Tomáš Podermański, IPv6 - komentované statistiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SÍŤOVÉ PROTOKOLY.
Advertisements

Táborová love story Rysové. Hlavní postavy: Kiwi, Rychlonožka, Klouzačka, Srnka, Práče, Skokan, Puchýř a Tučňák Dále hrají: Prskavka, Sojka, Čiperka,
.... budeme mít rodinku můžete se podívat....
Practice with moci Insert the appropriate present tense form of moci into the following sentences. Vzor: Neznáte tady nikoho? ___ vám pomoct já? Neznáte.
Statistika her v 8.ročnících Ondřej Bělošek, Filip Kubeš, Lukáš Váverka.
Lektorky: Andrea Novotná, Kateřina Pintířová Účastníci: Tomáš Karger, Martin Kroupa, Adéla Sanitrová, Zuzana Lechnerová, Miroslav Houška.
NAHRÁVÁNÍ SKENERU S2. Synchronizovat skener znamená: Odeslat údaje o skenerem uskutečněných měřeních na globální server společnosti Nu Skin. Výhody: Ve.
ST R G TE Spojenci Tollánci TOLLANA Pane… tady je nějaká divná brána.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Štěpán Šípal. Téma hodiny Přidělování IP adres dříve Organizace zajišťující přidělování IP DNS záznamy a registrace domény Opakování.
Dejte slovo do věty Rewrite the following sentences, replacing the underlined word with the word between slash marks. Remember to use the correct case.
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
TCP a firevall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Windows Windows má skoro každý v počítači pokud nemají Apple.
zpracoval: dudin Nyní budou následovat jednotlivé klasy obilí. Po kliknutí na ně se zobrazí jejich název, takže je si můžete.
Firewall.
SYNCHRONIZACE SKENERU S3. Synchronizovat skener znamená: Odeslat údaje o skenerem uskutečněných měřeních na globální server společnosti Nu Skin. Výhody:
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
10Gb/s metropolitní síť VUT v Brně Vysoké učení technické v Brně Centrum výpočetních a informačních služeb Vladimír Záhořík, Tomáš.
Vyhodnocení soutěže Fotograf expedice FotoApalucha 2012 Podyjí, června 2012.
Tak nám došly … aneb vybrané hrůzostrašné scénáře ve světě bez IP adres
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_245 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Bezdrátové sítě dle standardu IEEE (WiFi)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Masarykovo gymnázium Vsetín
Základní informace o síti Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Internet.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Úvod do počítačových sítí
Bezpečnost podnikové sítě EI4. Firewall 1 Firewall 2 Ochranná zeď Chrání síť před útoky zvenku Neovlivňuje samotný provoz uvnitř sítě Veškerá komunikace.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
Model TCP/IP Síťová vrstva. IPv4 IP protokol pracuje nad linkovou vrstvou IP protokol pracuje nad linkovou vrstvou Data jsou v síti dopravována přes směrovače.
Umístění komunikačního klienta v síti S síť KK DB M.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Holandsko 2015 Klára Balínová. Madurodam.
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Síťové služby Administrátor systému: Pracovní doba administrátora se sestává z výměny magnetických pásek v zálohovacích.
Chapter 7: DHCP Switched Networks. Chapter Introduction 7.1 Dynamic Host Configuration Protocol v4 7.2 Dynamic Host Configuration Protocol v6 7.3.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Bezpečnostní technologie I Protokol IPv6 Josef Kaderka Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém.
IPv4 adresy docházejí ipv4/ Bojíte se? Nebojte, známe řešení.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
Virtualizace ● IP forwarding ● IP tunneling ● Virtuální síť.
Počítačové sítě ● Síťové architektury ● Internet – historie a současnost ● Místní a rozsáhlé sítě ● Síťové prvky ● Adresace v sítích TCP/IP ● URI ● Síťové.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
DHCP server Dynamic Host Configuration Protocol. DHCP Automatická konfigurace parametrů sítě – IP adresa – Maska – Gateway Ipconfig /release Ipconfig.
Cirkus Pepino Do vašeho města přijede cirkus. Hostuje od do Začátky představení od 17 hodin. Těšíme se na vaši návštěvu! Ahoj!
Přednášky o výpočetní technice Internet. přednášky o výpočetní technice Informační hyperdálnice ● Jedna mohutná počítačová síť ● Neplést Internet a Worldwide.
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
IP adresa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2.
NAT64: připraven do praxe?
Síťová vrstva a vrstva síťového rozhraní v TCP/IP
Adéla Harenčáková 7. třída
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
LAN Switching and Wireless – Chapter 6
IPv6 IPv6 (IPng) – budoucí náhrada současné IPv4
Dneska jdeme do cirkusu.
„Moje škola – moje třída“
KTV PRŽNO Listopad 2017.
IP adresy Ing. Jiří Šilhán.
Ing. Jiří Šilhán IPv4.
IPv6 druhá část Ing. Jiří Šilhán.
LAN Switching and Wireless – Chapter 6
Transkript prezentace:

Tomáš Podermański, IPv6 - komentované statistiky

IPv4 (soudndý?) den přidělených adres = C sítí, 790 B sítí 409 AS nově inzerujících IPv AS nově inzerujících IPv přidělených adres = C sítí, 790 B sítí 409 AS nově inzerujících IPv AS nově inzerujících IPv4 Řijen Listopad Červen

IPv4, IPv6 & tunelovaný traffic Tady

IPv6 traffic

IPv6 IPv6 tunelovaný traffic

Ale jděte, to bych si uměl vyrobit také takové statisiky

Z tolika adresami se bavíme v jedné hodině Tady

Z kolika IPv6 adresami se bavíme v jedné hodině

Kolik adres komunikuje uvnitř sítě Tady

Kolik adres komunikuje uvnitř IPv6 sítě

Jasně, ignorujou to. Kdoví jestli se to vůbec ujme Tak toho IPv6 zas tak moc není

Počet MAC adres v NC versus ARP

No hezké, ale co já jako s tím? Copak že mi to teče těma tunelama? Jak jsem zabezpečil lokální síť proti útokům po IPv6? A nebude to mít vliv na IPv4 provoz? – Postaví se PC, které šíří RA a DHCPv6 – Vnutí klientům sebe jako DHCPv6 server – Bude podrvarhávat záznamy A -> AAAA – … A můžu to vůbec nějak zabezpečit – No, asi moc ne (SEND, RA-Guard)