Funkcionalismus v Liberci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky
Advertisements

Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Brněnský funkcionalismus praktická část bakalářské práce
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Po stopách architekta Rudolfa Welse
7. 3. Historický vývoj stavebního typu BD Bytové domy 2. poloviny 20
7. 2. Historický vývoj stavebního typu BD Bytový dům let 20
Významný směr v architektuře Evropy a USA z první poloviny 20. století Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha.
Funkcionalismus I. polovina 20. století.
Umělecké slohy a moderní umění 3. Rokoko a Klasicismus
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Bauhaus
Umělecké směry 20. století
Secesní, Konstruktivismusní a Funkcionalimusní sloh
Umělecké slohy a moderní umění 6. Moderní a současné umění
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Umělecké slohy a moderní umění 4. Empír
Secesní architektura v ostatních zemích Evropy a Ameriky
Moderní architektura Moderní architektura je termín užívaný pro mnoho stavitelských stylů s podobnými charakteristikami – na prvním místě jde o zjednodušení.
SECESE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Moderní a současná architektura
Vypracovali: P. Halámek, P. Seifer, T. Makovec, P. Kmoníček.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_15 Název materiálu: Kulturní památky 1 Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží.
Funkcionalistický Zlín – významné stavby
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_05_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast:
FUNKCIONALISMUS Jana Bobčíková.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
SVĚTOVÁ ARCHITEKTURA 20. STOLETÍ 2
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Česká kultura.
Karel TEIGE (1900 – 1951) ARCHITEKTURA JAKO VĚDA NEBO UMĚNÍ? Vlivný, průbojný teoretik a duchovní vůdce mladé generace Karel TEIGE byl toho názoru, že.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Estetika režného zdiva v díle Jana Kotěry
František Lydie GAHURA a Vladimír KARFÍK Architektura Zlína
Funkcionalistický Zlín – architekti
Architektura tužkou a ve 3D
Funkcionalistický Zlín
Škola Střední průmyslová škola Zlín
doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
prezentace Kotrs, Vošta
Funkcionalismus v architektuře
KUBISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Meziválečná doba Malíři.
BRUTALISMUS U NÁS Obr. 32: Někdejší budova olomouckého Prioru z roku 1982 od architekta Jana Melichara již na svém místě nestojí, jelikož byla nahrazena.
Architektura první poloviny 20. století
Luhačovice. Úvod Luhačovice jsou lázeňské město na jihovýchodě Moravy ve Zlínském kraj. V Luhačovicích jsou 4. největší lázně v Česku a největší na Moravě.
Architektura...vizionáři a hledači.... Megalitická architektura /neolit, doba bronzová/ O autorech obřích kamenných staveb, které vznikaly v pásu od Velké.
Dana Matějovská ° Konference RUV ° FA ČVUT v Praze2 Architekti ctí známé tři principy architektury (Vitruvius) Krása Kvalita konstrukce Účelnost.
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.
KULTURA MEZIVÁLEČNÉHO OBDOBÍ. 20. LÉTA SVĚT -= „zlatá léta“ -období hospodářské prosperity -svět se zotavuje z první světové války a věří, že další.
Moderní a současná architektura Číslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_15 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_5B_9_Kultura mezi válkami Téma:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁLY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_16_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiáluVY_32_INOVACE_VV_4_KR_11_PAMATKY_CESKYCH_BUDEJOVIC_A_BLIZKEHO_OKOLI.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_25-13 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice.
BAŤŮV MRAKODRAP 21 Trpkoš Jan POHLED NA BUDOVU.
ZATEPLOVÁNÍ DOMŮ Historie a vývoj.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_25-15
Funkcionalismus VY_32_INOVACE_46_938
Kultura meziválečného období
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Kultura a věda mezi válkami
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
HISTORIE STŘEDNÍ ŠKOLY STAVEBNÍ V TŘEBÍČI
Transkript prezentace:

Funkcionalismus v Liberci

Co je funkcionalismus? následuje funkci architektonický sloh, kde forma následuje funkci strohé stavby, ale ne neumělecké účelové budovy jednoduchého tvaru používané materiály : šarlatové cihly železo beton odproštění od strojené estetiky geometrická čistota tvaru

Funkcionalistické budovy v Pražské ulici Baťův mrakodrap Brouk a Babka

Le Corbusier švýcarský architekt, urbanista, teoretik a malíř největší architekt 20.století ovlivnil vývoj moderní architektury

Vladimír Karfík ČSK architekt, vysokoškolský pedagog, studoval ČVUT praxe v Paříži u Le Corbusiera patří mezi meziválečné pražské architekty navrhl zlínský Baťův mrakodrap

Obchodní dům Ještěd postaven v letech 1970-1979, zbořen 2009 architekti Karel Hubáček, Miroslav Masák obložení žluté kachličky

Dům kultury v Liberci 1986 „skleněná rakev“ většinovou část vnějšího pláště tvoří skleněné tabule

Kvapilová Lenka Kulasová Monika Charvátová Lenka