Dostálová Michaela INZ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otvory v nosných stěnách
Advertisements

3- střelkový zámek MACO používaný ve dveřích PROPLAST K s.r.o.
Stavitelství 8 okna, dveře, vrata
LEHKÁ NESILIKÁTOVÁ PREFABRIKACE
Dřevěná okna – jejich funkce
Rozdělení a konstrukce dřevěných oken
Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Návrh zateplování: zvolit systém zateplování
stavebnictví Konstrukce Eurookno - základní profily,
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
OPLECHOVÁNÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
Název operačního programu:
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Tato prezentace byla vytvořena
Materiály Materiály pro staveništní omítky Voda - Druhy omítek Výztuž, nosné konstrukce a lišty Upevňovací prostředky - Podložky.
2. Vývojový koncept – systémové vlastnosti
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH PŘÍČEK
Stavebnictví Pozemní stavby Překlady (ST13) Část 1.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Kovoplastické pláště Fasádní systém
Otvory v nosných stěnách
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Zateplování staveb.
LUXFERY zděné na maltu.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
TDI – Sádrokartonové příčky
TDS – Stavební systém MEDMAX
Technologie výroby stavebních truhlářských výrobků
Vyspravování vad Vyspravení vadných míst pomocí lamel (lodiček).
ANALÝZA TEPLOTNÍHO POLE OKENNÍHO RÁMU MKP Martin Laco, Vladimír Špicar ®
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
REVITALIZACE BYTOVÉHO KOMPLEXU LAURINOVA II. U KASÁREN č.p. 1379,1380,1381,1382,1383.
Dveře požárně odolné Značení dveří a požadavky ČSN EN ČSN EN Požární klasifikace stavebních výrobků a konstrukcí staveb. Symboly, kterými.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zdvojená okna a eurookna. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie osazování dřevěných zárubní.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
KOMÍNY Procesy vnitřní a dokončovací Ing. Miloslava Popenková, CSc.
Komplexní hodnocení stavebních detailů Dvourozměrné vedení tepla a vodní páry Ing. Petr Kapička ČVUT v Praze, fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Terminologie oken
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Zkoušení potrubí pro odvod kouře a tepla z pohledu výrobce Ing. Vilém Stanke.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
TEPELNÁ TECHNIKA OKEN A LOP
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Osazování oken
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Izolace na stavbě RADON.
Montáž oken a tepelně technické souvislosti
Transkript prezentace:

Dostálová Michaela INZ TDI PLASTOVÁ OKNA

Okna mají splňovat nejen svou funkční úlohu, ale také musí vyhovovat po estetické stránce. Vlastnosti oken a rámů OKNA: hodnoty U se podařilo snížit i pod 0,8 W/ (m2.K) zcela dostačující je obvykle hodnota 1,2 W/ (m2.K) RÁMY: kvalitní rámy s hodnotou U = 1,2 W/(m2.K) nebo nižší a k tomu zasklení s U = 1,4 W/ (m2.K)

Okenní rámy

Musí být vždy mechanické Způsoby upevnění Musí být vždy mechanické Použití pouze montážní pěny či lepidla je nedostačující. Kovová hmoždinka – min hloubka zakotvení 30mm, do betonu, cihelného zdiva, pískovce, pórobetonu, přírodního kamene. Turbošroub – min 30 – 60mm, beton, cihlové zdivo, pórobeton, přírodní kámen. Kotva Pomocné a distanční podložky – musí být po upevnění okna odstraněny Systém musí být připraven na různé tepelné roztažnosti okenního rámu a okolní konstrukce.

