Windows Presentation Foundation Resources. Resources Styly a všechny typy šablon bývají definovány jako resouces Opakované použití Čitelnost kódu Možnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Technologie pro publikování na webu 1
Systém Drupal a nejen školní weby
Nový přístup k aplikacím Vema
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Windows Presentation Foundation Animace. Animace Proč? Silnější dojem z aplikací Vytváří přirozenější UI Plynulejší visuální přechody Animace kdekoli.
Programování v jazyku C# II.
Otevřené myšlení otevřené dveře. Přehled akademických aktivit Dalibor Kačmář Academic Program Manager Developer & Platform Evangelist Group
Microsoft Silverlight
Selektory 1 1. Selektor elementu Deklarované styly budou použité při každém vyskytování elementu v dokumentu. Selektor elementu se obvykle používá pro.
Modelování procesů pomocí workflow
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Windows Presentation Foundation Přehled Přednášek
Michal Neuwirth Partner Technical Readiness Microsoft s.r.o.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Tvorba webových aplikací
3MA381 PowerPoint - seznámení
TNPW1 Technologie pro publikování na webu
Malování Windows Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_malovani
Třídy, generické třídy, pseudotřídy
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Software Architect Forum 2006 Trendy ve vývoji aplikací Michael Juřek, Dalibor Kačmář Microsoft s.r.o.
Windows Presentation Foundation Přehled technologií, díl III.
Kaskádové styly - CSS.
Kontrolky ve WPF Jan Lasac Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc.
Windows Presentation Foundation 2D grafika. 2D tvary Elementy UI stromu Stejné jako jiné ovládací prvky a elementy Mohou mít k sobě připojeny události,
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
CSS Cascading Style Sheets Kaskádové styly
Proč se uživatelská přívětivost nestala součástí software?
Power Point– popis prostředí
Top Hotel Praha 7. – Twitter hashtag: #cztechdays.
Návrh Designu a správa multimediálních souborů Dalibor Kačmář Microsoft ČR Host: Julius Hájek Microsoft.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_141_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
HTML 5 a CSS 3.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – přepínání aplikací.
Windows Presentation Foundation
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
Internet Explorer 8 Štěpán Bechynský Developer Evangelist Microsoft s.r.o.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_147_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Akademie ZENU Ukázková aplikace. Tak o tomhle to nebude…
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Windows Presentation Foundation Ovládací prvky. Ovládací prvky Všechny standardní prvky jsou dostupné a některé nové Třídy jsou společné pro WPF System.Windows.Controls,
Windows Presentation Foundation Layout aplikace. Layout Layout CanvasStackPanelDockPanelWrapPanelGrid.
Windows Presentation Foundation Data Binding
Windows Presentation Foundation 3D grafika. 3D grafika Přináší 3D širší audienci vývojářů Integrace – můžeme použít 3D kdekoli ve UI Lze použít štětce.
03/08/20151 XAML (1) XAML – Extensible Application Markup Language Poznámka: –XAML je vyslovován jako [zæməl] Deklarativní značkovací jazyk založený na.
Tvorba dynamických prezentací Vytváření účinných, dynamických diagramů a schémat SmartArt Použití grafických témat Nové nástroje a efekty pro tvary, text.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Martina Braunerová.  obrázek je složen ze základních geometrických tvarů (body, přímky, křivky, mnohoúhelníky)  je možné libovolné zmenšování či zvětšování.
Grafika Kateřina Šebestová Grafika Druh výtvarného umění Více exponátů stále originály Vznik 6. století v Číně 868 první kniha 13. století tisk na plátno.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_029.ICT.34 Tvorba webových stránek – fotogalerie ZPS.
Databáze ● úložiště dat s definovaným přístupem ● typy struktury – strom, sekvence, tabulka ● sestává z uspořádaných záznamů ● databáze – struktura – záznam.
.NET framework platforma Jiří Pokorný
PRVNÍ Projekt, struktura projektu
C# WPF.
Tvorba webových stránek - tabulka
ADOBE DREAMWEAVER CS6 CSS - Formátování textu
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Resources-multijazykové prostředí
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Resources (úvod, demo vložení obrázku do aktivity)
DBC WPF.
Desktopové aplikace na .NET Core
Transkript prezentace:

Windows Presentation Foundation Resources

Resources Styly a všechny typy šablon bývají definovány jako resouces Opakované použití Čitelnost kódu Možnost přepínání vzhledu (témata a skiny) Lokalizace Resources jsou ve WPF Prostým slovníkem (dictionary) složeným z klíče a hodnoty Klíč i hodnota mohou být jakéhokoli typu, nejčastěji text Plnění programově nebo deklarativně v XAML Pro binární resources (obrázky, videa, …) projektu používáme standardní.NET technologie

Hierarchické resources System Resources Application Resources Element Resources Element Resources Element Resources Window/Page Resources Window/Page Resources Element Resources Application Resources <Window> </Window>

Deklarace a použití zdrojů Deklarace v XAML <Window.Resources> </Window.Resources> Odkaz na zdroj Staticky – nereaguje na změny ve zdroji dat Dynamicky – reaguje na změny a aplikuje je Vyhledání SolidColorBrush b= (SolidColorBrush) grid.FindResource["vyrazny"]; Programově (nepružné, citlivé na organizaci zdroje) SolidColorBrush b= (SolidColorBrush) okno.Resources["vyrazny"];

Systémové a binární zdroje SystemColors – barvy a štětce SystemFonts SystemParameters (velikosti, nastavení) Pro binární resources.NET ResourceManager Libovolný binární soubor přidat mezi zdroje projektu Jsou dostupné i ze XAML kódu <Rectangle Height="50" Width="100" Fill="{DynamicResource {x:Static SystemColors.ControlBrushKey}}" /> Fill="{DynamicResource {x:Static SystemColors.ControlBrushKey}}" />

Video ukázka Video ukázka Použití statických a dynamických Resources

Shrnutí Shrnutí WPF zdroje rozšiřují existující.NET model zdrojů o přirozený deklarativní přístup Zdroje nemusí být odděleny v Resources souborech nýbrž se můžou stát součástí deklarace vzhledu aplikace

Odkazy Odkazy Prezentace David Krčmář, Acad. Developer Evangelist MSDN Windows Vista Developer Center Microsoft.NET Framework Download platformy a ovládacích prvků n/default.aspx n/default.aspx n/default.aspx Doporučení pro Windows Vista UX Další odkazy

© 2009 Microsoft Corporation.