1 ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sexuální zneužívání v České republice: Výsledky národního výzkumu
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Edukační portál MEFANET Použití licencí Creative Commons v medicínském vzdělávání.
Klíčové informační zdroje pro medicínu: zkušenosti a projekty v ČR a SR Vladimír Karen výkonný ředitel Albertina icome Praha s.r.o. a Albertina icome Bratislava.
ZKUŠENOSTI PRACOVIŠŤ ZAPOJENÝCH DO ŘEŠENÍ PROJETŮ EU NA LF UK PLZEŇ ENDOKRINOLOGICKÝ ÚSTAV V. Zamrazil Endokrinologický ústav Praha Subkatedra endokrinologie.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
I. Odborné setkání studentů lékařských fakult na téma “Aktuality v diagnostice a léčbě interních onemocnění - kardiologie, kardiochirurgie, gastroenterologie,
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Odpolední program Sekce MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP). odpolední program SEKCE MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP) 1.Postavení MP v mezinárodních organizacích – WPA, AEP,
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
© M. Špála Vysokoškolská dizertace: vědecká,
Ústřední knihovna FSS MU Bibliotheca Academica, Brno Irena Šléglová Masarykova univerzita a její knihovny.
SDRUŽENÍ PRO DOPRAVNÍ TELEMATIKU ČR Platební karty ve veřejné dopravě Doc. Dr. Ing. Miroslav Svítek President SDT ČR.
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Klinické doporučené postupy v Německu od roku 1993 MUDr. Michaela Špačková Centrum pro klinické doporučené postupy Ústav sociálního lékařství a zdravotní.
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
Úvod do studia. Historie fyziologie
Ústav pedagogických věd
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Podpora informačního vzdělávání na ČZU v Praze: výsledky grantu PhDr. Hana Landová SIC ČZU v Praze IVIG 2005, Praha, 22.září.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Pomoc policistů u porodu v krizové situaci
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
VOŠIS Infosystémy © M. Špála Česká informační.
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
VISK 6 Memoriae Mundi Series Bohemica Digitalizace rukopisů PhDr. Ila Šedo.
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Informační vzdělávání: téma pro adepty knihovnictví na ÚISK FF UK Hana Landová ÚISK FF UK & ČZU v Praze IVIG 2006,
Prof. Jaroslav Heyrovský
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Prohloubení odborné spolupráce a propojení ústavů lékařské biofyziky na lékařských fakultách v České republice CZ.1.07/2.4.00/ Co by mohl (budoucí)
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Nelékařské zdravotnické profese v ČR. Nelékařské profese MŮJ PROFIL zahájeno studium na SZŠ, 1. vstup do nemocnice maturita, nástup na resuscitační.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů Centrum pro klinické doporučené postupy LF UP v Olomouci Radim Líčeník, Kateřina Ivanová Centrum.
VZDĚLÁVÁNÍ (BUDOUCÍCH) UČITELŮ ČEŠTINY JAKO CIZÍ JAZYKA
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
Elektronické formy vzdělávání na UK MUDr. Jitka Feberová, Ph.D.
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
Jmenování krajských odborníků dle Koncepce. 2 Institut krajských odborníků vyplývá ze Střednědobé koncepce zdravotnictví Pardubického kraje. Jmenováno.
Úvod do psychologie Výzkumy Jak nás ovlivňuje hlas, nemáme-li přímý kontakt s mluvčím? Jak ovlivňuje grafické zpracování mapy vnímání a rozhodování.
Katedra sociální práce a sociální politiky Katedra sociální práce a sociální politiky.
Kultivace systému SVL v ČR Doc. MUDr. Vojtěch Havlas, PhD. Předseda KOR 2. lékařská fakulta UK UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 2. LÉKAŘSKÁ FAKULTA.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Odborný knihovník očima svých partnerů Audiatur et altera pars
Ministerstva zdravotnictví ČR
Katedra filozofie a etiky v pomáhajících profesích
Parlament České republiky " PREVENCE SEZÓNNÍ CHŘIPKY V ČR"
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Vysoké učení technické v Brně
Představení senátorů Akademického senátu FZS
Studijní obor Fyzioterapie
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Česká revmatologická společnost a Česká lékařská společnost J. E
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
První český medicínský portál
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
Prof. Jaroslav Heyrovský
Transkript prezentace:

Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních službách PhDr. Eva Lesenková Komentář z pohledu koncepce projektu: Obraz knihovníků ve zdravotnictví: jak se vidí sami, a jak je vidí jejich odborní uživatelé Doc. MUDr. M. Špála, CSc. Univerzita Karlova – 1. lékařská fakulta – Ústav vědeckých informací ÚISK FF UK – Semináře – 10. dubna let.sem. 2005/6 Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Oddělení vědeckých inforamcí

2 * Based on a paper presented at the Ninety-Fifth Annual Meeting of the Medical Library Association, Washington, DC, May 8, Bull Med Libr Assoc 84(3) July 1996, p

3

4

5

6

7

8

9

10

11 Informační žír

12 Děkuji za pozornost!

13 Kontakt: Doc. MUDr. Milan Š p á l a, CSc., Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, Ústav vědeckých informací (ÚVI),  U nemocnice 4, P r a h a 2 

14 Ω