Technické řešení osazení rámu Nutné dotěsnění - trvale pružné tmely Dobrý tmel - měl by zvládnout minimálně 25% deformaci po dobu alespoň 10 let Kontrola - detaily nadpraží, ostění a parapetů

Připojovací spára (stěna-okno) Tepelná izolace – v prostoru spáry v místě styku okna a stěny nesmí vzniknout tepelný most. Zvuková izolace – nekvalitně provedená spára má vliv na zvukově izolační vlastnosti okna, průchod vzduchu = průchod zvuku. Přenos sil – spojovací spára musí umožnit přenášení sil mezi oknem a stěnou. Jde o síly vznikající v důsledku otřesů, tepelných pohybů, pnutí a síly způsobené manipulací s oknem. Těsnost – zevnitř musí být spára trvale těsná pro vzduch a zabránit tak průchodu vlhkosti do vnitřního prostoru. Těsnost proti dešti – z vnější strany je spára namáhána působením střídání teplot, UV záření a nárazového deště, spára musí být provedena kvalitně Spára musí splňovat dle ČSN 73 05 40 – 2 tyto požadavky:

Způsoby utěsnění – tepelně izolační materiály plnící PUR pěna,minerální pěna, skelná vata,samolepící izolační pásky Plnící a izolační materiál nesmí dodatečně reagovat, poškozovat rám a vylučovat škodlivé látky. Možnost deformace rámu v důsledku přebytku pěny a následné reakce. Vypěnovat lze jen při teplotách vyšších než 5°C.

Hlavní body kontroly: Na výrobky je vydáno prohlášení o shodě. K výrobku je zpracován technologický předpis se kterým jsou pracovníci prokazatelně seznámeni a který je trvale k dispozici na stavbě. Dopravená okna jsou bez vad, kompletní, rozměrově správná. U připravených otvorů byla zkontrolována kolmost a rovnoběžnost ostění, nadpraží a horních ploch parapetů. Správné umístění oken. Okno musí být připraveno pro správný otvor. K dispozici musí být všechny doplňky – parapety, rozšiřovací profily, krycí lišty. Připravenost otvoru - připravený otvor je větší o předepsaný rozměr (8-30 mm) než okno, které do něj bude osazováno. U jednovrstvých stěn je okno osazováno doprostřed, u vícevrstvých stěn je okno osazováno co nejblíže k tepelné izolaci – pokud není poloha stanovena v detailní dokumentaci.

Hlavní body kontroly: Práce musí být prováděny v souladu s technologickým postupem. Upevnění okna je bezpečné. Okno nesmí ohrožovat životy a bezpečnost lidí, dodržení upevňovacích bodů – zamezení deformací rámu pnutím. Před konečnou fixací je nutná kontrola provedení minimální šířky spáry – je možné umístit distanční podložky a zda je okno dokonale vodorovně a svisle vyváženo. Okna musí být kotvena do pevného materiálu. Omítky nesmí být připojeny přímo na rám. Musí být namontovány všechny doplňky a příslušenství. Rám okna, okenní kování a skla musí být chráněna před zednickými pracemi. Plasty použité na okenní profily musí být odolné proti působení vápna a cementu. K oknu musí být dodán návod na údržbu a obsluhu okna.

Kontrola prací Po montáži by mělo následovat seřízení kování. Pro jeho kontrolu stačí zrakové vyhodnocení a kontrola všech poloh kování.

Kontrola prací Před odchodem montérů je běžné podepsání zápisu o osazení oken. Zde je prostor pro popis objevených závad: naprasklé zasklení odchlíplé zasklívací lišty, hluboké šrámy v rámu, nefungující kování jiné zjevné závady Během zednických prací může dojít k drobným poškozením rámů- malé vrypy či škrábance. Situaci by měla zvládnout prováděcí firma pomocí speciálních leštících past.

Servisní prohlídka: Pohledová kontrola produktu Kontrola těsnosti produktu Kontrola funkčnosti těsnění, profilu, skla a kování Očištění a promazání kování produktu Promazání pryžového těsnění Celkové seřízení produktu Vyplnění záznamu o prohlídce a doplnění termínu další prohlídky Provedení vyúčtování

Proč to všechno dělat? …………aby to „trošku vypadalo“