Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Víme, co chceme Víme, jak to udělat Máme kolegy, kteří jsou ochotni přispět Máme studenty,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Advertisements

Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Nové VÍTKOVICE Ing. Jan Světlík Předseda představenstva a generální ředitel VÍTKOVICE, a.s. MACHINERY GROUP Seminář Ostrava,
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Gridy a související aktivity v CR Jiří Kosina Seminář projektu EGEE,
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
návštěvníků 300 více než 300 akcí na území celé České republiky 4316 dny otevřených dveří v Praze na 43 místech, v Brně na 16 místech, v mnoha.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
EGEE is a project funded by the European Union under contract IST Gridové projekty LCG a D0 v ČR Jiří Kosina Fyzikální ústav AV ČR Seminář.
K podpoře zájmu o vědu a techniku potřebujeme integrované úsilí Jiří Dolejší Ústav částicové a jaderné fyziky, MFF UK Praha Člověk.
1 Prolog o výuce fyziky, učebnicích atd. & Přehled některých aktivit na MFF UK směřujících k ovlivnění výuky fyziky Jiří Dolejší Ústav částicové a jaderné.
Popularizace Jiří Dolejší, Jiří Rameš, Stanislav Němeček, Vladimír Wagner… nejen ÚČJF MFF UK Tyto aktivity se dějí v korelaci s popularizací v.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Nové talenty pro vědu a výzkum Lenka Mynářová koordinátor projektu.
Listopad 2006 (c) Radek Maca ÚVOD Průvodní prezentace ke studiu ICTK STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE.
Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015/2016 Zasedání přípravného výboru veletrhu 31. března 2015 FIT VUT, Brno Zasedání.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Technologické centrum AV ČR a projekt PACITA Zastoupení EK v ČR 10. července 2012 Lenka Hebáková Oddělení strategických studií Technologické centrum AV.
Interaktivní centrum poznání v NTM Praha - současný stav příprav Jiří Dolejší Ústav částicové a jaderné fyziky, MFF UK Praha Člověk.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
IQpark science center. Seminář vedoucích klubů Debrujárů, Luhačovice Science centrum Science centrum – co je to? Cílem science center je popularizovat.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka
1 „Studenti“ Jiří Dolejší, ÚČJF MFF UK Úkoly: popularizovat a organizovat exkurze studentů a učitelů Některé body popularizační činnosti JD se překrývají.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Popularizační a vzdělávací aktivity pro studenty a učitele středních a základních škol Oddělení obecné fyziky a didaktiky, Ústav fyzikální elektroniky.
CERN a Česká republika. Spolupráce českých fyziků s CERN se datuje od počátku 60. let 20. století, tehdy převážně na úrovni individuálních kontaktů.
1 Popularizace Jiří Dolejší, Jiří Rameš, Stanislav Němeček, Vladimír Wagner… nejen ÚČJF MFF UK Tyto aktivity se dějí v korelaci s popularizací v rámci.
Fyzikální klub při SPŠE Pardubice, Karla IV. 13. Motto,,Cesta k Fyzice není sice královská, ale za to Vás na ní nepřejede každý debil.“
1 Fyzika a popularizace Jiří Dolejší, Martin Spousta, + již zmínění Tomáš Davídek, Pavel Řezníček, Petr Tas + další (např. Jiří Rameš) ÚČJF MFF UK Current.
Věda na scéně Science on Stage
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Autrýč a komunikace v částicové fyzice Máme se tím zabývat? Jak to dělají jinde (ve VB) Jak to (ne)děláme my Jak bychom to měli dělat Jak to organizačně.
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Výstava CERN Mgr. Jiří Gruntorád Vedoucí oddělení marketingu a cestovního ruchu Jihočeského kraje. 10 let praxe v médiích – rozhlas (Hitrádio Faktor),
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
Setkání s doktorandy Setkání s doktorandy
1 Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
CPVŠK Komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Zpráva kontrolního výboru
Přijímací řízení 2016/2017.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Didaktické formy.
Z historie komise pro historii matematiky a fyziky na MFF UK
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Transkript prezentace:

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Víme, co chceme Víme, jak to udělat Máme kolegy, kteří jsou ochotni přispět Máme studenty, kteří jsou ochotni se do projektu zapojit Máme kde expozici realizovat Nemáme prostředky

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Nečekáme se založenýma rukama, požádali jsme o první grant z Programu na podporu výzkumu a vývoje MŠMT, speciálně programu LP "Zpřístupňování výsledků výzkumu a vývoje české veřejnosti“ na část expozice ICP - expozici "Co je věda a co přináší" věnovanou nenásilné a hravé cestě k představě, co je věda, kde a za jakých podmínek pracují čeští vědci, jaké výsledky mají a k čemu je to dobré.

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Co potřebujeme  Prostor...zhruba 600 m 2 v druhém patře NTM.  Infrastrukturu  Ideové tvůrce expozice …a honorář pro ně.  Honoráře pro výstavnické experty  Náklady na tisk kultivovaných vysvětlujících materiálů, plakátů na panely, popisků atd.  Zainteresované firmy

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Co potřebujeme II  Prostředky na práce a materiál  Poučený dozor a demonstrátory pro pokusy  Lidskou kapacitu pro údržbu expozicí a platy  Muzejní experty pro výběr exponátů z depozitářů NTM.

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Grant na 1/4 plochy a 1/4 roku

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Jsme bláhoví snílci? Jeden řešitel vede přednášky o jaderné a subjaderné fyzice, mnohé další výběrové přednášky a semináře pro fyziky i učitele. Člen komisí pro státní zkoušky, oborové rady doktorandského studia. Vedl několik diplomantů, školí tří doktorandy. Koná pravidelně populární přednášky pro středoškoláky a učitele, pracuje dlouhodobě ve výboru Fyzikální olympiády, je členem ústředního výboru JČMF. Předsedal národnímu řídícímu výboru celoevropské akce Physics on Stage a vedl českou delegaci na festival v Ženevě v listopadu Autor řady učebnic M. Rojko, J. Dolejší, J. Kuchař, D. Mandíková: Fyzika kolem nás. Fyzika I.  IV. pro základní a občanskou školu. Scientia Praha 1995, 96, 97 a 98.

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Druhý řešitel vedl a vede řadu cvičení, praktik, seminářů a přednášek, mnohé z nich inicioval. Inicioval vznik Korespondenčního fyzikálního semináře pro středoškoláky, pořádá letní tábory pro zájemce o fyziku. Od poloviny 80.let rozvíjel využití počítačů ve výuce fyziky, spoluautor systému Famulus užívaného ve školách i v praxi (Cena na INVEX Computer '91). Člen ÚV JČMF, terminologické komise JČMF, redakční rady PMFA. Člen a v roce předseda národního řídícího výboru Physics On Stage; vedoucí české delegace na akci Focus On Teachers v dubnu Řešitel grantů FRVŠ a rozvojových projektů MŠMT, organizátor celostátních konferencí a seminářů pro posluchače učitelství a učitele z praxe. Spoluiniciátor vzniku webových stránek pro podporu zájmu o fyziku – Fyzweb, člen autorského kolektivu multimediální Encyklopedie fyziky na CD

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM Třetí řešitel Je zástupcem České republiky v EPOG (European Particle Physics Outreach Group), členem Rady pro popularizaci vědy AV ČR. Významně se podílel na organizování výstav Do nitra atomu (putovní výstava CERN, NTM 1993), Hadrony pro zdraví (AV ČR, 1996), Když se z energie stává hmota (putovní výstava CERN, NTM 2001/02). Vytvořil a udržuje www stránky Fyzika částic v ČR (grant VV99 – PG viz výše), přeložil populární knihu o částicové fyzice a astrofyzice Lillestol, Sellevag, Fraser: Hledání nekonečna (nakl. Kolumbus, Praha 1998), webový materiál Dobrodružství s částicemi, přispěl článkem o fyzice částic do sborníku pro studenty středních skol (Kluiber a kol.: Fyzika pro zítřek), podílel se na vytvořeni českých verzí filmů CERN - Do světa částic, Hadrony pro zdraví, Hvězdy pod zemí, Když se z energie stává hmota, Experiment ATLAS, podílí se na Dnu otevřených dveří ve FzU AV ČR, koná populární přednášky....

Interaktivní centrum poznání - cesta ke konkrétní expozici v NTM

Směřují tyto záměry jen k ukrácení naší kratochvíle? Co se děje v českém prostoru pro integraci vědy a vzdělání? Zajímá to vládu a parlament?