Tvorba www stránek Mít v dnešní době vlastní prezentaci na internetu je dnes velmi rozšířené. Pro firmu jsou vlastní www stránky téměř nutností. Tato prezentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Advertisements

2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Tvorba webových stránek
Tvorba WWW stránek ÚVOD
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HyperText Markup Language
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy html pro úplné začátečníky.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Jazyk HTML.
Veronika Hladíková. V dnešní době se dají webové stránky zhotovit mnoha způsoby, ale zdaleka ne všechny jsou ty správné. V následující prezentaci se Vám.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.18/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Obrázky poskytla firma Complex,
Tabulkový procesor.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Internetový prohlížeč
WWW – hypertextový informační systém
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Tvorba internetových stánek V programu Microsoft FrontPage Petr Neterda
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Tvorba WEBOVÝCH stránek – kostra dokumentu Šablona 32 VY_32_INOVACE_12_10_Tvorba webových stránek-kostra dokumentu.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Internet – pojmy, služby
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
HTML Vojtěch novotný 9.a.
Transkript prezentace:

Tvorba www stránek Mít v dnešní době vlastní prezentaci na internetu je dnes velmi rozšířené. Pro firmu jsou vlastní www stránky téměř nutností. Tato prezentace si klade za cíl seznámit s možnostmi tvorby www stránek zejména začátečníky z řad studentů i učitelů. Snad tento úkol splní.

Principy internetu Internet je postaven na normách (standardech), které popisují způsoby komunikace a neváží se na konkrétní vlastnosti daného operačního systému. hlavním pilířem je jazyk HTML, který slouží k popisu toho, jak bude stránka vypadat odkazy se zapisují ve standardizované podobě pomocí URL přenos stránek ze serveru do počítače uživatele zajišťuje protokol HTTP nahrávání vytvořených stránek na server umožňuje obvykle protokol FTP

Jak vytvořit www stránky Naučit se vytvořit www stránky. Můžete se naučit základy jazyka HTML, kterým se tvoří webové stránky. Pak můžete použít i připravené šablony, které naleznete na internetu.šablony Využít aplikace, kterou své stránky snadno a rychle vytvoříte bez dalích znalostí. Zkuste třeba systém e-Stránky.cz nebo WebSnadno.cz. Můžete použít i internetový deníček, blog.e-Stránky.cz WebSnadno.czblog Naučit se pracovat se speciálním programem určeným pro tvorbu stránek. Zde stránky vytváříte vizuálně, podobně jako píšete dokument třeba ve Wordu. Vyzkoušejte volně šiřitelný program NVU nebo zkuste MS FrontPage.NVU Použít export z běžného programu, tj. volbu Soubor - Uložit jako stránku www. Volte ale jen v případě nejvyšší nouze.

WWW stránky za pět minut Opravdu tyto možnosti máte. Existují systémy, které fungují podobně jako ová schránka. Pomocí nich snadno vytvoříte stránky, které budou hezké i funkční. Stačí se zaregistrovat a vybrat si z barevných šablon. K registraci potřebujete pouze funkční . Na vytvořené prázdné stránky dopíšete vlastní texty, vložíte odkazy na jiné stránky, případně nahrajete obrázky. Umístění stránek na internetu neřešíte.Vyzkoušejte některé z následujících: Estranky.cz Websnadno.cz Blog.cz Bloguje.cz

HTML a charakteristika HTML je zvláštní formát užívající se zejména na webu. HTML má tu výhodu, že jej můžete číst a upravovat i v obyčejném textovém editoru (např. Poznámkový blok).Většina dnešních programů obsahuje volbu Uložit jako stránku WWW nebo Uložit jako HTML HTML a tisk Dokument nebo stránka ve formátu HTML není určen tisku. HTML je určeno k prohlížení ve speciálních prohlížečích (např. MS Explorer, Mozilla, Opera). Formát HTML je obvykle závislý na zobrazovacích schopnostech počítače (velikost obrazovky, barvy, písma). Pro tisk je určen formát PDF. HTML

HTML a jeho využití Formát HTML se užívá zejména na webu. Velmi často je ale použit i pro nápovědy a dokumentace k programům. Formát HTML použijte v případě, kdy chcete, aby daný dokument byl přístupný na různých operačních systémech (Windows, Unix, Apple). HTML a webdesign Koho by zajímal širší popis HTML, může zkusit příručku k (X)HTML. Naučíte se vytvářet webové stránky a aplikace.příručku k (X)HTML.

