Něco o této rase ( původ, země vzniku.. ) ● V roce 2001 tomu bylo deset let, co bylo toto plemeno dovezeno do České republiky ● Země původu - Velká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SKUDDE.
Advertisements

OUESSANTSKÁ OVCE.
KERRY HILL.
někdy nesprávně nazývaná HOLANDSKÁ ZAKRSLÁ KOZA
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Zpracovala: Nikola Slepánková, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Pes …a jeho plemena.
American Staffordshire Terrier
PSI.
Kyselý déšť.
Walliserská ČERNOKRKÁ koza
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Vývoj politické mapy světa
HISTORICKÝ VÝVOJ EVROPSKÉ CIVILIZACE
Pejsci.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Státy Evropy regionální dělení.
OBYVATELSTVO EVROPY 700 milionů obyvatel.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
Vytvo ř il:Filip Berka. AApollo je chrt. RRuský chrt, neboli barzoj pat ř í mezi psy. JJako nejstarší ruské psí plemeno je pova ž ován ve své p.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Labrador, labrador retriever
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
KOMPENZACE PŘÍJMU V NEZAMĚSTNANOSTI
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
Za léta, po které se chovu věnujeme, jsme vyzkoušeli různé druhy „rádoby“ superprémiových krmiv a potravinových doplňků, ale naše leonbergřice chtěla ještě.
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
ROTTWEILER.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Fríský kůň Březen 2008 Březen Původ a historie:  Tradiční oblasti chovu fríských koní je Frísko na severu Nizozemí. Ačkoli nebyli chováni na rozsáhlém.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Bulteriér.
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
Labradorský retrívr.
Ekonomika pivovarského průmyslu
Moje Rodina Lucka.
Hospodářská pozice EU, USA a Japonska ve světové ekonomice (2001) UkazatelEUUSAJaponskoSvět Teritorium (tis.km2) % světového ukazatele % plochy EU 3 973(3247)
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
PLEMENA KONÍ.
ČARINGA ( po mém pravítko na provázku ). Něco z historie Původní obyvatelé Austrálie náleží k australskému typu ekvatoriálního plemene, během 19. století.
Page 1 Energetická závislost EU - Možná řešení - Daniela Štoková.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
VY_32_INOVACE_Fi_III_24 Název Státní poznávací značky motorových vozidel evropských zemí Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Koně Arabský plnokrevník
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Prezentace Jiří Šebesta
Evropské vlajky VY_52_INOVACE_19
REKORDY ZVÍŘAT.
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Transkript prezentace:

Něco o této rase ( původ, země vzniku.. ) ● V roce 2001 tomu bylo deset let, co bylo toto plemeno dovezeno do České republiky ● Země původu - Velká Británie ● Už dříve je majitelé používali na psí zápasy a dávení krys v aréně ● Čistokrevný chov se datuje od třicátých let minulého století ● dnes je toto plemeno nejoblíbenějším teriérským plemenem ve Velké Británii

Chov v České republice ●Chov v ČR se datuje od roku 1991, kdy byla dovezena první fena ●Následovaly importy z Německa, Belgie, Nizozemí, Finska a naší přední chovatelé investovali do zahraničního krytí ●Standard udává žádoucí kohoutkovou výšku 35,6 až 40,6 cm

Charakteristika Dicka ♂ Hyperaktivní ♂ Hravý ♂ Neposedný ♂ Vycvičený

Charakteristika Demie ♀ Mazlivá ♀ Hravá ♀ Líná ♀ Vycvičená