M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Kraj Vysočina Zásadní problémy v průběhu zpracování žádosti do SROP.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
IP telefonie studie a co dál
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ICHNOS Plus – Feasibility Study Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
KI ISVS MSK pilot spolupráce
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Financování sociálních služeb Odbor sociálních věcí – oddělení ekonomické
3. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Projekt internetizace knihoven současný stav a budoucnost Matěj Vala.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Trendy k informační společnosti
Michal Šperling - EUREDIS
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Transkript prezentace:

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě 2005 Ing. Rostislav Babarík vedoucí odboru informatiky

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 2 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Základní aspekty Základní nutnost budování eGovernmentu - infrastruktura Navázání na pilotní projekt MIČR Infrastruktura ové služby Adresářové služby Využití financování z fondů EU (SROP) Rozdělení na dvě části Partneři projektu Ministerstvo informatiky Obce

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 3 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 4 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Základní aspekty Základní nutnost budování eGovernmentu - infrastruktura Navázání na pilotní projekt MIČR Infrastruktura ové služby Adresářové služby Využití financování z fondů EU (SROP) Rozdělení na dvě části Partneři projektu Ministerstvo informatiky Obce

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 5 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Průběh I. části Příprava žádosti pro SROP (technologický projekt, studie proveditelnosti, CBA) - říjen a listopad 2004 Příprava výběrového řízení realizátora VZ – březen, duben 2005 Výběrové řízení na dodavatele – červen až říjen 2005 Oddělené VZ – infrastruktura, y, adresářové služby Podpis smlouvy – listopad až prosinec 2005 Realizace –prosinec 2005 až červen 2006 Příprava II. části 4. výzva SROP – termín odevzdání

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 6 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Technologický projekt

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 7 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Zapojení území obcí III a II

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 8 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Návrh rychlostí připojení 105 obcí – 256 kbps 7 obcí – 1024 kbps (Bílovec, Frenštát p. Radhoštěm, Hlučín, Kopřivnice, Kravaře, Příbor, Studénka) 8 obcí – 2048 kbps (Frýdek - Místek, Havířov, Karviná, Krnov, Nový Jičín, Opava, Orlová, Třinec) Připojení bez agregace V případě bezdrátového připojení - licencované pásmo Volnost realizace při výběrovém řízení – optika ?

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 9 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Náklady Celkem investiční náklady – cca 53 mil. Kč Propojovací síť – Alcoma – cca Kč Přístupová síť – Tsunami – cca Kč Vybavení úřadu – cca 100 – Kč Provozní náklady – cca 5 mil. Kč ročně Financování investice EU – cca 39,4 mil. Kč kraj – cca 8,5 mil. Kč stát – cca 5,4 mil. Kč provozní náklady Obce, kraj MIČR - 3 mil. Kč na rok 2005

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 10 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Výhled do budoucna Možnost realizovat společné projekty – podle požadavků Obce III pro svá území Kraj pro svůj region Napojení do celostátních projektů – PIK, INDOŠ, krizové řízení

M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 11 Informační a komunikační technologie Projekt Internetizace obcí v Moravskoslezském kraji Dotazy ?