Příkazy jazyka HTML Příkazy jazyka tvoří tzv. tagy. Tag je značka, podle které se počítač řídí. Určuje, jakým způsobem bude stránka upravena. Tagy se v dokumentu uzavírají do znaků <>, kde konec tagu. Např. pokyn pro tučné písmo je, pro vložení obrázku. Špatně zadaný tag prohlížeč ignoruje, nehlásí žádnou chybu. Tagy můžeme rozdělit na párové a nepárové (samostatné). Lze je psát velkými i malými písmeny.

Struktura HTML dokumentu Každý HTML dokument má určitou strukturu. Tvoří ho hlavička dokumentu (head) a jeho tělo (body). Kostra dokumentu: Název dokumentu vlastní obsah www stránky

Kód HTML dokumentu Jak lvové bijem o mříže Jan Neruda- Jak lvové bijem o mříže Jak lvové bijem o mříže, jak lvové v kleci jatí, my bychom vzhůru k nebesům, a jsme zde Zemí spjatí. Nám zdá se, z hvězd že vane hlas: "Nuž pojďte, páni, blíže, jen trochu blíže, hrdobci, jimž hrouda nohy víže!"

Vzhled HTML dokumentu

webnadno

Blog Blog (weblog) je webový zápisník, obsahuje periodicky řazené články. Blog umožňuje řadit záznamy do různých kategorií a automaticky vytváří archivy podle let a měsíců. Jak vytvořit blog Blogy jsou oblíbené proto, že je snadné je spravovat a tak má každý možnost vytvářet své vlastní webové stránky. Blogy se vytvářejí pomocí buď webových administrací nebo existují jako program, který si stáhnete na disk a v něm pak píšete své články. Nástroje k tvorbě blogu Blog.czBlog.cz - Blogovací systém: adidasadidas Easy PadEasy Pad - Program na tvoření blogu : pizzeriepizzerie WordPressWordPress - Program na tvoření blogu: postřehypostřehy Blogger.com Blogger.com - Blogovací systém

NVU Nvu je kvalitní WYSIWYG editor na vytváření a správu webových stránek, který je založen na Editoru z balíku Mozilla Suite. Mezi hlavní přednosti se řadí snadné ovládání a kvalita vytvářených webových stránek. Mozilla Suite Nedílnou součásti Nvu je Správce stránek, který vám umožní snadno spravovat vytvářené webové stránky a ty následně nahrávat přímo na web prostřednictvím protokolu FTP. Program lze získat zcela zdarma. Více informací

NVU

Výběr barev K volbě barev písma i pozadí na stránkách uvedeme základní doporučení: Méně je někdy více. Hlavní zásada je čitelnost. Doporučuje se používat barevná schémata, která tvoří skupiny sladěných barev. Pro inspiraci nabízíme generátor barevných schémat

Fiktivní firmy 1.LUXUS, s.r.o. - maloobchod s motorovými vozidly a jejich příslušenstvímLUXUS, s.r.o. 2.JETTEL, s.r.o. - maloobchod s telekomunikační technikouJETTEL, s.r.o. 3.Klapeto, s.r.o. - specializovaný maloobchod - prodej obuviKlapeto, s.r.o. 4.Bohem Tour, s.r.o - cestovní kancelářBohem Tour, s.r.o 5.Fanny, s.r.o. - výroba a prodej nábytkuFanny, s.r.o. 6.Knihkupectí Sova, s.r.o. - prodej knih a CDKnihkupectí Sova, s.r.o. 7.Sollbanka, a.s. - banka pro fiktivní firmy 8.Alfa-sport, s.r.o. - prodej sportovních potřeb 9.Duha, s.r.o. - prodej hraček a sportovních potřeb Veletrhu fiktivních firem konaného v Brně dne se účastnily následující firmy

Závěrem Doufám, že se vaše první webová stránka podařila. Pokud se chcete dozvědět více věnujte se samostudiu, knižních i elektronických příruček je na trhu mnoho přihlaste se do kurzu zaměřeného na tuto problematiku takový kurz nabízí i naše škola, o podrobnosti si napište.napište Příjemné webové brouzdání, nápaditou propagaci firmy a hodně spokojených zákazníků přeje všem fiktivním firmám i jejich skutečným učitelům autorka prezentace M.Ševečková