PRAVIDLA ČBA ZMĚNY PRO ROK 2015. PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Změna nepřesného překladu ohledně zakončení pálky 1.10b) Pozměněna poznámka pravidla 3.06 týkající.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ů MS JUNIORŮ SOUL KRÁTKÉ SHRNUTÍ • zúčastnilo se na přelomu srpna a září 12 týmů, tři z Asie, Evropy a Jižní Ameriky, dva ze Severní Ameriky a Austrálie.
Advertisements

Přeložený materiál ISF Základním záměrem této prezentace je správné pochopení principů a mechanik – filozofie postavení při posuzování hry na metách. Základním.
Komunikace manažer - rozhodčí 11. Horská klinika 21. ledna 2011
Pravidla nadhazování 2010 Kapitola VI. - nadhazování
REFEREE‘S CAMP – KRAKOW 2010
JAK ZAPISOVAT STŘÍDÁNÍ DO LINE - UPu KLIKNI.  Zapisování střídání je výhradně práce hlavního rozhodčího – dle pravidel manažeři hlásí jakékoliv střídání.
Systém 3 rozhodčích Hlavní zásady •inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Výklad pravidel softballu
Softball.
THROW to 2nd Base. Dovednosti Catchera Catcher Leader týmu  Vedení týmu  Vztah s UMP a P Catcher Hardest worker  Blokování  Postavení na HP  Hry.
LINE-UP a zaznamenávání změn
Školení ROZHODČÍCH III.třídy 2011
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Zápis baseballového zápasu
I přes malé nachlazení, věřte na hře to vidět není. Žije volejbalem tělem, duší, a dres? Tak ten ji sluší!
Zastavení času / time out vhazování rozehrání volný úder výhoda trestné střílení odložené vyloučení / odložené TS vyloučení na trestnou / osobní trest.
PRAVIDLA SOFTBALLU Pravidla softballu odpovídají obsahu mezinárodních pravidel Official Rules of Softball , vydaných Mezinárodní.
První pomoc Obecná pravidla. Základní pravidlo Jednej klidně (nezmatkuj), ale buď rozhodný!
BASKETBAL.
Digitalizace výuky Příjemce
Elektromagnetismus V./2./81.
Textový procesor (MS Word)
DRILLY Catcherů Zpracoval DAVID WINKLER DRACI BRNO MBS - Brno Horská klinika 2010.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Zdaňovací období Novela DPH 2013
Historie a teorie volejbalu
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Systematika fotbalu.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
SOFTBALL 1.
KOSTRA HORNÍ KONČETINY
SOFTBALL 2.
HORSKÁ KLINIKA , Ramzová. Už nikdy neřeknu, že pálím JÁ BOJUJI.
1. zdroj síly (rychlosti) u nadhazování 1. zdroj síly (rychlosti) u nadhazování 2. nadhazovací styly (sidearm, overhead….) 2. nadhazovací styly (sidearm,
Hladiny – základy práce Zoner Callisto
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Systém 2 rozhodčích. Hlavní zásady inside – outside teorie –míč ve vnitřním poli, rozhodčí ve vnějším poli –míč ve vnějším poli, rozhodčí ve vnitřním.
Mooting – jak argumentovat JUDr. Maxim Tomoszek. Smysl simulace Příprava na reálné situace Příprava na reálné situace Kontrolované prostředí Kontrolované.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Technika řízení LH Přednáška 6 B Vladimír Mana. Pohyb a činnost čárového rozhodčího II Šarvátky Hlášení incidentů Podpora HR Podpora druhého ČR Informovanost,
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Softbal je pálkovací hra dvou mužstev, která se střídají ve hře na pálce a ve hře v poli. Je to spojení kolektivního.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Útočné herní dovednosti PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Frisbee Ultimate.
LETNÍ ŠKOLY Zpracovala: Markéta Tischlerová. O CO SE VLASTNĚ JEDNÁ? 14-denní program pro děti ve věku od 14 – 18 let Zisk MINIMA III., VEDOUCÍHO II.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Výklad pravidel PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
Systematika PhDr. Vladimír Süss, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Magnetické pole cívky s proudem
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
magnetické pole zesílené magnetické pole zeslabené
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
Specifické tahy na rukou
Občanská výchova 6.ročník PhDr. Martina tesaříková
Hry a drily pro rozvoj baseballových dovedností R
Transkript prezentace:

PRAVIDLA ČBA ZMĚNY PRO ROK 2015

PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Změna nepřesného překladu ohledně zakončení pálky 1.10b) Pozměněna poznámka pravidla 3.06 týkající se střídání a vícenásobného střídání Pozměněna poznámka pravidla 4.05 týkající se koučů na metách kontaktující běžce Pozměněna poznámka pravidla 6.02b), která ruší balk vyvolaný “neúmyslnou“ činností pálkaře Pozměněno pravidlo 6.10b)10), které umožňuje vystřídat do útoku pouze na post suplujícího pálkaře 

PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Přidáno pravidlo 7.13 týkající se kolizních situací na domácí metě Přidána poznámka pravidla 8.02b) zakazující nadhazovači připevnit si cokoliv na ruku, prst nebo zápěstí Přidána poznámka pravidla 8.05d) týkající se přihrávky nadhazovače na neobsazenou metu, když běžec, dle posouzení rozhodčího, vytvoří náznak pokusu o zisk následující mety Upraveno pravidlo 8.05a) poznámka, kde byla zrušena podmínka přešvihnutí celé nestojné nohy 

PRAVIDLA 2015 ZMĚNY Pozměněna poznámka pravidla 8.06 umožňující manažerovi nebo kouči opustit nadhazovací kopec a informovat rozhodčí o změně v pořadí pálkařů, aniž by to ukončilo stávající poradu s nadhazovačem Pozměněna poznámka pravidla 9.02c) týkající se doby po jakou může tým v obraně požadovat posouzení zadrženého švihu a ve zvláštních případech, kdy je ukončena půl-směna, končí možnost požádat o posouzení zadrženého švihu 