Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Úřad a Vy Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce s Evropskou komisí při řešení případů veřejné podpory Ondřej Dostal Stálé zastoupení ČR při EU.
Advertisements

1 Téma přednášky ROLE A ČINNOST ÚŘADU PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE Ing. Martin Pecina, MBA Praha, Vysoká škola ekonomická v Praze.
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Řízení o předběžné otázce © JUDr. Monika Forejtová, Ph.D.
Aktuálne trendy v súťažnom práve Novinky v súťažnom práve – ČR
Předsednictví ČR v Radě EU Gita Vašíčková Úřad vlády ČR Odbor koordinace evropských politik.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Ekonomická závislost Stálo 10 let čekání.
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Vybrané případy z oblasti výzkumu a vývoje v České republice
Obsahová stránka předsednictví ČR v Radě EU Ing. Marek Mora, náměstek místopředsedy vlády pro evropské záležitosti, Sekce pro evropské záležitosti Prezentace.
Co nového v oblasti kartelů od sv. Martina 2009 Igor Pospíšil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Rozhodování českých soudů.
Spravedlivý proces II Igor Pospíšil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
„Metodická činnost“ Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Oddělení legislativní a právní.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Řešení protisouztěžních opatření orgánů.
Nipl, Žák, Slavíček, Jaroš & spol.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2009 Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Novela OHS zákonem č. 155/2009 Sb.
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Co nového v hospodářské soutěži? Více ekonomický přístup
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Soukromé prosazování soutěžního práva v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12.
1 RPM Česká praxe Robert Neruda místopředseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Poslední trendy a vývoj soutěžního práva Brno, 12. listopadu 2008.
Svatomartinská konference 2009 Zpráva o ochraně soutěže 2008 – 2009 Robert Neruda první místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Judikatura českých soudů Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Kartel jako trestný čin v České republice Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 12. listopadu 2008,
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Ještě jedna novela OHS Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Judikatorní mezníky uplynulého roku Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže 11. listopadu 2008, Brno.
1 Zpráva o ochraně hospodářské soutěže Robert Neruda místopředseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Poslední trendy a vývoj soutěžního.
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Správní řízení v oblasti veřejné podpory
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
1 Co nového v hospodářské soutěži? Více ekonomický přístup Milan Brouček hlavní ekonom Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE.
SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE 11. – 12. LISTOPADU 2010 ODBOR VÝROBY A SLUŽEB.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Transfer Pricing Aktuální informace z pohledu České daňové správy
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Soutěžní právo III. Dominantní postavení Michal Petr.
Metodika praktického využití judikatury ESD a práva EU obecně: Přestaňme se ho bát David Petrlík Referendář (asistent soudce), Soudní dvůr Evropských společenství.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
PROBLÉMY ČESKÉHO TRHU S ENERGIEMI Martin Pecina Předseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
2. Přednáška Lucia Madleňáková
Ochrana hospodářské soutěže v oblasti těžkého průmyslu po vstupu do EU Mgr. Ing. Ludvík Juřička 4. května 2005 Ambruz & Dark, advokáti, v.o.s.
Svatomartinská konference ENERGETIKA Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Kriminalizace kartelů Mgr. Luděk Vrána, advokát Poslední trendy a vývoje soutěžního práva Brno,
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Hospodářská soutěž v EU III. Aplikace v oblasti antitrustu Michal Petr.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Co nového v oblasti posuzování dopadů spojení soutěžitelů Martin Vitula Úřad pro ochranu.
Soutěžní právo Náhrada škody, trestněprávní důsledky
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Hospodářská soutěž v EU III. Aplikace v oblasti antitrustu Michal Petr.
Soutěžní právo Náhrada škody, trestněprávní důsledky
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
NOVINKY V ZÁKONĚ O PŘESTUPCÍCH Změny k
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Novela zákona o vodovodech a kanalizacích Ing. Jiří Duda Ing. Vladimír Chaloupka Odbor vodovodů a kanalizací Ministerstvo zemědělství ČR VAKINFO 2012 –
Svatomartinská konference 2015 Trendy a vývoj soutěžního práva Michal PETR.
Advokátní kancelář Pokorný, Wagner & spol. Karolíny Světlé 301/8, Praha 1 tel.: , fax:
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Aplikace zákona o registru smluv. Mgr. Martin Kraus odbor eGovernmentu Ministerstva vnitra.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže S o u t ě ž n í p r á v o II. Dominantní postavení , ESF MU Michal Petr.
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Soutěžní právo Náhrada škody, trestněprávní důsledky Katedra práva
Ing. Martin DVOŘÁK,Ph.D Praha
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Svatomartinská konference Trendy a vývoje soutěžního práva 2010 Úřad a Vy Michal Petr Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Co nového v hospodářské soutěži? Milan BROUČEK, OHE Michael MIKULÍK, OVS Igor POSPÍŠIL, OK Martin VITULA, OK

Co nového v hospodářské soutěži? Co se na Úřadě událo, děje a bude dít Prezentace odborů Česká judikatura pohledem Úřadu

I. Vnitroúřadové změny (staro)nové vedení i priority více ekonomický přístup více právní přístup

II. Úřadovská praxe Statistika Ekonomická jednotka Paralelní aplikace Narovnání Leniency

1. Statistika Prvostupňová rozhodnutí 2010

Počet zahájených řízení § 3 ZOHS, čl. 101 SFEU

Počet zahájených řízení § 11 ZOHS, čl. 102 SFEU

Počet posuzovaných spojení

Správní řízení v běhu řešeno 321 podnětů odpovězeno 163 dotazů

2. Ekonomická jednotka posuzováno jednání soutěžitele jako jednotky (Kofola) řízení vedeno s „matkou“; odpovědnost přičítána matce, pokud jednala „prostřednictvím dcer“ (KMV) deliktní nástupnictví? –případy před –případy do –nové případy

3. Paralelní aplikace vstup do EU nerozděluje jedno jednání na dva skutky (KMV) „přesvstupní“ jednání je jedním skutkem, kterým byly spáchány dva delikty

4. Narovnání konec období štědrosti 20 % „sleva“ při akceptaci skutkového stavu a právní kvalifikace

5. Leniency žádost o leniency se neukazuje (L'Oreal) platí to i pro soudy (Pfleiderer)?

III. Pohled do budoucna novela OHS: narovnání, leniency sektorová šetření (energetika) vyjasnění pravidel (zemědělství, automobily) spolupráce s odbornou veřejností

Děkuji Vám za pozornost