Informatika a výpočetní technika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost při práci s elektřinou
Advertisements

1) Žáci vstupují do učebny na pokyn učitele. 2) Jednotliví žáci pracují na vyhrazeném místě.
Operační systém MS Windows xp
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.11 Téma: Windows Číslo projektu:
Internet Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
ICT – Informační a komunikační technologie
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Základy práce s počítačem
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
s elektrickým zařízením
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
JAK UČIT OCHRANU POČÍTAČE Vypracoval: Martin Rais P03466 Předmět:KVD/DIDI2 Studijní program: MT - VT - ZŠ Akademický rok: 2006/2007 Datum:
Řád informatiky Markéta Gajdošová.
Poučení o bezpečnosti v učebně výpočetní techniky
Bezpečnost na internetu,
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
VY_32_INOVACE_01_Bezpečnost v počítačové učebně Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Zásady přihlašování do sítě Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Miroslav.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
European Computer Driving Licence
Příprava na vyučovací hodinu a její vyhodnocení
Úvod do počítačových sítí
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
První pomoc při úrazu elektrickým proudem
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Informatika Soubory a složky
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Bezpečnost práce na počítači
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Elektronická učebnice - II
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Bezpečný počítač.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 19– AUTOMATICKÝ CHOD PREZENTACE. Název školy:
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 13– ZVUK V PREZENTACI. Název školy:
MS PowerPoint Seznámení programem..
KIV/ZD cvičení 1 Tomáš Potužák.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Důležité aplikace v IS MU
Tvorba webových stránek – místa v síti
Informatika 1 (IN1, INN1)
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Struktura a plán semestru
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Režim počítačové učebny
INFORMATIKA – složky a soubory
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
ADÉLA JANÁČOVÁ  Internet je obrovskou studnou informací  Komunikace.
Předmět: Informatika Ročník: VI. Tematický celek: Zásady práce s PC
INFORMATIKA – záznamová media
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Informatika a výpočetní technika Úvodní hodina Informatika a výpočetní technika

Vyučující Jméno: Gabriela Müllerová Kontakty: e-mail: GMullerova@seznam.cz Kabinet: 1. patro

Řád učebny Vstup do učebny je povolen pouze se souhlasem vyučujícího. Tašky nepatří k počítači. V počítačové učebně je zakázáno běhat, skákat a jinak ohrožovat svoji bezpečnost, stejně jako bezpečnost ostatních. K počítačům je zakázáno nosit jídlo a pití. Počítač je možné zapnout se souhlasem vyučujícího. Hrát hry nebo pracovat s jinými programy je během vyučování zakázáno.

Řád učebny Měnit nastavení systému, instalovat a nahrávat nové programy, svévolně kopírovat soubory a složky je bez souhlasu učitele zakázáno, stejně jako stahování dat z internetu. Každý žák odpovídá za své pracoviště. Při odchodu se odhlásí a srovná židli. Po poslední hodině každý svůj počítač a monitor vypne. Jiné další podrobnosti jsou řešeny dle školního řádu a pravidel pro přístup do školní počítačové sítě a internetu. Žák na začátku školního roku stvrdí podpisem, že se z následujícími pravidly seznámil a bude je dodržovat.

Pravidla učebny Případná samostatná práce na počítačích je možná v odpoledních hodinách. Přihlašování: Uživatel: student Heslo: student

První pomoc při úrazu elektrickým proudem Nejprve je potřeba se podívat, jestli není postižený zapojený do obvodu elektrického proudu, a v případě, že je, tento obvod nejprve odpojit a teprve potom dělat cokoli jiného. vypnout hlavní vypínač vytáhnout síťovou šňůru pomocí něčeho suchého a nevodivého odsunout pryč vodič nebo postiženého

První pomoc při zásahu elektrickým proudem Všechny operace při odstraňování postiženého nebo kabelu je dobré provádět pravou rukou. Pokud si zachránce sáhne, je průchod proudu pravou rukou méně nebezpečný. Proud jde mimo srdce. Není dobré se zapřít o topení a jiné podobné předměty.  155 nebo 112 hašení: sněhový hasicí přístroj

Cíl předmětu Osvojit si správný styl práce u počítače, zvládnout základní úkony potřebné pro běžnou práci u počítače, ovládnout efektivní styl práce s informacemi.

Hodnocení známky praktických cvičení v hodině, opakování, testy po nemoci je žák povinen doplnit si probrané učivo připravenost na hodinu pomůcky (sešit, přenosové médium – disketa, CD, USB-flash) řešení domácích prací seminární práce

Literatura Základní studijní literatura: NAVRÁTIL, P.: S počítačem nejen k maturitě, 1.díl , uč. pro stř. školy. Praha, Computer Media 2004. Doporučená studijní literatura: ROUBAL, P.: Windows XP, učebnice pro stř. školy. Praha, Computer press 2002. ŠIMEK, T.: Microsoft Word 2002, učebnice pro stř. školy. Praha, Computer press 2003. BROŽ, T.: Microsoft Excel 2002, učebnice pro stř. školy. Praha, Computer press 2003. NÁDBĚLA, J.: Velký počítačový slovník. Praha, Computer Media 2004.