Zajištění a zpřístupnění vybraných online (elektronických) knih jako součást služeb knihoven ČVUT Projekt FRVŠ č. 645/2005 Řešitel : Ing.Petr Vandrovec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.
Advertisements

EZB – nástroj pro přístup k elektronickým časopisům PhDr. Petra Šťastná Národní knihovna ČR Seminář Dostupnost elektronických informačních zdrojů v knihovnách.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
E-knihy E-čtečky Zkušenosti NTK Jana Římanová, Národní technická knihovna,
E-knihy EBSCO v NLK.  Trvalý nákup 3 titulů  Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012) Hinman's Atlas Of Urologic Surgery (2012)  Paediatric Respiratory.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zpřístupnění informačních zdrojů na ČVUT v oblasti biomedicínského inženýrství FRVŠ projekt č. 3368/2006.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Digitální zemědělská knihovna on-line. ÚVOD ČZU SIC a KBFR – dlouhodobá koncepce rozvoje „snadného“ přístupu k informacím podpora FRVŠ –616/ Digitalizace,
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Ebrary Business & Economics Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
210 mm eKnihy v NTK  Jan Kolátor   icq:  tel  Stůl: /36.
E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ PŘÍSTUPOVÁ PRÁVA
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
E-knihy v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích Jihočeská vědecká knihovna 2012, Mgr. Ivo Kareš.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Porada pracovníků dílčích knihoven kateder fakult ČVUT
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
Projekt FRVŠ 1547/2007/E/b Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů Řešitel: Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
Plnotextové elektronické časopisy dostupné online v knihovně UZPI Školení infopultu Tatiana Oldřichová
Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO.
Zkušenosti s konzorciálními projekty Vladimír Karen obchodní ředitel Albertina icome Praha s.r.o.
Ivana Svěráková Knihovní služby de luxe ÚK FSS MU, čtvrtek Ústřední knihovna FSS MU.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Link server – přidané služby v portálech knihoven Jiří Pavlík Univezita Karlova v Praze, Ústav výpočetní techniky Automatizace knihoven, Jinonice 2004.
Virtuální Středočeský kraj v databázích Středočeské vědecké knihovny v Kladně PhDr. Eva Wróblewská Ing. Eva Recmanová Středočeská vědecká knihovna v Kladně.
Přihlášení do EBSCONETU. Novinky Služba zákazníkům.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Kurz pro doktorandy „ ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE NA ČVUT “ Fakulta biomedicínského inženýrství Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
22. akviziční seminář, , Ostrava PDA (Patron Driven Acquisition) jako nový způsob akvizice zahraniční literatury? Mgr. Světlana Knollová, NK ČR.
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Zkušenosti se zpřístupněním českých e-knih (Flexibooks) po roce
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Ústřední knihovna FSS MU Jak se dostat Wiley pod sukni
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Základní údaje Projekt INFOZ VZ : Účastníci: Zdroje:
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Systém správy dokumentů
Elektronický publikační systém
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EZB – Elektronická knihovna časopisů Volně přístupné časopisy:
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

Zajištění a zpřístupnění vybraných online (elektronických) knih jako součást služeb knihoven ČVUT Projekt FRVŠ č. 645/2005 Řešitel : Ing.Petr Vandrovec

Správa titulů – nástroj online služby Pravidla pro výpočet pořadí knih Výsledky hlasování Přístupné knihy Možnost hlasování Všechny knihy SafariTechBooks Hledání v celé kolekci knih

Administrátor systému Žádané knihy zařazuje do kolekce knih ČVUT. Knihy, které již nejsou čteny a není pro ně hlasováno, z kolekce odebírá. Sleduje a vyhodnocuje statistky přístupů a čtení.

Výsledky řešení a jejich prezentace Systém zpřístupnění elektronických knih, zkušeností s novým typem elektronického zdroje, zkušenosti s novým typem online služeb pro uživatele – předplatné z prostředků školy