Kulturní dějiny 1. 6. 2011 Mgr. Ondřej Kunc.  přesun centra do Prahy  Rudolf II. = sběratel umění  na dvoře umělci, filozofové, vědci, myslitelé 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční umění v Čechách
Advertisements

Všeználek vypravuje o císaři Rudolfu II.
Projekt V. C.
Jak se Habsburskové dostali na český trůn?
Rudolf II..  1527 – 1593  italský malíř  1549 – spolupracoval s otcem na výzdobě katedrále v Miláně (první zmínky tvorby)  společnost považovala obrazy.
Císař Rudolf II. Habsburský
Egyptští bohové Najdi si dvojici, která má jiného boha než ty.
Kulturní dějiny, ročník Mgr. Ondřej Kunc.
UMĚNÍ EGYPTA Stará říše – př. n. l.
Baroko v českých zemích
Kulturní dějiny 29. dubna 2011 Mgr. Ondřej Kunc
DĚJINY ČESKÝCH ZEMÍ.
III/2 XV A
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Antické Řecko Sochařství 2. část.
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
Kulturní dějiny 23. února 2011 Mgr. Ondřej Kunc
Kulturní dějiny 23. února 2011 Mgr. Ondřej Kunc
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Produkční zahrady Pražského hradu. Zahrady se nacházejí za Jízdárnou a jejich zeleninové záhony, ovocné stromy, květiny i skleníky neustále střeží vojáci.
VY_32_INOVACE_22_17 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Doba Rudolfa II. Anotace – Žáci se formou prezentace seznámí se.
RENESANCE A HUMANISMUS
Kulturní dějiny 23. února 2011 Mgr. Ondřej Kunc.  ( )  průkopník v sestrojení perspektivy  studium na přesných výpočtech  Nalezinec neviňátek.
Nizozemské malířství 17. století
Chráněná území v Olomouci a okolí
RENESANCE V ČECHÁCH U nás tento sloh nebyl nadlouho, pouze v 16.st za vlády Ferdinanda Habsburského, který povolal na přestavbu Pražského hradu italské.
HABSBURKOVÉ Po roce 1526.
ČESKÉ ZEMĚ.
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Rudolf II. VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 4. ročník - vlastivěda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Nástup Habsburků na český trůn
Baroko ve Španělsku a Anglii
Giuseppe Arcimboldo Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
Nela Ševčíková, 9.A.  Osada Vizovice byla založena v době pohanské, roku 864.  První písemná známka o Vizovicích je z roku  Roku 1570 byly Vizovice.
Katedra historie FP TUL
Kulturní dějiny 23. března 2011 Mgr. Ondřej Kunc.
Baroko – výtvarné umění, hudba – 8. ročník
RENESANCE - pokračování
Giuseppe Arcimboldo Název školy
Kulturní dějiny 23. února 2011 Mgr. Ondřej Kunc.  vliv antiky  pozornost na člověka  studium proporcí lidského těla  náměty a symboly: ◦ pieta ◦ sv.
VY_32_INOVACE_465_PRVNÍ_HABSBURKOVÉ_NA_ČESKÉM_TRŮNĚ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Alfons Mucha Narozen:24.července v Ivančicích Zemřel:1939 v Praze.
DĚJINY KULTURY Skryté památky českého umění- renesanční a manýristické sochařství a malířství PhDr. Pavlína Mikulcová.
DĚJINY ČESKÝCH ZEMÍ.
FILIP I. SLIČNÝ Španělský král KAREL V. Španělský král FERDINAND I. Český král „Říše, nad kterou slunce nezapadá“ Maxmilian II. RUDOLF II. Český král.
Počátek vlády Habsburků
ČESKÁ KULTURA NA POČÁTKU NOVOVĚKU. 15. stol. – pozdní (vladislavská) gotika 16. stol. – v Čechách se začíná rozvíjet renesance (české země bylo dlouho.
Habsburkové 2 Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková. Rudolf II.  byl císařem  vnuk Ferdinanda I. Habsburského  velmi vzdělaný  celý život podporoval vědu.
Manýrismus V projevech výtvarného umění. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_13_RUDOLF II. TEMA:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_168 Předmět: Český jazyk – Náš svět ( Člověk a jeho svět)
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Magda Špačková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJ.6.Spc.09a_Arcimboldo Datum:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Romové a výtvarné umění
Novověk – nástup Habsburků na český trůn
Název školy: ZŠ Průhonice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Název materiálu: VY_32_vlastivěda , sada č. 1, 17
Ferdinand I., Maxmilián II., Rudolf II. CLIL - ověřování
VY_32_INOVACE_Roz_III_12 Významní Habsburkové
Krásy Madeiry.
Transkript prezentace:

Kulturní dějiny Mgr. Ondřej Kunc

 přesun centra do Prahy  Rudolf II. = sběratel umění  na dvoře umělci, filozofové, vědci, myslitelé  sbírka po smrti rozebrána

 hlavně za Ferdinanda I. a Maxmiliána II.  specializace na alegorické hlavy, symboly ročních dob, živlů  složeniny různých předmětů, zeleniny, ovoce, ryb, ptáků, suchých větví  portrét Rudolfa II. jako Vertumna z květin a ovoce

 portréty císaře a řada reliéfů a plastik s mytologickými náměty  výzdoba zahrady Valdštejnského paláce  Švédové odvezli originály na zámek Drottningholm  v Praze zůstala pouze dvě díla