Charakteristika Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

ÚVOD DO DĚJEPISU II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.16 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.11 Název pro školu:
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
ČLOVĚK ROZUMNÝ (HOMO SAPIENS)
2 Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.18 Název pro školu:EU CH 18 Název materiálu:Sacharidy Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
VY_52_INOVACE_03/2/21_ZEMĚPIS
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_11
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice,
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Obohacování slovní zásoby Zpracovala: Mgr
ÚVOD DO DĚJEPISU III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Už zase skáču přes kaluže
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Úvaha Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013
Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Pohádka Zpracovala: Mgr
Puzzle – jehličnaté stromy
ČLOVĚK ROZUMNÝ (HOMO SAPIENS SAPIENS)
CHARAKTERISTIKA znaky.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_32_PLICNI_VACEK Anotace:Interaktivní výukový materiál v programu Power Point zaměřený na popis plicního.
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
By Dagmar Machů Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Anglický jazyk.
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.12 Název pro školu:EU CH 12 Název materiálu:Ochranné pomůcky Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Rybářová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ČLOVĚK VZPŘÍMENÝ (HOMO ERECTUS)
Biosféra Savany Jan Dušek.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Líčení Zpracovala: Mgr
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
PYTHAGOROVA VĚTA PŘÍKLADY
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Čím chci být Zpracovala: Mgr
POVRCH KRAJINY Vlastivěda Pro 4.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
V.HUGO – CHRÁM MATKY BOŽÍ V PAŘÍŽI
Půdní typy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Slohový útvar CHARAKTERISTIKA
Smyslová ústrojí člověka
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
POVOLÁNÍ  Jaká by to tak mohla být?.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Jméno autora:Mgr. Stanislav Pexa Třída/ročník:
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
Dějepis Pravěk 2 Pavel Šupka
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_13_20 Název materiáluSloh-Charakteristika.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
CHARAKTERISTIKA Mgr. Michal Oblouk.
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
Název školy: Základní škola J. E
Transkript prezentace:

Charakteristika Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Sloh Výukový materiál lze použít k výkladu a je doplněn o slohové úkoly. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

Charakteristika - zachycuje povahové vlastnosti člověka temperament vztah k lidem zájmy schopnosti vztah k práci, povinnostem

Přímá vlastnosti vyjádříme přímo Babička je pracovitá. Nepřímá - podle chování člověka v nějaké situaci můžeme říct jaký je Babička nikdy neseděla s rukama v klíně. Vždy se chopila nějaké práce.

Osnova Úvod – seznámení s člověkem, stručný vnější popis Stať - temperament vztah k lidem vztah k práci zájmy schopnosti další vlastnosti 3. Závěr – zhodnocení, čeho si vážíme

___________ jako ____________ Úkol 1: Pokus se napsat co nejvíce přirovnání. př. chytrý jako liška ___________ jako ____________

Úkol 2: Vyber jednoho spolužáka/jednu spolužačku a napiš stručně nepřímou charakteristiku.

Úkol 3: V čítankách (knihách) vyhledej charakteristiku. Tuto charakteristiku přepiš a doplň dle vlastní fantazie.

Zdroje: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Two_grandmothers_are_keeping_up_the_production_schedule_of_the_La_Roe%27s_family_shop_at_Eustis,_Florida._-_NARA_-_196392.tif [cit. 1.11.2012, autor: neznámý] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Team_Work.jpg [cit. 1.11.2012, autor: Easa Shamih] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Polish_teenagers.jpg?uselang=cs [cit. 1.11.2012, autor: Paterm ] http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Harry_potter.JPG?uselang=cs [cit. 1.11.2012, autor: Upenderannam]