TOMÁŠ RUPRICH E-TECHNOLOGIE LS 2008/09 Google hacking.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Efektivní vyhledávání v Google
Advertisements

Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Ondřej Pečený Patří do muzea? Ondřej Pečený
Dana Sigmundová Zásady vyhledávání, správná technika vyhledávání, databáze EBSCO ÚK FSS MU, úterý a středa 11. a Ústřední knihovna FSS MU.
New Catholic Encyklopedia Gale Virtual Reference Library (producent Thomson Gale)
SEO pro novou firmu Bartošová Lenka 3MA
Studie a zhodnocení domácích volně dostupných API mapových služeb Diplomová práce Vysoká škola Báňská – Technická univerzita Ostrava Hornicko – geologická.
53. Šrámkova Sobotka Sobotka 9. července 2009
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
 Search engine optimization  Jeden z prvních kroků při tvorbě obsahu webových stránek  Výrazně ovlivňuje dohledatelnost, návštěvnost a tím i úspěšnost.
Vyhledávání na Internetu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
SEO SEO Optimalizace webových stránek pro vyhledávače Jan Nemrava, KIZI, FIS VŠE
VUFind aneb jak mít webový OPAC méně ošklivý Pavla Švástová Moravská zemská knihovna Konference knihovny současnosti 2011.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Vyhledávání, operátory pro vyhledávání, …
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Mapy (další možnosti) VY_32_INOVACE_14 Sada 12 Základní škola.
Národní registr vysokoškolských kvalifikačních prací.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Dana Sigmundová Efektivní vyhledávání na internetu se zaměřením na vědecké informace ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
Bezplatné informační zdroje z oblasti ekonomických věd Martina Machátová Aktualizace: 18. listopadu 2014.
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
B ORIS L EHEČKA, ODDĚLENÍ VÝVOJE JAZYKA ÚJČ AV ČR, V. V. I. DALIBORIS. CZ P RAŽSKÉ JARO V O STRAVĚ, 24. BŘEZNA 2015 Nástroje pro badatele (nejen)
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Pokročilé vyhledávání VY_32_INOVACE_11 Sada 12 Základní škola.
DOK. NĚCO K IMPLEMENTACI … Dokumentografické informační systémy IRS musí parcovat s velmi rozsáhlými ale velmi řídkými maticemi.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Internet.
GIS - úvod Cvičebnice GIS – viz. adresář CviGIS.exe Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou.
MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace
Interaktivní mapy turistické oblasti Jizerské hory Vedoucí práce: RNDr. Tomáš Řezník, Ph.D. Masarykova univerzita v Brně Přírodovědecká fakulta Geografický.
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Kramerius 4 – nová generace systému pro digitální knihovnu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě ,
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Překladač VY_32_INOVACE_17 Sada 12 Základní škola T. G. Masaryka,
Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Analýza webu pomocí vyhledávače Google metodou MBA Dobývání znalostí 2008 Vladislav Kozák, Jan Ondruš.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
CENTRUM BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Uživatel počítačové sítě b) Vyučující tým: Daniel KLIMEŠ Ivo ŠNÁBL.
Scholar Google Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a vzdělávání. Vyhledávání v angličtině.
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
TOMÁŠ RUPRICH E-TECHNOLOGIE LS 2008/09 Google hacking.
PRAXE V ČESKÉM PROSTŘEDÍ Úvod do korpusové lingvistiky 5.
INFOMINE
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Zdroje a vyhledávání informací pro vědeckou práci Mgr. Jiřina Procházková, Ph.D
Převody jednotek objemu - opakování
SEO – optimalizace pro vyhledávače Tereza Balabánová
Internetový vyhledávač Google Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Jak hledat na internetu??? Hledání pomocí.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
Internet – pojmy, služby
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Dobývání znalostí z databází fulltext
Vyhledávání, operátory pro vyhledávání, …
Fulltextové vyhledávání
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
Převody jednotek obsahu
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Převody jednotek objemu
Převody jednotek obsahu
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Transkript prezentace:

TOMÁŠ RUPRICH E-TECHNOLOGIE LS 2008/09 Google hacking

Google hacking – o co jde? Hacking nebo SEO  Hacking – ovládnutí vyhledávání  SEO – search engine optimization  etické metody (white hat)  neetické metody (black hat)

Google hacking – pravidla vyhledávání Každé slovo ve výběru je hledáno (vyjímky who / The Who) Vyhledávání je case insensitive Nezáleží na diakritice a interpunkci (vyjímky c++, 1$)

Google hacking – speciální znaky Fráze – ““   Vyhledávání na konkrétní stránce – site:   Exclude – -  Nahrazování slov (wildcard) – * 

Google hacking – speciální znaky 2. Hledání přesného výrazu - +  Hledání více slovních variant – OR  Synonyma 

Google hacking - funkce Převody jednotek  Hledání v místě výskytu  Převod kurzu  Mapy  Související obsah  intitle, allintitle, inurl, filetype, link, atd.

Google hacking – v pravém slova smyslu intitle:index of *mp3  Webové rozhraní domácího/firemního hardwaru  1%22+inurl%3A%22%3A8080%22 1%22+inurl%3A%22%3A8080%22 Chyby v zabezpečení  %E2%80%9D+inurl%3Aservice.pwd %E2%80%9D+inurl%3Aservice.pwd Google bomb (historický způsob) Link farming, keyword stuffing, spamindexing, scrapping, cloaking

Google hacking - obrana Znalost problematiky! Anonymita – proxy! Google honeypot (