VTÚLaPVO – Technická dokumentace Odkaz na Technická dokumentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE
Advertisements

Využití Open Source GIS nástrojů ve výuce zeměpisu na střední škole
Hlavní směry a perspektivy rozvoje problematiky eTOD
Formáty pro zaručené elektronické podpisy Libor Dostálek.
Velké příležitosti pro malé (nezávislé) obchodníky Marta Nováková, U&Sluno a.s., červen 2002.
AQAP – požadavky a volba rozsahu
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Návrh architektury moderních informačních systémů
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Tvorba tabulky Writer. Osnova Tvorba tabulky v LO Vytváření tabulek jsme trénovali při: Dnes vytvoříme tabulku PC komponentů Vložení základní tabulky.
Obor informační technologie
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Elektronická fakturace Jan Petr, Bylo odcizeno 55 miliónu korun Policie obvinila z podvodu úředníka pražského magistrátu Zajistit se podařilo.
E-utility report 9. Národní konference kvality 20.února 2013.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2015.
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
INFORMATIKA 9 MS PowerPoint
Internetové nákupní aukce © Marek Cozl Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.
ASIE Křížem krážem Asií
Budoucnost současných internetových zdrojů Mgr. Ludmila Celbová
Možnosti podniků v péči o životní prostředí
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Elektronické učebnice
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
MultiCash solution Standard pro jednotný datový formát XML výpisů z účtu Česká republika Management Data Praha spol. s r. o. Josef Brtník Praha
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
Systém DESA DŮVĚRYHODNÁ ELEKTRONICKÁ SPISOVNA A ARCHIV
Hradec Králové, 2003CCCC-CrossRef živé citace „Živé“ citace v časopise Collection Bohumír Valter Collection of Czechoslovak Chemical Communications
ŘÍZENÍ INOVACÍ A ZMĚN Katedra managementu Ing. Miloš Krejčí
EVROPA Polsko III2-Z7-III-15.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Přihlášení do EBSCONETU. Novinky Služba zákazníkům.
Petr SUCHÁČEK, Gabriela ŠTEFANOVÁ. * Teoretická část  Instituce a ICT  Učitelé a ICT  Studenti a ICT * Empirická část  Dotazníkové šetření mezi spolužáky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Co jsou normy Technické normy jsou dokumentované dohody, které zajišťují, aby materiály, výrobky, postupy a služby vyhovovaly danému účelu. V dnešní společnosti.
ORSOFT RADNICE OPEN – ÚVODNÍ SEZNÁMENÍ Petra Hoffmanová.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
Návrh účinné marketingové komunikace podniku v oblasti služeb
Elektronická fakturace - technické aspekty
Marketingový plán podniku
STANDARDY ČAPPO SEMINÁŘ BEZPEČNOST DISTRIBUCE POHONNÝCH HMOT
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Název: Marketing – podnikoví zákazníci Autor: Ing.Jan Štěpka
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Tradiční metody vývoje softwaru
Transkript prezentace:

Odkaz na http://www.s1000d.org/ VTÚLaPVO – Technická dokumentace http://www.vtul.cz Odkaz na http://www.s1000d.org/ Technická dokumentace VTÚLaPVO zabezpečuje své produkty logistickou podporou po celou dobu technického života se zaměřením na jejich připravenost a bojeschopnost. Součástí logistické podpory je technická dokumentace. Technická dokumentace je vytvářena podle požadavků zákazníků a následujících norem: ČOS 051632. MIL-STD-38784. V současné době je implementován nový standard S1000D. VTÚLaPVO má jako jeden z prvních v České republice zkušenosti s aplikací standardu ASD S1000D pro tvorbu technické dokumentace.Technická dokumentace tvoří významnou část z dodávky produktu a bez tohoto i nejlepší produktu na světě je nepoužitelný.

Standard ASD S1000D ASD S1000D je mezinárodní standard pro tvorbu, řízení a udržování technické publikace v civilním a vojenském průmyslu využívající společnou zdrojovou databázi (CSDB - Common Source Database). Největší výhody ASD S1000D? Schopnost opětovného používání již vytvořených dat. Cenová úspora při opětovném využívání dat. Snížení ceny režie údržby za technické publikace a celkových nákladů. Standard může být aplikovan na stávající dokumentaci. Zdrojová elektronická data v XML (možno zpracovávat v různých programových nástrojích). Elektronická změnová služba. Různé výstupní formáty z CSDB: tištěná podoba (.pdf); elektronická podoba (WEB, HTML/XML) – „e-learning“ a/nebo interaktivní elektronická dokumentace/příručka (IETP - Interactive Electronic Technical Publication nebo IETM - Interactive Electronic Technical Manual.

Proces tvorby technické dokumentace