GLOBÁLNÍ PROSTOROVÉ DATOVÉ PROJEKTY Prof. RNDr. Milan KONEČNÝ, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální výchova pro základní školu
Advertisements

Enviro-i-forum Evropská environmentální informatika, historie a vývoj Prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc. RNDr. Jaroslav Ráček, Ph.D.
Projektové řízení Modul č.1.
Mapy a geografické informační systémy
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
1 Tisková konference TOP březen 2010 Za účasti: Karla Schwarzenberga, Petra Gazdíka, Bedřicha Moldana, Karla Turečka a Jiřího Olivy.
Představení PS Lesnictví a zemědělství
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
Customer Relationship Management Řízení vztahů se zákazníky.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Metainformační infrastruktura ČR koncepce a současný stav Bronislava Horáková VŠB-TU Ostrava, CAGI sdružené pracoviště-Institut geoinformatiky
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o 7. ministerské konferenci procesu Evropské.
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Digitální mapa Prahy.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Impulzy ze zámoří: USA a Austrálie Milan KONEČNÝ Laboratoř geoinformatiky a kartografie, GÚ MU, Brno.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ ARCHIV
Informační kulturní portál
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o ministerské konferenci „Sdílení nejlepších.
INSPIRE Stav a výhled.
prof. RNDr. Rudolf Brázdil, DrSc. Mgr. Zdeněk Máčka, Ph.D.
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
ICHNOS Plus – Feasibility Study Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
Globální problémy Počátky environmentálního myšlení.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
V. Informace pro marketing Otázky: 1.K čemu slouží systémy market.informací 2.K čemu slouží market. Výzkum 3.Jak řešit market. Problém 4.Jak získat primární.
ZÁKLADY GEOINFORMATIKY
EuroGlobalMap Jitka ŠKROTTOVÁ, Pavla VÁLKOVÁ. Myšlenka globální mapy Celosvětová konference OSN (Summit Země) v roce 1992 v brazilském Rio de Janeiru.
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Interaktivní personální portál
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
1 Národní geoinformační infrastruktura ČR - Program rozvoje v letech , další postup Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
Místní Agenda 21 v České republice a zahraničí Ing. arch. Marie Petrová Praha, 28. února 2012.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
NEMOFORUM 2004 CZ-INSPIRE RNDr. Josef Hojdar, RNDr. Petr Kubíček, Doc. Milan Konečný,
9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne Patrik Pavlica Renata Schiebertová.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceNástroje.
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Setkání s výchovnými poradci
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Ekonomika životního prostředí
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Úvod, základní principy a cíle
I. Dvořák Zahajovací setkání
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

GLOBÁLNÍ PROSTOROVÉ DATOVÉ PROJEKTY Prof. RNDr. Milan KONEČNÝ, CSc.

Cíl předmětu Je charakterizovat metodologii, koncepci, a postupné kroky budování globálních prostorově orientovaných projektů s důrazem na projekty Globální mapa, Globální prostorová datová infrastruktura, Digitální planeta Země a Geografická datová báze OSN a nejnovější iniciativy. Kromě aspektů organizačních ekonomických, politických a ekologických je pozornost zaměřena i na technologické otázky, zejména kvalitu dat a legislativní aspekty související s využitím dat v různém kulturním, politickém a ekonomickém prostředí. Otázky a předpoklady vytvoření globální trvale udržitelné informační společnosti.

Syllabus 1.Agenda 21 a její úloha při vzniku, tvorbě a využití globálních prostorově orientovaných projektů. Impulsy konferencí Rio 92 a Rio Informační společnost a trvale udržitelný rozvoj: globální trvale udržitelná informační společnost. 3.Potřeby a motivy vedoucí ke vzniku globálních prostorových projektů. 4.Projekt Globální mapa: historie vzniku, koncepce, obsah, interpretace dat. 5.Využití a testování přesnosti výstupů Global Map. Aktualizace dat. 6.EuroglobalMap: evropský příspěvek Global Map. 7.Globální prostorová datová infrastruktura (GSDI): motivy vzniku, význam pro globální informační společnost. Organizační a implementační přístup.

8. GSDI: popis geoprostorových dat, geoprostorový datový katalog. 9. GSDI: geoprostorová datová vizualizace-WEB mapování, přístup a doručování geoprostorových dat-otevřený přístup k datům, geoprostorové služby, případové studie. 10. Digitální planeta Země (DE- Digital Earth): odraz národních prostorových datových infratsruktur, tedchnologický přístup (Al Gore), trvale udržitelná informační společnost (evropsko-čínsko- asijsko-australský přístup) 11. Geografická datová báze Organizace spojených národů: motivy, koncepce, datové vrstvy, aktualizace a interpretace 12. Uloha a vědecká agenda malých zemí v globálních prostorově orientovaných projektech, návaznost na Národní geoinformační infratsrukturu (NGII) v ČR. 13. Obchodní případová studie: využití globálních prostorově orientovaných projektů

A mnoho dalších novinek z Evropy i ostatního Světa. Let´ s go to work