Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Exkurz realizací projektu. Celospolečenský význam projektu  Soudobé antidiskriminační a inkluzivní tendence  obsahové zaměření vychází z aktuálních.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Pojetí a přínos kurzu „Základy speciální pedagogiky“
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Speciální pedagogika jako pedagogická disciplína
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Individuální projekt OP VVV
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář ke speciální pedagogice 1
Domov pro osoby se zdravotním postižením
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Název operačního programu:
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Identifikace projektu Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2 – Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje 2. výzva Trvání projektu 24 měsíců – 07/06 – 06/08

Řešitelský tým projektu: Vedoucí projektu: doc. Mgr. Kateřina Vitásková, Ph.D. Koordinátor projektu: prof. PaedDr. Libuše Ludíková, CSc. Řešitelský tým: Mgr. Veronika Růžičková, Ph.D. PhDr. Petra Bendová, Ph.D. Mgr. Jiří Langer, Ph.D. Mgr. Anna Kučerová, Ph.D. Projektový manažer: Ing. Jaroslav Skácel  Partner projektu: Krajský úřad Olomouc   Supervizoři projektu: doc. MUDr. Václav Rýznar, CSc., MBA doc. PhDr. Eva Souralová, Ph.D.

Obsah projektu Cyklus tří několikatýdenních specificky zaměřených kurzů: „Základy speciální pedagogiky“ „Poradenství pro zdravotně postižené“ „Specifika komunikace osob se zdravotním postižením„ Projekt byl realizován ve dvouletém období od června 2006 do června 2008.

Hlavní cíle projektu přispění ke zkvalitnění a realizaci rozšířené nabídky dalšího vzdělávání na UP zvyšování kvalifikace odborníků z praxe, rozšíření jejich kompetencí a zvládnutí základů komunikačních technik zvýšení profesní uplatnitelnosti cílové skupiny a flexibility na trhu práce v souladu s aktuálně platnými standardy EU

Dílčí cíle projektu Vytvoření tří kurzů celoživotního vzdělávání a 3 odborných publikací Rozšíření praktických znalostí a dovedností o informace a metodiku s technickými kompenzačními, rehabilitačními a reedukačními pomůckami přispívajícími k integraci jedinců se zdravotním postižením

Sekundární dopad zvýšení kvality profesní a sociální inkluze jedinců se zdravotním postižením seznámení s hlavními tendencemi rovnoprávného postavení a rovných příležitostí jedinců se zdravotním postižením, jak jsou zakomponovány v dokumentech EU

Cílová skupina pracovníci zdravotnických zařízení zřizovaných krajským úřadem Olomouckého kraje, pracovníky oddělení zdravotního odboru krajského úřadu Olomouckého kraje a pracovníci odborů sociálních a zdravotních jednotlivých obcí Olomouckého kraje podpořeno celkem 100 cílové skupiny

Klíčové aktivity Příprava kurzu 1 Kurz 1 Příprava kurzu 2 Kurz 2 7. Příprava konference a závěrečné publikace 8. Realizace konference a vydání publikace

Kurz 1 – Základy speciální pedagogiky lekce: Úvod do problematiky a terminologie ve speciální pedagogice Klasifikace osob se specifickými potřebami a její porovnání podle jednotlivých sektorů Legislativa v oblasti působnosti speciální pedagogiky Moderní celosvětové trendy ve speciální pedagogice Socializace jedinců se specifickými potřebami Psychologická problematika osob se specifickými potřebami Terapeuticko-formativní přístupy v péči o osoby se specifickými potřebam Problematika přístupu k osobám s kombinovanými vadami

Kurz 1 – Základy speciální pedagogiky lekce: Moderní trendy v péči o osoby s poruchou hybnosti a kombinovanými vadami Rehabilitační a kompenzační pomůcky pro osoby s poruchou hybnosti lekce: Herní specialista v somatopedii: Speciálněpedagogická andragogika a gerontoandragogika Současné trendy v péči o osoby s mentálním postižením Charakteristika osob se sluchovým postižením Moderní trendy v péči o osoby se sluchovým postižením Komunikace osob se sluchovým postižením

Kurz 1 – Základy speciální pedagogiky lekce: Současné trendy v péči o osoby se zrakovým postižením lekce Problematika osob s duálním postižením sluchu a zraku Problematika národnostních, kulturních a jazykových minorit v ČR

Kurz 2 – Poradenství pro zdravotně postižené lekce: Poradenství v kontextu služeb pro osoby se specifickými potřebami lekce: Koncepce rané péče lekce: Poradenství pro osoby s mentálním postižením lekce: Poradenství pro osoby se zrakovým postižením lekce: Poradenství pro osoby se sluchovým postižením lekce: Poradenství pro osoby s narušenou komunikační schopností lekce: Pro osoby nemocné a s tělesným postižením

Kurz 3 – Specifika komunikace osob se zdravotním postižením lekce: Komunikace u osob se specifickými potřebami lekce: Zásady a techniky zlepšení podmínek vnímání mluvené řeči v rámci komunikace s osobami se sluchovým postižením lekce: Komunikace s osobami se sluchovým postižením prostřednictvím znakového jazyka lekce: Komunikace s osobami s narušenou srozumitelností a plynulostí řeči lekce: Komunikace s osobami se zrakovým postižením - Braillovo písmo, technické prostředky a moderní software lekce: Prostředky augmentativní a alternativní komunikace u osob s tělesným a kombinovaným postižením  

Děkuji za pozornost!