1 www.pvt.cz E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Ing. Petr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Úvod k legislativě eGovernmentu
Formáty pro zaručené elektronické podpisy Libor Dostálek.
Enterprise řešení pro elektronický podpis VerisignIT
REÁLNÉ ZAČÁTKY ELEKTRONICKÉ KOMUNIKACE S VEŘEJNOU SPRÁVOU Vladislav Krásný PilsCom, s.r..o.
Elektronická podoba GP a ZPMZ
Elektronický podpis.
Změny právních předpisů s účinností od
Datové schránky a konverze dokumentů
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Certifikační autority – situace v ČR
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
Nové funkcionality systému Ing. Michal Pajr IZIP 2005.
© eStat.cz Prezentace eStat.cz Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Úskalí dlouhodobého ukládání elektronických dokumentů
ISSS 2005, Hradec Králové Zavádění elektronické podatelny, praktické zkušenosti Bc. Irena Rálišová, Město Sezemice Mgr. Tomáš Lechner, Triada spol. s r.
Elektronický podpis v EU a v České republice
Elektronický podpis  Zákon č. 227/2000 Sb. o elektronickém podpisu  ve vyjmenovaných případech staví elektronický dokument opatřený bezpečnostními.
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů (legislativní pohled) David Zimandl, ICZ a.s Brno.
Zákon o elektronickém podpisu
Certifikáty, certifikační autority, certifikační služby, elektronická komunikace První certifikační autorita, a.s. Valtice, 18.dubna 2007.
Certifikační autorita v praxi
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? e-Faktura Ing. Vladimír Beneš.
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Web města HRADEC KRÁLOVÉ Ondřej Vrabec
Elektronická publikace
Novela zákona o elektronickém podpisu Předmět úpravy novely zákona Obsah prezentace  Dosažení kompatibility se Směrnicí 1999/93/ES:  uznávání.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
EPodpis v souvislostech. Certifikáty veřejného klíče kvalifikovaný certifikát (QC) -> zaručený elektronický podpis kvalifikovaný systémový certifikát.
E-Podatelna v praxi Vysočina, krajský úřad Odbor informatiky Petr Pavlinec
Business Consulting Services Internet ve státní správě a samosprávě 2003 © 2003 IBM Corporation Elektronické daňové podání Pavel Rozsypal IBM Česká republika,
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Identita Pojem virtuální identity Identifikace a elektronický podpis
Technické řešení PostSignum QCA
BIS Elektronický podpis Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Elektronická podatelna a problémy s ní spojené Ing. Petr Budiš.
Spisová služba a správní řád Mgr. Tomáš Lechner ISSS 2006, Hradec Králové2 Obsah prezentace b Přehled související legislativy b Příjem podání.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Webová aplikace MS PRAHA.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č. 19 Technika.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Praha Ing. Petr Šústal, MPA.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Jitka Zdvíhalová Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení 37.Výzva – Energetické úspory v bytových.
Informační bezpečnost VY_32_INOVACE _BEZP_17.  obdoba klasického podpisu, jež má zaručit jednoznačnou identifikaci osoby v prostředí digitálního světa.
Elektronický podpis a podepisování při přeshraničním styku Odbor koncepce a koordinace ISVS Elektronický podpis a podepisování při přeshraničním styku.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Aplikace Monitorovací systém
Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov
Aplikace zákonů č. 101/2000 Sb. č. 227/2000 Sb.
Praha, Mgr. Ljubomir Džingozov
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
Brno, Ing. Lenka Skopalíková
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Pojem virtuální identity Identifikace a elektronický podpis
Praha, Mgr. Martina Brandejsová
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Ing. Petr Budiš

2 Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Novela zákona o elektronickém podpisu Sjednocení české legislativy s evropskými standardy Rozhodující vliv na další využití elektronického podpisu v praxi Změna terminologie Zavedení nových pojmů a služeb Naše kvalifikované certifikáty uznávány v ostatních zemích EU Novela zákona umožňuje uznávání zahraničních kvalifikovaných certifikátů. (především EU)

3 Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Vybrané nové pojmy Změna terminologie: akreditovaný poskytovatel certifikačních služeb X kvalifikovaný poskytovatel certifikačních služeb Služby: 1. kvalifikované certifikáty 2. kvalifikované systémové certifikáty 3. kvalifikované časové razítko

4 Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Vybrané nové pojmy Zaručený elektronický podpis:...má se za to, že se podepisující osoba před podepsáním datové zprávy s jejím obsahem seznámila. založen na kvalifikovaném certifikátu podepisující osoba Elektronická značka:...má se za to, že označující osoba označila datovou zprávu bez předchozí kontroly vlastního obsahu datové zprávy. založen na kvalifikovaném systémovém certifikátu označující osoba

5 Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Vybrané nové pojmy Kvalifikované časové razítko: vydává kvalifikovaný poskytovatel certifikačních služeb spojuje konkrétní data s přesným časem vydání povinnost ochrany před paděláním nutná existence politiky vydávání a užívání vydáváno neprodleně po podání žádosti užití v elektronických podatelnách mmj. základ archivace elektronických dokumentů

6 Novelizace zákona o elektronickém podpisu – vliv na praxi Děkuji za pozornost Petr Budiš