství: Podunajská nížina – pšenice, cukrovka okolí Trnavy – sladovnický ječmen, slunečnice, paprika, melouny a rajčata nižší polohy kotlin – pšenice, oves, brambory a pícniny