Pojetí a přínos kurzu „Základy speciální pedagogiky“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

KPG/0296 Sociální práce s mentálně postiženými
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Tomáš Dupal Lukáš Toman Garant: Marcela Fejtová Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
„ROZVOJ KOMUNIKACE U ŽÁKŮ S AUTISMEM“
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Finanční možností svépomocných skupin
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
Zm ě ny postoj ů frekventant ů kurz ů k osobám se specifickými pot ř ebami Petra Bendová Olomouc 15. kv ě tna 2008.
ROZBOR VYHLÁŠKY Č. 72/2005 SB. Prezentuje Petra Procházková a Jakub Pivarč UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Pedagogická fakulta.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Základy speciální pedagogiky
Pedagogika II. Lekce 8: Poruchy učení a chování
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
Raná péče a pomůcky, prostředky a techniky v ní využívané jako předpoklad pro úspěšnou školní docházku Mgr. Bc. Veronika Růžičková, Ph.D. Ústav speciálněpedagogických.
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Základy speciální pedagogiky
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada pro obce s rozšířenou působností, 21. listopadu.
SOMATOPEDIE PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.. UVEDENÍ DO PROBLEMATIKY zabývá se výchovou, vzděláváním a přípravou pro pracovní a společenské začlenění jedinců.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Katedra sociální práce a sociální politiky Katedra sociální práce a sociální politiky.
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.
Poruchy autistického spektra
Edukace žáků na praktických a speciálních školách KPG/4065
4. Pedagogika sportu v systému věd
Seminář ke speciální pedagogice 1
PhDr. Lenka Gajzlerová Úvodní hodina.
PhDr. Lenka Gajzlerová, Ph.D. SZ7BK_SP1P Speciální pedagogika 1
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
ZÁKLADY SPECIFICKÝCH PORUCH UČENÍ
SPECIFICKÉ PORUCHY UČENÍ
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Pedie Co mají společné?.
Dostupnost návazných seniorských služeb a role PL
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Pozvánka Brno, Filozofická fakulta, A. Nováka 1
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Pojetí a přínos kurzu „Základy speciální pedagogiky“ Veronika Růžičková

Základní údaje IX. seminářů – 48 hodin. 13. listopadu 2006 - 22. února 2007 4 přednášející PhDr. Petra Bendová, Ph.D. Mgr. Anna Kučerová, Ph.D. Mgr. Jiří Langer, Ph.D. Mgr. Veronika Růžičková, Ph.D.

Účastnilo se 45 frekventantů. Osloveni: všechna zdravotnická zařízení (nemocnice, kojenecký ústav) v Olomouckém kraji. Zařízení poskytujících sociální služby v Olomoucké kraji. Účastnilo se 45 frekventantů.

Obsah kurzu I. seminář Úvod do problematiky a terminologie ve speciální pedagogice (2 hodiny) Lektor: Anna Kučerová Klasifikace osob se specifickými potřebami a její porovnání podle jednotlivých sektorů (2 hodiny) Legislativa v oblasti působnosti speciální pedagogiky (2 hodiny) Lektor: Veronika Růžičková

2. Seminář Moderní celosvětové trendy ve speciální pedagogice (2 hodiny) Socializace jedinců se specifickými potřebami (4 hodiny) Lektor: Veronika Růžičková 3. Seminář Psychologická problematika osob se specifickými potřebami (2 hodiny) Terapeuticko-formativní přístupy v péči o osoby se specifickými potřebami (2 hodiny) Problematika přístupu k osobám s kombinovanými vadami (2 hodiny) Lektor: Petra Bendová

4. Seminář Moderní trendy v péči o osoby s poruchou hybnosti a kombinovanými vadami (4 hod.) Rehabilitační a kompenzační pomůcky pro osoby s poruchou hybnosti (2 hodiny) Lektor: Petra Bendová

Současné trendy v péči o osoby s mentálním postižením (6 hodin) 5. Seminář Herní specialista v somatopedii (3 hod.) Lektor: Petra Bendová Speciálněpedagogická andragogika a gerontoandragogika (3 hodiny) Lektor: Jiří Langer 6. Seminář Současné trendy v péči o osoby s mentálním postižením (6 hodin)

Současné trendy v péči o osoby se zrakovým postižením (6 hodin) 7. Seminář Charakteristika osob se sluchovým postižením (2 hodiny) Lektor: Anna Kučerová Komunikace osob se sluchovým postižením (2 hodiny) Lektor: Jiří Langer Moderní trendy v péči o osoby se sluchovým postižením (2 hodiny) 8. Seminář Současné trendy v péči o osoby se zrakovým postižením (6 hodin) Lektor: Veronika Růžičková

9. Seminář Problematika osob s duálním postižením sluchu a zraku (4 hodiny) Lektor: Jiří Langer Problematika národnostních, kulturních a jazykových minorit v ČR (2 hodiny) Lektor: Veronika Růžičková

Závěr kurzu Předání certifikátů. Předání publikací. Převzetí kontaktů na frekventanty. Nabídka dalšího kurzu.

Děkuji za pozornost