Příklady podpořených projektů Evropa pro občany a další možnosti 2.6.2011 Plzeń Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Příklady podpořených projektů z programů EK a jiných Praha Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Evropa pro občany Obecné informace Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Program “Evropa pro občany” Evropská komise Vzdělání a kultura.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program Evropa pro občany
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
PardubiceNK ČR - Školení projektových manažerů Program Culture Program Culture Podpora EU v oblasti kultury.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008.
Evropa pro občany Obecné informace Ústí nad Labem.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Program Culture Program Culture Viktor Debnár Liberec, 9. ledna 2008.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Evropa pro občany Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová Svaz měst a obcí ČR.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Multilaterální setkání mládeže partnerských měst Jičín –
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Obsah sdělení 1.Současná situace v MAS 2.DT 3 PROV MMR 3.Komunitární projekty 4.Strategické plánování obcí 5.Podpora MAS z rozpočtu obcí 6.Krátké info.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období v rámci Programu Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
International Visegrad Fund / Oddělení projektové podpory1 International Visegrad Fund.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Pracovní setkání 28. června 2007
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Interreg V – A Česká republika - Polsko
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Michal Šperling - EUREDIS
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Viktor Debnár Jihlava, 18. prosince 2008
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Transkript prezentace:

Příklady podpořených projektů Evropa pro občany a další možnosti Plzeń Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Příklady projektů s kulturním aspektem Osobní anamnéza Cirkus totality Evropa pro občany – další projekty Evropa pro občany – obecné info Projektová dokumentace

Divadelní představení OSOBNÍ ANAMNÉZA V roce 1989 mi bylo pět let… jako by se to zastavilo o moji kůži 16 představení + 4 workshopy Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Evropa pro občany Active V4 Citizens ´ European Workshops srpen 2009 – leden 2010/ EUR/ 60 % z EK Partneři: Laterna Magica Kulturális Szolgáltató Betéti Társaság Stowarzyszenie Praktyków Kultury Tucet – štúdio novej drámy Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Circus of Totality - V4 series of theatre workshops and performances prosinec 2008 – listopad představení + 4 workshopy Celkové náklady: EUR IVF: EUR/ EUR Opona: EUR/ EUR Standard Grant/ (2x ročně)

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Golden Star Award winner Dcery 50.let / Daughters of the Enemy Daughters of Stalin Dokumenty, mládež a společnost, o.s.

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Golden Star Award winner Zmizelí sousedé/ Zapomenutí, o.s.

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Kulturní dědictví v partnerských městech I 12. září – 16. září 2007 Česká Třebová (koordinátor, ČR), Agrate Brianza (Italie), Olawa (Polsko), Svit (Slovensko) Celkový rozpočet projektu: EUR Schválená dotace projektu: EUR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Kulturní dědictví v partnerských městech II - vzájemné poznávání místních kultur zapojených partnerských měst - setkávání občanů a navazování dlouhodobých aktivních partnerství mezi občany - tři semináře pro širokou veřejnost z oblasti výtvarné, literární a hudební apod.

Evropa pro občany Obecné cíle programu: - podporovat a rozvíjet aktivní občanství - rozvíjet vědomí evropské identity - podporovat pocit spoluvlastnictví EU mezi jejími občany - posilovat toleranci a vzájemné porozumění mezi občany - respektovat a podporovat kulturní a jazykovou rozmanitost Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Specifické cíle programu: - setkávání občanů za účelem sdílení a výměny názorů - přiblížení Evropy občanům - podpora spolupráce mezi občany a organizacemi občanské společnosti Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Akce/programové osy podpory I: Akce 1 - Aktivní občané pro Evropu Akce 2 - Aktivní občanská společnost v Evropě Akce 3 - Společně pro Evropu * Akce 4 - Aktivní evropská paměť Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Akce/programové osy podpory II Akce 1 - Aktivní občané pro Evropu 1.1. Setkávání občanů partnerských měst 1.2. Tématické sítě partnerských měst 2.1. Projekty občanů 2.2. Podpůrná opatření Akce 2 - Aktivní občanská společnost v Evropě 1- Strukturální podpora evropských organizací * 2 - Strukturální podpora organizací občanské společnosti na evropské úrovni * 3 - Podpora projektů uskutečňovaných z podnětu organizací občanské společnosti Akce 3 - Společně pro Evropu * Akce 4 - Aktivní evropská paměť

Roční priority 2011: Budoucnost Evropské unie a jejích základních hodnot Aktivní evropské občanství: občanská participace a demokracie v Evropě - Evropský rok dobrovolnictví 2011 Mezikulturní dialog Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Typy grantů ● granty na projekt ● granty na provozní rozpočet subjektu propagujícího aktivní evropské občanství (akce 2/ 1, 2) ● granty na projekt - výpočet dle paušálních sazeb (akce 1/1.1.) - výpočet dle paušálních sazeb + paušální částka komunikační nástroje + paušální částka na koordinaci (akce 1/ 1.2.) - výpočet dle paušálních sazeb + paušální částka komunikační nástroje (akce 2/3, akce 4) - podrobný rozpočet nákladů - ko-financování žadatele 30% (akce akce 2/3; 40% (akce 4) - podrobný rozpočet nákladů - ko-financování žadatele 20% (akce 1/2.2.)

