Odpovězte na následující otázky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše vlast ČESKÁ REPUBLIKA
Advertisements

Vypracovaly: Eliška Protivová a Anička Srbková
Lenka Obdržálková Adéla Schindlerová Kvarta A
OBYVATELSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Česká Republika Počet obyvatel: Rozloha : km2
Porovnání dopravní obslužnosti obcí v ČR a stanovení základních kritérií standardu dopravní obslužnosti obcí Úkol. č. 1F54E/044/110.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Obyvatelstvo a sídla. O BYVATELSTVO A SÍDLA Otázky pro začátek Ve kterém století se podle Vás setkáváme s Krnovem jako s existujícím.
LIBERECKÝ KRAJ.
Zlínský kraj.
Jihomoravský kraj.
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Lišta nástrojů Standard otevření, uložení a další manipulace se soubory (tj. projekty) načítání dat (mapových vrstev) „žluté plus“ změna měřítka odkaz.
Česká republika.
ZEMĚPIS KRAJE ČR - ADMINISTRATIVNÍ ROZDĚLENÍ 9. roč.
Vypracovala: Alena Opršálová Zdroj: hlava, počítač
Pardubický kraj.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Vypracoval: Jakub Šmídek
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt bezpečný kraj Spálené Poříčí obsah prezentace: stručné představení mé maličkosti stručné představení projektu Bezpečný kraj informace.
Úvod do UNIXu (4 th round) David Hoksza (většina sekce o vi a obrázek na slidu 7 převzat od Libora Forsta –
Organizační struktura kraje
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
Česká Republika.
VY_20_INOVACE_SVF33760DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Územní správa Česku.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Geografické informační systémy. Digitální mapy Rastrové obrázky (například Vektorové obrázky Geografické databáze.
Lišta nástrojů Standard otevření, uložení a další manipulace se soubory (tj. projekty) načítání dat (mapových vrstev) „žluté plus“ změna měřítka odkaz.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Lišta nástrojů Standard otevření, uložení a další manipulace se soubory (tj. projekty) načítání dat (mapových vrstev) „žluté plus“ odkaz na další lišty.
MÍSTNÍ REGION V RÁMCI ČR VŠEOBECNÉ INFORMACE. POLOHA Stát- Česká republika NUTS II- Jihovýchod Kraj- Jihomoravský Okres- Brno – venkov Obec s RP- Rosice.
Geografické informační systémy
VÝNOSY Z POPLATKU ZA SKLÁDKOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ 24. DUBNA 2013 BRNO SDRUŽENÍ PROVOZOVATELŮ TECHNOLOGIÍ PRO EKOLOGICKÉ VYUŽÍVÁNÍ ODPADŮ „ODPADY 2013.
VY_32_INOVACE_Vac_III_08 Obyvatelstvo ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavebnictví a bytové výstavbě Tisková konference  Stavebnictví.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Geografické informační systémy. Atributová tabulka Otevření atributové tabulky Řádky v tabulce = jednotlivé záznamy (objekty) Sloupce v tabulce = atributy.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Moravskoslezský kraj.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Prezentaci vypracovala Miroslava Posádková 5. listopadu 2012
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Hospodaření obcí v roce 2016
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Česká republika Členění státního území ČR.
Sčítání lidu, domů a bytů výsledky 2001
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
OLOMOUCKÝ KRAJ.
VLASTIVĚDNÝ AZ KVÍZ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 25.
Realizace logistiky při povodních ve vybraném okrese
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Administrativní členění - Prezentace s výkladem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Geografické informační systémy
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Vyjmenuj 3 kraje podle velikosti VY_32_INOVACE_04
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Transkript prezentace:

Odpovězte na následující otázky nejmenší obec v ČR podle rozlohy obec s nejmenším počtem obyvatel v ČR k 31.12.2002 v jaké ORP (obec s rozšířenou působností) se tato obec nachází jakou má tato obec rozlohu kolik je celkem obcí v ČR jaká je rozloha celé ČR v km2 které obce v ČR mají větší rozlohu než Brno jaká je průměrná rozloha jedné obce v ČR jaká je rozlohou nejmenší obec v ORP Tábor jaká je průměrná rozloha jedné obce v ORP Tábor kolik obcí v ČR začíná na písmeno A kolik obcí v ČR má v názvu "Lhota" kolik názvů obcí v ČR má přesně 10 písmen (včetně mezer) kolik obcí v ORP Tábor končí na "ice" které obce mají 4500-5000 obyvatel a jsou v Moravskoslezském kraji které obce mají hustotu obyvatel větší než 2000 obyv. / km2 kolik je obcí v ČR, kde mezi lety 1991 a 2001 vzrostl počet obyvatel alespoň o 100% jaká je rozloha všech obcí začínajících písmenem K ve všech ORP, které začínají písmenem K kolik obcí v ČR mimo Středočeský kraj má přes 1000 obyvatel

Vaše úkoly Jaká je rozlohou největší obec ve Středočeském kraji? Nalezněte obec s nejmenší hustotou obyvatel v ČR. Kolik obcí v bývalých moravských krajích (KRAJ1960 3700 a 3800) má v názvu slovo Český/Česká/České? V kolika obcích v ČR poklesl počet obyvatel mezi roky 1991 a 2002 o více než 60%?

odpovědi Brdy Brdy a Březina Česká Ves, Český Těšín, Česká 4