Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum: 7.12.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Advertisements

Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Multidimenzionální analýza zdravotnických dat v prostředí webu RNDr. Karel Drdla RNDr. Zlata Kubů DCB Actuaries and Consultants
ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
Metoda QFD metoda plánování jakosti založená na principu maticového diagramu umožňuje transformaci požadavků zákazníků do navrhovaného produktu a procesu.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Základní koncepty systémové integrace
Business intelligence
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Případová studie Business Intelligence ve společnosti Mountfield, a.s.
Studie proveditelnosti datového skladu KrÚ Vysočina - zhodnocení
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Geo-informační systémy
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
Představení koncepce Business Intelligence 6.října 2005
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Zavádění a údržba informačních systémů
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
POTENCIÁL ČR Z HLEDISKA POSKYTOVÁNÍ PpS ZZ30
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Elektronická správa dokumentů ve veřejné správě
Databázové modelování
Pilotní projekt DeepSee. O Prezentaci O nás a o IS-MLINE Datový sklad Co dál? DeepSee Pilot Ukázky Shrnutí projektu.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Reporting.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Teorie ES a jejich aplikace Biskup Jiří, Fakulta stavební, ČVUT Praha, Květen 2004.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Plánování a controlling 1
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Systémové pojetí hospodářské organizace 1 Architektura podnikové informatiky (Zdroj: Gála, Pour, Toman, Podniková informatika. Praha: Grada 2006)
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
BI-Exercise/Project Topics October 2016 TUL Ing. Athanasios Podaras, Ph.D.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Manažerská nadstavba IS Milan Šorm.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Setkání uživatelů systému Orsoft RADNICE 20. – 21. října 2016, Hradec Králové Orsoft RADNICE Fakturace, Sklady Šárka Vaňková.
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Ing. Athanasios Podaras, Ph.D 2016
Databázové systémy přednáška 13 – Analýza a reporting
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
, Brno Autor práce: Bc. Tomáš Vencálek
Orsoft RADNICE Fakturace, Sklady Šárka Vaňková
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
Nadpis prezentace DRMS - ZoKB
Transkript prezentace:

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG Řešitel: Vladimíra Zádová Datum:

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG2 Hlavní cíl projektu: Analýza, návrh a realizace BI aplikace

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG3 IS STAGIS BI STAG Pro řešení aplikace: data z IS STAG (či jiného OLTP systému pro VŠ) volba nástrojů BI volba vývojového prostředí pro realizaci

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG4 IS STAGIS BI STAG ETL OLAP, reporting Datový sklad Volba nástrojů Komponenty : ETL OLAP, reporting datový sklad Datový sklad IS STAGIS BI STAG Datový sklad ETL IS STAGIS BI STAG OLAP, reporting ETL IS STAGIS BI STAGIS STAGIS BI STAGIS STAGIS BI STAGIS STAGIS BI STAG OLAP, reporting IS STAGIS BI STAG ETL OLAP, reporting IS STAGIS BI STAG ETL OLAP, reporting IS STAGIS BI STAG Datový sklad ETL OLAP, reporting IS STAGIS BI STAG

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG5 MS SQL Server 2008 Volba vývojového prostředí pro realizaci

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG6 Analýza dat z IS STAG Možnosti z hlediska sledovaných dat Návrh datového skladu stanovení ukazatelů, dimenzí, granularity transformace dat z OLTP systému návrh výstupů

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG7 Aplikace BI STAG

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG8 Aplikace BI STAG Sledování ukazatelů: – body dosažené v přijímacím řízení – zapsání předmětu – absolvování předmětu – známky, resp. jejich průměry a vážené průměry Ukazatelé jsou sledovány na různé úrovni podrobnosti

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG9 Výstupy v oblasti přijímacích zkoušek: – sledování náročnosti přijímacích zkoušek – časová závislost počtu přijatých studentů na vystudované střední škole v oblasti studia na VŠ: – úspěšnost studenta na jednotlivých předmětech (počet zapsání předmětu, známky, počet pokusů) – úspěšnost studia z hlediska SŠ, ze které studenti přicházejí – počty úspěšných a neúspěšných pokusů na zkouškách za skupinu předmětů (grafické výstupy) – porovnání úspěšnosti studentů na jednotlivých zkouškách (pokusech)

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG10 Budoucnost aplikace BI STAG Předkládaná aplikace Požadavky na změny z hlediska potřeb vedení BI STAG vně EF TUL Další projekt?

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG11 Budoucnost aplikace BI STAG Předkládaná aplikace BI STAG testování uživateli zjištění dalších požadavků uživatelů Pro využívání aplikace zajištění procesu aktualizace dat udržování aktualizace v provozu

Nasazení nástrojů BI pro analýzu dat z IS STAG12 Další projekt – rozšíření aplikace – testování a využití jiných vývojových prostředí – zakomponování nestrukturovaných a semistrukturovaných dat (tedy dokumentů) do řešení