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Rozpočet mil. EUR akce 1: přinejmenším 45 % akce 2: přibližně 31 % akce 3: přibližně 10 % akce 4: přibližně 4 %

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Rozpočet 2011 Akce 1/1.1.: EUR Akce 1/1.2.: EUR Akce 1/2.1.: EUR Akce 1/2.2.: EUR Akce 2/ 3: EUR Akce 4: EUR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Akce 1 – Aktivní občané pro Evropu -činnosti, které zapojují občany 1.1. Partnerství měst I – setkávání občanů … - přímá výměna mezi evropskými občany - podpora vytváření sítí a spolupráce mezi partnerskými městy ŽADATEL: - obec/ město - partnerské sdružení / partnerský výbor s právním statutem (právní subjektivitou), se sídlem v zúčastněné zemi programu - uzávěrka 3x ročně/ podpora možná pouze 1x ročně - min EUR/ max EUR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR 1.2. Tématické sítě partnerských měst - Minimální počet 4 zemí zapojených do projektu - Uzávěrky: 1.únor/ 1. září - spolupráce nebo diskuze o společných evropských otázkách - inovační metody umožňující účast občanů. - výměna poznatků o osvědčených postupech - min EUR/ max EUR K předkládání žádostí jsou způsobilé pouze: obce a partnerské výbory/místní a regionální orgány sdružení/ federace zastupující místní orgány Podpora: Jihlava, Kraj Vysočina, Nový Bydžov

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Akce 2 – Aktivní občanská společnost v Evropě Podpora projektů uskutečňovaných z podnětu organizací občanské společnosti - podpora spolupráce NNO na konkrétních projektech - organizací občanské společnosti z různých zúčastněných zemí činné na místní, regionální, národní nebo evropské úrovni - min 2 země zapojené do projektu - trvání projektu: max. 18 měsíců - min EUR/ max EUR - 70 % z prostředků EK/ 30% ko-financování z jiných zdrojů - uzávěrka jednou ročně

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Akce 4 – Aktivní evropská paměť I - ochrana hlavních míst a archivů spojených s deportacemi - připomínání obětí nacismu a stalinismu - způsob vyrovnání se s minulostí a utváření budoucnosti - ochrana, připomínka, úvaha, vytváření sítí

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Akce 4 – Aktivní evropská paměť II Uzávěrka v roce 2011: Začátek projektů v období: – Max. délka trvání projektu: 12 měsíců Žadatelé: NNO, sdružení lidí, kteří přežili; muzea, místní a regionální orgány Výše podpory mezi: min EUR/ max EUR 60 % z prostředků EK/ 40% ko-financování z jiných zdrojů

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Příběhy bezpráví/ Člověk v tísni, o.p.s.

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Projekt: Navždy ztichlé hlasy Voix Etouffées, Zentrum für verfemte Musik, exil. arte Projekt představuje hudbu skladatelů, kteří zahynuli v koncentračních táborech

Programový průvodce - nahrazuje jednotlivé výzvy mme/documents/2011/programme_guide_cs.pdf Aktuální výzvy: mme/calendar_2008_2013_en.php mme/documents/2011/programme_guide_cs.pdf mme/calendar_2008_2013_en.php Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Kritéria hodnocení 25% Relevantnost pro cíle a prioroty programu 25% Kvalita projektu a navrhované metody 15% Dopad 15% Viditelnost a následná opatření % Geografický dopad 10% Cílová skupina

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Financování a platební postupy - Rozhodnutí o udělení grantu a grantová dohoda - Předběžná platba do výše 50% ( u částek nad EUR) - Platba 45 dnů od data podpisu grantové dohody EACEA - Závěrečná zpráva a žádost o platbu

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Základní informace k jednotlivým akcím Akce Akce 2 Akce 4

Informace o podpořených projektech 2009 Akce 1/ /14 Akce 1/ 1.2. – 5/3 Akce 2/ opatření 3 – 19/7 Akce /9 Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Informace o podpořených projektech - databáze EVE aces/jsp/dialog/advanced-search-eve.jsp - Project Statistics a/statistics_en.php - Sekce Supported projects a/results_en.php aces/jsp/dialog/advanced-search-eve.jsp a/statistics_en.php a/results_en.php Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Národní kancelář programu Evropa pro občany odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR