Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
REGENERACE BROWNFIELDŮ 25. dubna 2012 Urbis Invest Brno CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. arch. Igor Gargoš Ředitel Odboru koncepce.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Roadshow Přehled programů ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Technologické inovační centrum s.r.o., Vavrečkova 5262, Zlín (budova 23)
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Prezentace projektu SMART_watch
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie Kuljovská Datum: 25. dubna 2012 Ředitelka regionální kanceláře Brno

Naše zkušenosti s regionálními projekty  Spolupráce na 27 rozvojových projektech regionálních partnerů (kraje, města, …)  Celorepubliková i mezinárodní působnost a zkušenosti  Podpora inovací a konkurenceschopnosti ČR  Spolupráce s Podnikateli / Municipalitami / VaV CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

Zdroje informací pro podporu regionů  Evropská legislativa a směrnice  Analýza konkurenceschopnosti ČR (MPO, 2011)  Rámec strategie konkurenceschopnosti (NERV, 2011)  Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti České republiky pro období 2012 až 2020 (MPO, 2011)  Závěrečná zpráva (z projektu EF-TRANS, Technologické centrum AV ČR, 2010)  Exportní strategie České republiky (MPO, 2011)  Národní inovační ekosystém (MPO, 2011)  Nová koncepce MSP (MPO, 2012)  Strategie regionálního rozvoje ČR pro období 2014–2020  Regionální inovační strategie jednotlivých krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

Co nabízíme pro zlepšení konkurenceschopnosti krajů  Metodická spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií a Strategií konkurenceschopnosti  Jednotná struktura strategických dokumentů a podpora Benchmarkingu krajů  Regionální / nad-regionální / mezinárodní zkušenosti  Naše služby jsou zdarma CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

Děkuji za pozornost. Mgr. Lucie Kuljovská CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic