PRACOVNÍ SKUPINA MOBILITA FOTO Miloš Malaník GŘ TNT Express Vedoucí PS Mobilita.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vlastislav Tůma šéfredaktor Truck&business
Advertisements

SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Trvale udržitelný rozvoj v dopravě
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Smart Move Každý rok autobusy a autokary v Evropě, s minimálními dopady na životní prostředí, přepraví bezpečně a podle jejich potřeby miliony lidí. Ačkoliv.
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Akční plán města Hlinska Ing. Michal Rohlena 5. konference K126 – Udržitelnost ve výstavbě
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
vedoucí pracovní skupiny
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Statutární město Ostrava
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
PŘEDSTAVENÍ ČESKÉ PODNIKATELSKÉ RADY PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ Pavel Kafka Prezident CBCSD FOTO.
Název přednášky Společnost Funkce, mail, případně další vhodné informace Zemní plyn - CNG a LNG - v nákladní dopravě E.ON Energie, a.s. – Jiří Šimek, Michal.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Vize 2050 České republiky … jak dál? Miroslav Havránek Jiří Vrubel Praha
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
1 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 Financování spotřebitelů v roce 2013 poskytnuté členy ČLFA 1.Ekonomické a právní prostředí 2.Komentář k výsledkům.
 Praha 3 – cesta k CHYTRÉMU MĚSTU Mgr. Alexander Bellu - zástupce starosty.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Aktualizace SUR ČR – Analýza podkladových dokumentů
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
FOTO Petr BENEŠ PS Smart life
Smart Life.
Pracovní skupina BCSD: Chytrá mobilita
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora čisté mobility z pohledu MŽP Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP Ostrava,
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Mabistrát hlavního města Prahy
Z DFJP NA MAGISTRÁT A ZPĚT
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Vysokorychlostní železnice pro ČR Železniční konference Pardubice Jiří Pohl, Siemens Mobility, s.r.o. člen Výboru pro udržitelnou.
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

PRACOVNÍ SKUPINA MOBILITA FOTO Miloš Malaník GŘ TNT Express Vedoucí PS Mobilita

ÚVODEM Sledovat nejnovější trendy v oblasti udržitelné dopravy a tyto sdílet se členy CBCSD. Aktivně se podílet na přípravě a participaci na nových projektech v oblasti udržitelné mobility v ČR. STRATEGIE PRACOVNÍ SKUPINY

Globální cíle WBCSD v oblasti Mobility Cílem je zrychlit a rozšířit přístup pro všechny k dopravě: bezpečné spolehlivé komfortní a zároveň splňující parametry minimální (nulové) nehodovosti minimálního zatížení živ. prostředí ekonomické dostupnosti nízké energetické a časové náročnosti Pole působnosti a zadání je tedy velmi široké

Cíle pracovní skupiny v ČR Krátkodobě: 1) vytipovat menší regionální projekt v oblasti udržitelné dopravy 2) nalézt podporovatele / stakeholders 3) uvést v praxi 4) replikovat Dlouhodobě: Podílet se na koncepci udržitelné dopravy v ČR i jednotlivých regionech.

Realita v ČR Konference QIV v Brně Přednáška v rámci MSV Kontakty s magistráty v Praze a Brně (CBCSD a TNT) Podpora vzniku nízkoemisních zón Kontakty s Moravskoslezském kraji (ČEZ) Elektromobilita Spolupráce s Asociací zdravých měst

Výzvy Roztříštěnost názorů na nízkoemisní přepravu elektromobilita vs CNG Rotříštěnost priorit osobní vs zbožová Slabá podpora ze strany státu / měst nízkoemisní přeprava nemůže bez podpory konkurovat konvenční Technologická nedostatečnost akční radius elektromobilu

Další kroky Nutnost rozšíření členské základny energo společnosti (elektro, plyn) výrobci automobilů logistické společnosti akademická obec Vytipování a shoda na projektu v jednom regionu Praha, Brno, Ostrava Zajištění podpory, vytvoření podmínek nízkoemisní zóny podpora parkování využití koridorů pro MHD a taxi

Možná spolupráce s ostatními PS 1)PS udržitelná města synergie v oblasti city logistics 2)PS udržitelná energetika partnersví v oblasti ekoenergie 3)PS udržitelná výroba a spotřeba + čisté technologie partnerství v oblasti technologií

Možná spolupráce s ostatními PS ČLENOVÉ PS MOBILITY Malaník - TNT Marcinčín - Elektra City Paluba - Vítkovice Hájek - Lease Plan Moos – ČVUT Hausenblas - Adler

DĚKUJI ZA POZORNOST!